ЦСКА и Левски с победи в седмия кръг на първенството

"Червените" остават начело във временното класиране следвани от Локомотив (Сф) и Вихрен
2 окт 2005 18:10,
ЦСКА и Левски с победи в седмия кръг на първенството
Велизар Димитров в прегръдките на съотборник след отбелязването на гола. Снимка : Булфото

Отборите на ЦСКА и Левски постигнаха очаквани победи в седмия кръг на футболния шампионат. При гостуването си в Дупница футболистите на старши – треньорът Миодраг Йешич не срещнаха особена съпротива и победиха местния Марек с категоричното 4:1.

„Червените” откриха резултата чрез Мурад Хидиуед в 13-та минута след изпълнение на дузпа, но само осем по-късно Илия Илиев възстанови равенството. До полувремето резултата набъбна на 1:3 за гостите след голове на Емил Гъргоров и Стойко Сакалиев. Крайният резултат в срещата оформи Велизар Димитров в 62-та минута на мача.

Въпреки умората след преодоляването на френския Оксер,  другият ни евробоец – Левски също записа победа при гостуването си днес. „Сините” победиха Черно море с минималното 1:0, като единственото попадение в срещата бе дело на резервата Емил Ангелов с удар от границата на наказателното поле в 78-та минута.

Най-оспорвания двубой от кръга се изигра на стадиона в квартал Надежда, където се срещнаха столичния и пловдивския Локомотив. Домакините постигнаха победа с 4:2, като пет от попаденията паднаха след почивката. Резултатът бе открит от Саша Антунович в 27-та минута, а пет минута след подновяване на играта Иван Кризманич изравни. Последваха две попадения на младата надежда на столичани Цветан Генков довели резултата до 3:1.

Четири минути преди края на срещата Мартин Камбуров върна интригата с второ попадение за пловдивчани, но крайното 4:2 оформи Станислав Руменов в даденото от съдията продължение.

В последния мач от кръга Славия и Литекс не успяха да си отбележат гол и завършиха 0:0. Във временното класиране след седмия кръг лидер е тима на ЦСКА с 19 точки, следван от Локомотив (Сф) и Вихрен с по 18 и Левски – 15 точки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание