Конте: Ливърпул е разярен и на "Анфийлд" ще е тежко

"Очаква ни много тежък сблъсък", предупреди мениджърът на Челси
30 яну 2017 14:44, Веселин Коларов
1
Конте: Ливърпул е разярен и на "Анфийлд" ще е тежко
Снимка: Reuters

Мениджърът на лидера във Висшата лига Челси – Антонио Конте, предупреди, че гостуването на Ливърпул ще бъде изключително тежко.

От началото на 2017 г. формата на "мърсисайдци" спадна рязко и те имат едва една победа, равенствата са три, а загубите четири. Италианският тактик е на мнение, че точно заради това възпитаниците на Юрген Клоп ще хвърлят всички сили, за да вземат предстоящото дерби.

"Очаква ни много тежък сблъсък, защото Ливърпул ще бъде съсредоточен на 100% да ни победи. На "Анфийлд" винаги се играе трудно, а домакините ще бъдат пределно мобилизирани да прекъснат негативната си серия. Нужно е да играем интензивно и да не допускаме грешки", каза Конте.

Според много специалисти основният проблем на Ливърпул от началото на година е отсъствието на Садио Мане. Той участва на Купата на Африка със Сенегал и "червените" не разполагат с негов качествен заместник.

Даниел Стърижд и Дивок Огири не успяха да запълнят оставената от Мане празнина, защото са друг тип футболисти, докато Фирмино се чувства некомфортно на крилото. Нищо чудно това да накара Клоп да заложи на схема 3-5-2 в утрешния сблъсък с Челси.

Мачът започва от 22.00 часа наше време и преди него лондончани са лидери с 55 точки, Ливърпул заема 4-о място с 45 т. През есента "мърсисайдци" спечелиха визитата си на "Стамфорд Бридж" с 2:1.

Още спортни новини четете в Gol.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
3
 
! Отговори
fgdg преди 7 години
Разярен - друг път. "Възпитаниците на Юрген Клоп ще хвърлят всички сили..." ... за равен. И накрая пак ще загубят заради един-два гола в последните минути. С болка на сърце го казвам това, но всички виждаме как играят напоследък.