Добрите новини за "Левски" свършиха

Изпадането във "В" група изглежда неизбежно
8 май 2021 10:34, Екип на Dnes.bg
30
Добрите новини за "Левски" свършиха
Снимка: БГНЕС

След мача с Царско село Живко Миланов май се чудеше как деликатно да съобщи за неизбежното. Видя се, че Левски може не само да вкарва, а и да печели своите мачове, но изглежда добрите новини за сините свършват тук, само трябва да прибавим и головото завръщане на Боби Цонев. Оттам насетне като че ли няма събития и тенденции със знак плюс.

В сряда на практика се разбра, че Левски губи едни потенциални половин милион лева. Толкова се полагат като минимум на всеки участник в евротурнирите, и по-точно на досегашната Лига Европа, а оттук нататък Лига на Конференциите. Това някак минава между капките като новина, защото така или иначе сините пропуснаха и миналата лятна международна кампания.

Тогава пресният още собственик Наско Сираков спомена, че по-добре е тимът да не участва, защото няма работа там, защото няма отбор за там. Сега вече ситуацията е – Левски изобщо няма място в първата плейофна шестица на Първа лига в България. Причината е същата – сините нямат отбор за там. Това накратко е спортната рекапитулация за една година, като не трябва да подминаваме факта, че дълго време Левски бе на последните места в класирането.
Победата над Царско село отприщи някакви леки надеждички, че положението на „Герена“ може все пак да тръгне леко нагоре, защото головете вкараха български футболисти, единият от които е на 17 години, а другият е пак син кадър, но завърнал се от чужбина. Горе-долу това ще е посоката в мачовете до края на първенството, а както е тръгнало и през следващия сезон, ако Левски изобщо ще участва в професионалното ниво на българския футбол.

Не слагаме каруцата пред коня, но за В група ще трябва част от тези играчи да бъдат задържани, като напускането на голяма част от тях е обяснимо и лесно прогнозируемо. Четири месеца без заплата и да ти говорят за В група – на това нещо малцина футболисти биха издържали. Но щом се налага да се мине през това, трябва да се мисли отсега как ще се процедира, защото ако Левски не се класира нагоре в Б група още първия сезон, както направи ЦСКА, би било огромна трагедия с непредвидими последици.

Идеята до края на сезона сега е Левски да забрави за всякакви чужденци, с изключение може би на Микулич и Михайлович. Като е ясно, че след последния мач и двамата ще отидат към летище София с еднопосочен билет. Няма да е кой знае каква смелост да напишем и че треньорът ще им прави компания. Една си я мислеше Славиша Стоянович, но друга стана. Живко Миланов и той не изглежда като човек, който мисли какво ще става от юни нататък.

И като едното нищо първата лятна подготовка на тима може да я води Гошо Тодоров с обичайното назначение – до второ нареждане. И за В група той би бил нелош вариант, и тогава ще казва – ами като няма кой друг луд да се захване, аз ще помагам. Люти мачове се водят в Югозападната аматьорска лига и изобщо няма да е лесно. Славни и корави отбори играят там и само със юноши няма да мине номерът, трябва да се привикват и стари кучета, играли в Левски.

Дълбаем на тази тема, защото през сезона сините в някои контроли паднаха от тимове от Б група, и то с чужденците и Славишата на пейката. Сега ситуацията е по-зле. И наистина ще трябва да се прави здрав отбор. А ако някой си мисли, че тези изречения са прибързани и пресилени, нека се замисли как точно в Левски ще се намерят 25 милиона лева, за да се нормализира ситуацията. С всеки изминал ден темата за професионалния лиценз става все по-актуална.

