Левски постави Оксер на колене

Единственото попадение за "сините" отбеляза Милан Коприваров
29 сеп 2005 22:39,
Левски постави Оксер на колене
Милан Коприваров. Снимка : AP.

Отборът на Левски се превърна във втория български тим, който се класира за групите на УЕФА, след като по-рано днес победи френския Оксер с 1:0. Двубоят бе игран пред около 20 хил. фенове на ст. Георги Аспарухов, а „сините” продължават напред с общ резултат 2:2 и вкаран гол на чужд терен.  

Единственото попадение за носителите на Купата на България отбеляза Милан Коприваров в 27-та минута на мача, след подаване на другата надежда на тима Валери Домовчийвски. До края на полувремето гостите пропуснаха две чисти положения.  

Ситуацията не се промени и в началото на вторите 45 минути на двубоя, когато тима на Жак Сантини продължи да атакува. В големи периоди от мача футболистите на Левски не бяха способни да изнесат топката извън своето игрално поле и това предизвикваше паника пред вратаря Петков. 

В 70-та минута на мача резервата Пойе бе най-близо до отбезязването на изравнителния гол за Оксер, но великолепния страж на „сините” спаси. Само десет минути по-късно влезлият като резерва за Левски Христо Йовов намери отлично Димитър Телкийски, който от границата на наказателното поле пропусна най-чистото положение за второто полувреме.  

С даденото продължение от осем минути шведският съдия Мартин Ингварсон изнерви обстановката по терена, което не помогна на гостите в този мач.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание