Спира ли кошмарът в родния футбол? Поредният антирекорд

Най-слабото представяне в евроквалификации за всички времена
17 ное 2019 10:50, Екип на Dnes.bg
42
Спира ли кошмарът в родния футбол? Поредният антирекорд
Снимка: Reuters, архив

В неделя приключва още един кошмарен за българския футбол цикъл от квалификации. Поредните, които няма да запомним с нищо добро. Всъщност последният шанс за нещо добро е довечера, пише Gol.bg.

Само победа над вече класиралия се за еврофиналите тим на Чехия може поне малко да намали резила ни и да предотврати поредния антирекорд във вече 95-годишната история на националния отбор.

Дори и при равен, ще запишем най-слабото представяне в евроквалификации за всички времена. Досега само още веднъж сме завършвали пресявките за този форум без победа. Това е станало при първото ни участие в тях - за Евро 1960.

И тогава обаче се представяме далеч по-достойно от сега, защото макар и да не записваме победа, това става само в 2 мача. Регламентът е такъв, че трябва да се изправим срещу силния тим на Югославия в два мача на разменено гостуване.

Елиминирани сме след 1:1 у дома и 0:2 в Белград. За силата на онзи югославски тим може да съдим по това, че по-късно той достига до финала на европейското, където губи от СССР.

Оттогава насам, най-лошото ни представяне бе в квалификациите за Евро 2012. В тях тимът бе воден от трима селекционери - Станимир Стоилов, Лотар Матеус и Михаил Мадански.

Спечелихме само 1 мач - гостуването на Уелс с 1:0 при дебюта на Матеус. В крайна сметка обаче взехме едва 5 точки. В сегашните квалификации сме с 3 и ако не победим и демотивираните чехи, ще запишем резил номер 1 за всички времена.

Двубоят днес е от 19,00 часа на стадион „Васил Левски”. Любопитното е, че и сега тимът ни бе воден от трима селекционери. Националите започнаха цикъла с Петър Хубчев. След напускането му отборът бе поет от Красимир Балъков, а след неговата оставка на кормилото застана Георги Дерменджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: футболмач
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
накрая преди 4 години
Всички тези неща, които ви дадох тук, за да побеждавате, момчета, давам го на вас, националите ни. Който злоупотреби с тези знания или който, не бидейки български футболист, използва дадените от мен тук знания така, както на мен не ми харисва, плаща със здравето си или със здравето на близките си. Понеже така го наричам. Всички бг футболисти могат да използват тези знания, без да злоупотребяват.
28
0
 
0
 
! Отговори
очаквай неочакваното преди 4 години
Много ме е яд, като гледам как нашите футболисти се оставят да бъдатх спъвани, ритани, бутани, блъскани, събаряни по време на игра. Няма да риташ и блъскаш противника, а така ще се държиш с ТВОЕТО ТЯЛО, че противникът сам да се подхлъзне, сам да се ритне! Точно на това ще ви научат бойните изкуства. Използва се само това, което не нарушава правилата във футбола. Но пък се научаваш да предусещаш ударите и не ги допускаш!
27
1
 
0
 
! Отговори
бонбончето преди 4 години
И в цялата тази работа има едно бонбонче, като върха на сладоледа. Нещо, което не ви е патерица, а е термоядрен двигател. Нащо за душата. Но за него няма да говоря публично. Не е точно секс, ако това ви минава през ума. За това нещо мога да давам скъпо платненип консултации, защото то е бонбончето. Върхът на сладоледа, и ако го имаш и умееш, нямаш нужда от патерици.
26
0
 
0
 
! Отговори
жезълът в раницата преди 4 години
И преди чужденците да са се възползвали от съветите ми, възползвайте се вие, наши национали. Упражнявайте високи и други подскоци, елементи от бойните изкуства, които рпозволяват да се избягват ритници по глезените, коленете и другаде, не позволяват да ви бъде отнета топката и инициативата. И още нещо! Вие дори не сте бойци. Боецът бие, докато може. Воинът бие дори когато няма физически сили, но пък има умения! Вие сте воини!
25
0
 
0
 
! Отговори
кой кой е преди 4 години
Интригите вътре в отбора са забранени. Ако искаш да прецакаш някого, затова имаш противник на стадиона. Изработваш си усет за хората от твоя отбор. Не смесвай футбола с личния си живот. Спазвай правилата на играта, за да няма претенции срещу теб. Помни! Играта е като танц. Кой от двата отбора ще е хищник и кой жерта, зависи от вас, не от друг. Довеждаш противника до състоявие да се предаде морално. Дори и да не го показва.
24
0
 
