ЦСКА не иска синдика, тя: Страхувате ли се?

Дора Милева отговори на нападките на ръководството
14 май 2016 16:39, Александър Попов
8
ЦСКА не иска синдика, тя: Страхувате ли се?
Дора Милева

Ръководството на ПФК ЦСКА входира искане до съдия Мария Райкинска за незабава смяна на синдика на дружеството Дора Милева. "Червените" пуснаха официално съобщение в сайта си и в него твърдят, че Милева не изпълнява задълженията си и с действията си застршава интересите на кредиторите и длъжника. От "Армията" упрекват синдика за договора с "ЕФбет" (Фирмата е представлявана от близкия до Васил Божков - Цветомир Найденов), който според управниците на "Армията" е незаконен. От ЦСКА задават и няколко въпроса към Милева.

Ето и цялата позиция на ЦСКА без редакторска намеса:

Армейци,

във връзка с появилите се вчера в медийното пространство многобройни спекулации за бъдещето на нашия любим клуб, бихме желали да внесем малко яснота около състоянието на клуба.

Още днес ръководството на ПФК ЦСКА АД ще входира искане на основание чл. 657, ал.2 от Търговския закон до съдия Райкинска за незабава смяна на синдика на дружеството Дора Милева. Ръководителите на нашия клуб са единодушни, че същата не изпълнява задълженията си и с действията си застршава интересите на кредиторите и длъжника.

От публикации в медийното пространство вчера, се установява, че на 12.05.2016 г. Дора Милева е сключила договор с „Еврофутбол лимитед“, по силата на който ПФК ЦСКА АД е длъжно да рекламира непрекъснато и пряко по всякакъв начин търговската марка и дейността на „Еврофутбол лимитед“. Във връзка с това и на първо място следва да се посочи, че изпълнителният директор на ПФК ЦСКА АД НЕ Е ЛИШЕН от право да управлява същото дружество, горепосочеинят договор НЕ МОЖЕ да бъде подписан еднолично от Дора Милева, а само и единствено съвместно с изпълнителния директор.

Следващото сериозно основание за смяна на синдик Дора Милева е фактът, че същата няма право да се разпорежда с парични средства, които принадлежат на ПФК ЦСКА АД без изричното и предварително съгласие на съда! В тази насока следва да се посочи, че неправомерно синдикът не е получила парите по специалната сметка, открита за несъстоятелното дружество, а по различен и противозаконен начин!

На следващо място действията на синдика попадат в приложното поле на чл. 646, ал. 1 на Търговския закон – същите са нищожни. Доколкото същата се е разпоредила с права, по неустановения от закона ред, които са част от масата на несъстоятелността.

Аргументирани от гореизложените факти настояваме за незабавна смяна на синдика! За допуснатите от нея нарушения ще сезираме министрите на правосъдието и икономиката, както и прокуратурата.

„Ефбет лимитед“ няма абсолютно никакво основание да превежда сумата от 33 750 лв, тъй като същото НЕ е акционер във ФК ЦСКА АД. Ако същата сума от 33 750 лв е наредена във връзка с договора за спонсорство, подписан на 12.05.2016 год., следва да се посочи, че същият е нищожен тъй като не е подписан от изпълнителния директор на ПФК ЦСКА като законен представител на дружеството, както и поради обстоятелството. От друга страна, на основание чл. 646, ал. 1, т.3 от Търговския закон в случая се касае за нищожно разпореждане с права на длъжника на ПФК ЦСКА АД, което разпореждане е извършено от синдика по неустановен от закона ред.

На последно място на основание чл. 189, ал. 2, изречение последно от Търговския закон – срокът по отношение на ПФК ЦСКА АД за довнасяне на капитал е изтекъл на 11.05.2016 год., а не на 15 или 16 май, както се посочва в гореспоменатите публикации.

Съгласно устава на ФК ЦСКА АД за прехвърлените акции от капитала на дружеството се изисква изричното съгласие на самото дружество, по аргумент от което срокът на предизвестието тече от момента на връчването му, осъществено на 11.04.2016 год. на тогавашния изпълнителен директор Александър Тодоров.

Г-жо Милева, чии интереси защитавате всъщност? Тези на ЦСКА или на някоя хазартна фирма?

Как смятате, че ще осъществите лицензирането на ПФК ЦСКА АД?

Г-жо Милева, кои футболисти ще картотекирате за участие във футболното първенство?

Г-жо Милева, спите ли спокойно? Чиста ли ви е съвестта?".

Синдикът на ЦСКА Дора Милева отговори на позицията на ръководството на клуба. По-рано през деня от "Армията" заявиха, че тя не защитава интересите на клуба и застрашава интересите на кредиторите и длъжника.

"Не смятам, че съм нарушила интересите на кредиторите. Напротив – защитавам ги. Договорът с "Ефбет" е напълно законен и няма от какво да се притеснявам. Дано има повече такива фирми, които да инвестират в дружеството".

"В позицията на ръководството на ЦСКА има много неточности. Видях и въпросите, които задават. Аз бих ги попитала: Страхувате ли се, че ЦСКА може да получи лиценз за "А" група? "

"Футболистите са картотекирани в ПФК ЦСКА, наистина не мога да разбера въпросите им. Не знам дали съдът ще уважи молбата им и ще ме смени", каза Милева пред Topsport.bg.

Още новини за ЦСКА четете тук

 


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
30
 
! Отговори
vdch преди 5 години
2, я кажи Левски как си плати
2
12
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най големите плачковци и ревльовци Само мрънкат и все друг им е виновен
1
13
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На тия все космоса им пречи. плащайте си бе. другите хора как си плащаме.