Пирин изпадна от Първа лига, Витоша и Дунав на бараж

"Тигрите" ще срещнат Локо Сф, "драконите" - Царско село
22 май 2018 10:23, Красимир Ангелов
8
Пирин изпадна от Първа лига, Витоша и Дунав на бараж
Снимка: БТА

Пирин (Благоевград) изпадна от Първа лига, а Витоша (Бистрица) и Дунав отиват на бараж за оцеляване, стана ясно след снощните последни срещи от родното първенство.

След скандално съдийство на Станислав Тодоров, Витоша Бистрица хвърли бомбата, като се наложи с 2:1 над Пирин в Благоевград и с общ резултат 2:2 (повече вкарани голове на чужд терен) успя да се добере до решителен бараж да оставане в Първа лига на България.

Новаците пък ще срещнат Локомотив София в битка за място сред най-добрите. "Орлетата" пък изпаднаха във Втора лига.

Головете за Витоша забиха Радко Мутафчийски (60) и Григор Долапчиев (63),но при паса за втория гол нападателят бе в явна засада, която не бе маркирана от рефера. Почетното попадение за Пирин вкара Костадин Ничев (66).

В другия мач, в борба за директно оцеляване, Етър се наложи над Дунав и ще играе в Първа професионална лига и през следващия сезон. Това стана факт след победата на "болярите“ 2:1 като гост на Дунав и след общ резултат 4:1 от двата мача завършиха на 11-та позиция в крайното класиране. Дунав пък ще трябва да мине през баражите, за да запази елитния си статут. Русенци ще срещнат "Царско село" в пряк двубой на неутрален терен.

Домакините трябваше да наваксват пасив от два гола и поведоха в резултата в 57-та минута след гол на Махамаду Ндиайе. Десет по-късно обаче Велко Батрович успокои гостите с гол от дузпа. В края Иван Стоянов вкара за 2:1 след ново статично положение - прекрасен удар от фаул.

Още новини от родния футбол четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Абе тези на снимката какво правят?
7
0
 
8
 
! Отговори
Дидо преди 5 години
От ДУнав съм, не съм фен на Пирин, ОБАЧЕ този формат е слабоумен. Извинявайте, ама наистина слабоумен. Значи Пирин имаха 30 точки, а Витоша 13. По силата на каква логика, Пирин изпадат, а Витоша имат шанса да останат?! ЧЕ те ВИтоша изобщо имаха ли победа този сезон? Значи можем цял сезон да нямаме победа, ама накрая едно баражче и бам- оставаме... Тук нещо куца. Ама МНОГО куца... А за гола от засадата даже няма да си отварям устата, че няма да ми стигнат симвлотие...
6
0
 
8
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
Нахоках автора на предишната статия, че беше написал "Пирин почти изхърли Витоша", оказах се прав, но не очаквах да стане по този начин! Не може по такъв начин да прецакат Пирин, по-явна засада не бях виждал досега!!! Съдиите убиват футбола, това е!!!
5
0
 
17
 
! Отговори
ДО БФС преди 5 години
1. Нека БОБИ МИХАЙЛОВ - Перуката се произнесе по следния казус: Важи ли правилото за гол на чужд терен, когато той е от 100% засада.2. Каква е ползата от т.н. плейофи? Нека направят групата от 14 отбора с три мача помежду си. Няма смисъл от математически таблици и графики, за да следим а група. Все пак ние сме фенове, не сме професори по комбинаторика.
4
0
 
20
 
! Отговори
vlady преди 5 години
Браво на Станислав Тодоров за яркото самобитно творческо съдийство и блестящата победа над Пирин. Неслучайно имаше много желаещи да го поздравят.
3
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма такъв цирк!:-) :-) Страничният съдия вдигна засада при вторият гол на Витоша,а главният я отмени!:-) Миналата седмица арестуваха един сръбски съдия!
2
2
 
16
 
! Отговори
Тарикат от БФС преди 5 години
Работите за така наречените "плейофи" са повече от ясни. Може само да стане някоя "игра" за коефициент някъде. Но "победителите" са ясни. Божката Митрев никак НЕ случайно е "изпъден" в момента от "Левски" за "черно тото". Но да беше само той... :) "Левски" ще спечели след продължения "битката" за Лига Европа срещу "Моряците". И после , разбира се , ще се изложат като "кифли" там. :). В ПЪРВА ЛИГА ЩЕ СА "ЛОКО" ( СФ ) И "ДУНАВ". Отпадат "Бистришките тигри" и "Царско село". Благодаря за вниманието!
1
3
 
24
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Бойко е заповядал "Витоша" да остане в елита, за да може да прави компания на "Левски";)))