1
 
! Отговори
още малко преди 4 години
Това, момчетата ми, е погледът на василиска - да гледаш през някого, все едно, че го пронизваш с поглед и виждаш през него. Бизнесмените плащат луди пари на ей такива изрусени патерици, за да усвоят това за бизнеса си. Аз ви го казвам безплатно. Следващо. Когато игрпаеш, да не ти пука кой противников футболист каква слава, сила и популярност-авторитет има, кои шефове са на стадиона, какво вика публиката. Метеш наред и не мислиш за подробности.
23
0
 
1
 
! Отговори
щедро от мен преди 4 години
Предлагам на националите ни не да играят, опрени на психопатерица, а сами да умеят да мачкат и газят. Най-напред, момчета, усвойте едно нещо - колкото и да сте нагазили в лaйната, научете се да прецапвате през вонята и да пхродължавате напред. В момуента може да ви се пече яйце на ***, а вие мислете как да продължите и да обърнете играта в своя полза. Научи се да гледаш ПРЕЗ противника, все едно, че е прозрачен.
22
0
 
0
 
! Отговори
как да стане това преди 4 години
Ами ако няма възможност за психопатерица за националите ни? Ако психопатериците на противника псе окажат по-силни или просто умеят повече неща? Тогава футболистите ни ще чакат указания свише. Някой да им движи краката свише... Ето какво предлагам аз на горделивите ни шефове във футбола. Най-напред Балъков да проучи сам общите точки между бойните изкуства и футбола. Тези футболисти са бойци! Питате ли се, защо толкова много и толкова често ги ритат и осакатяват? Защото са неповрътливи и тромави.
21
0
 
0
 
! Отговори
перхидролно преди 4 години
Гледах при Хекимян поканената психоложка на националния ни отбор по футбол. Хайде да оставим личните ми впечатления за тая жаба кекерица с голяма уста /буквално, а не преносно/- Да се концентрирамуе върху идеята за психоподкрепа за националите ни. Аз и да исках, нямаше по-точно от психоложката да го кажа. А тя каза, че е ПАТЕРИЦА за футболистите. Така е - патерица е. Тя давала вдъхновение. Знам, изрусен продукт на перхидролната прломишленост.
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
г-н Дерменджиев махайте се докато имате шанс,после ще ви изритат както се случи с вас в Лудогорец. Тука нямате никакъв шанс за нищо. Човек трябва да има достойнство в живота си !!!
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
за криво колело прав път няма
18
0
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Антирекордите са точно за това: за да се подобряват. И този ще бъде подобрен, спокойно.
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
...и аз се извинявам на. ..Владислав ....Михайлов ,че го избраха за Президент !!
16
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кошмарът почна когато на мястото на възпитания и умен Пламен Марков беше назначен един Антибългарин -Стоичков.
15
12
 
15
 
! Отговори
БКП виновно преди 4 години
Гадният комунизъм отгледа такива недоносчета като Стоичков, Лечков, Балъков, Тр. Иванов, Костадинов, Л. Пенев и др., които от Световното през 1994 резилно се прибраха само с едни бронзови медали. Същите тия хубостници играха във водещи клубове в най-силните първенства на Европа, а един даже стана футболист на годината и взе златна топка. Такъв резил беше, че навсякъде по света като отидеш и като кажеш, че си българин, започваха да ти рецитират имената на футболисти от нац. отбор. Добре,че свърши
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 14 Е, тое ясно че стадионите ни са разбити, но поне Васил Левски е в много добро състояние.
13
3
 
12
 
! Отговори
УЕФА - мафия преди 4 години
Пореден резил пред празните трибуни на един разбит, печален стадион. Мрачното опело на една отчайваща пародия - епизод пореден.
12
7
 
11
 
! Отговори
Беров можеше! преди 4 години
Днес се навършват 26 години от победата на българския национален отбор по футбол срещу Франция, класирала България на световното първенство през 1994 г. Помним двата гола на Емил Костадинов, особено победния гол в самия край на редовните 90 минути. Помним голямата радост от бронзовите медали на българските футболисти на световния шампионат през 1994 г. Нека споменем с добри думи покойния професор Любен Беров, който като премиер тогава съумя да създаде добри условия за подготовка на отбора.
11
1
 
26
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Спокойно! Още не сме ударили дъното! Докато не запишем поредица от 12 загуби с по 20:0, има накъде да се пропада!
10
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес да бият и 5-0 пак ще си останат същите безсърцати гелосани некадърници.