Много или малко? Прокуратурата с 15 разследвания на вота

На този етап няма привлечени обвиняеми лица
26 май 2019 14:20, Красимир Ангелов
19
Много или малко? Прокуратурата с 15 разследвания на вота
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Прокуратурата е образувала 15 разследвания за престъпления против политическите права към 11 часа. Едно е прекратено поради липса на доказателства за извършено престъпление,  съобщиха от държавното обвинение.

На този етап няма привлечени обвиняеми лица.

За сравнение, при предните избори за Европейски парламент през 2014 г., образуваните досъдебни производства са били 21, а преписките за проверки по сигнали - 535, отбелязват от прокуратурата.

Разследвания са образувани в районните прокуратури в Бургас, Сливен (2), Елена, Павликени, Провадия, Търговище (2), Велинград, Казанлък, Козлодуй, Перник, Айтос и Плевен.

Прокурорските преписки за проверка по сигнали за извършени престъпления против политическите права са 143. От тях по 100 е постановен отказ за образуване на наказателно производство, а по 43 продължава извършването на проверка.

В Добрич районната прокуратура е внесла обвинителен акт, след проведено бързо производство. Обвинението касае умишлено счупване на витринни стъкла на партиен клуб.

От прокуратурата допълват, че в 12 часа днес се е провело и координационно съвещание на Националното междуведомствено звено, създадено от ПРБ, МВР и ДАНС, в което са участвали главният прокурор, министърът на вътрешните работи и председателят на ДАНС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да се гласува ,От в къщи не става нищо иначе!
13
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По инртересното е като ги пратихте миналият път в ЕП какво разбрахте от цялата дандания. Жизненият стандарт ли ви повишиха или заплатите и пенсиите ви станаха като на Германците. Аз разбарах че такива като Дуду.ка и Жамбазки прибраха едни 800 000 лева в джобчетата си накупиха си палати и лимозини а вие си останахте същите мизерници.
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За повреждащите се една след друга машини за гласуване, ще напишете ли нещо?За химикалите, които се заличавали от бюлетините ще споменете ли?Много машинации, много манипулиране, много нещо, още от преди обяд.
11
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да съдят ПИК, които и днес, и вчера в деня за размисъл непрекъснато казват, че ГЕРБ печели. Как може такова безобразие и откъде са им данните???? До 20:00ч. има много време.
10
12
 
6
 
! Отговори
Ниш е България преди 4 години
Аз също пътувах, за да гласувам срещу БСП!
9
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ фалшифицират вече ,БСП започна да води!
8
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз се погрижих да няма победа на бсп хахах. Специално пътувах 300км да гласувам само да видя физиономията на *** вечерта.
7
10
 
14
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
10-тина часа остават до пълната победа на БСП !! Аиде живи и здрави!
6
0
 
8
 
! Отговори
dir.bg преди 4 години
Dir.bg провалят вота - ЦИК удобно спи!4 смотаняка в 2стаен в Хладилника ни излагат пред цяла Европа!
5
7
 
13
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
Късно е;))) Гласувах против оста Борисов-Станишев;)))
4
0
 
7
 
! Отговори
marquise преди 4 години
Предлагам прокуратурата, която има най-малко образувани производства да ме привлече към наказтелна отговорност.Ползата ще бъде и за двете страни. Те ще отчетат дейност, а на мен държавата ще ми плати обезщетение по ЗОДОВ.
3
6
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
АЗ ВЕЧЕ ГЛАСУВАХ
2
2
 
16
 
! Отговори
Че$$$т преди 4 години
Всеки път благи думи преди избори. Знаем,че не ви интересува народа,а само да гушите далаверки. Успех на всички в схемите! Показвате ни,че знаете как се прави вече 30 години. Гнус ме да ви гледам и слушам,затова отивам на слънце и хич не ме интересуват смешните изборчета.
1
7
 
14
 
! Отговори
САМОКОВЕЦА преди 4 години
прах в очите на хората,важен е онзи с химикалката на цвинокио човека той колко гласа напише всичко друго е мафия и корупция.