След мача с Царско село имахме усещането, че Живко Миланов се чуди как по-деликатно и безболезнено да подготви синята общественост, че ако не се случи чудо и някой ексцентричен петролен шейх не реши да купи клуба, В група е неизбежна. В касата на „Герена“ има пари колкото до налеят гориво на автобуса сега за Коматево и това е.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: левски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Футболът ни да започне от нулата,без всякакви "заслужили"футболни ....деятели.
24
8
 
10
 
! Отговори
Брат Вурст преди 2 години
Невероятно глупава статия. Толкова текст, без да кажеш нищо смислено. Но голбг са си оранжеви по принцип
23
5
 
16
 
! Отговори
Дико Сашев преди 2 години
Изкуственото поддържане на този отбор в Първа лика с политически протекции приключва с края на управлението на ГЕРБ. Отборът е във фалит от много години, но се нареждаше на кредиторите да разсрочват дълговете му. Изваждаха от А група отбори с много по-малки дългове ...
22
1
 
12
 
! Отговори
Миньоро преди 2 години
Айде догодина заедно,че нещо ме сърбят ръцете
21
6
 
16
 
! Отговори
ЦСКАр - фен на Насо преди 2 години
Наско, закривай ***, разпускай говедата и се скрий под полата на жена ти. Ама първо СИ СМЕНЕТЕ ИМЕТО НА ОТБОРАНе е редно да срамите Апостола
20
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
A през това време ЦСКА отказва да играе срещу ЦСКА... Български футбол не е имало нема и да има жалка работа, добре че не гледам и не ме интересува тоя безмислен спорт.. тоест той е смислен де едни пари се перат с него..
19
1
 
16
 
! Отговори
иван преди 2 години
По-добре ужасен край, отколкото ужас без край.
18
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те там от подуене всички са такива, *** се праят на важни, Вижте само Васко Трътката от Подуене блус бенд и ви става ясно кви са клошари там. Айде у селските мачове и да знаете - там много ритат, яко през кокалчетата. Някой с брадви ходят на трибуните, внимавайте и успех.
17
5
 
21
 
! Отговори
Fax from Kazan преди 2 години
На никого не му е жал за милиционерското отборче, и да изчезне, все тая.
16
0
 
14
 
! Отговори
Амед Азнавур преди 2 години
раеф когата взе акциите още същата вечер потроши по казината десетки хиляди еврро///
15
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мъж под чехъл може ли да спаси ФК Левски 1914 ?
14
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В БГ футбола е: идва Бате Бойс и ти вика взимаш тоя отбор да наливаш пари и тва е. Некадърност, корупция, наркомания, чудо и приказ.
13
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тя България пак е под турско иго ,че Левски ще го има.....Няма как.
12
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато няма управленски модел, когато на всичко се гледа с емоция и без грам професионализъм така ще е. В днешно време футбола е бизнес като всеки друг и трябва кадърни хора да ръководят, за да се върви напред. Ние лежим на стари муцуни като Наско, които нямат такива качества, да не кажем са тотал щета, нито идеи нито желание или сподобност за промяна. След това идва и ситуацията с наркозависимите в агитката, които диктуват правилата, нормални хора по стадиона няма от години, няма и приходи.
11
1
 
36
 
! Отговори
Истина преди 2 години
най-голямата грешка беше след като феновете дадоха малко пари преди година, да се купят пак чужденци, трябваше да се вземат 2ма легионери доказани левскари които да се пенсионират тука и да се гради отбор с младите и целта трябваше да е да не изпаднем, сега мина година и нищо не сме надградили, хората си заминават отново и пак няма отбор... както и в политиката и в пардаците, със стари *** нищо не става, те имат старото мислене. трябва чистка от петите до главата.
10
31
 
2
 
! Отговори
помним преди 2 години
Министър подари милиони на Кърджали Пловдив Бургас и база на литекс/цска за над 80 милиона, ако неиска възстание да изпълни обещание милиони за куРзирка.
9
1
 
29
 
! Отговори
Един Pk преди 2 години
Еми купувайте карти,акции.Дарения давайте да могат да плащат по над 30 хил лева на агитки и др. подобни.Що не си продадат бизнесите и личните средства в Бг и чужбина шефовете гл.акционери.
8
18
 
7
 
! Отговори
ЛЕВСКИ преди 2 години
ЩЕ ГО БЪДЕ. С ТЕЗИ МЛАДИ ИКАДЪРНИ БЪЛГАРЧЕТА ЩЕ СЕ ИЗМЪКНЕ ОТ КРИЗАТА. НО БЕЗНАСКО. САМО МЕНТИШ КЪТБИБИТКО. ДНЕС ПАРИ НЕ УТРЕ. ДНЕС СПОНСОР НЕ УТРЕ НЕ НЕСТАНА. ПИСНА МИ.
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудесно!
6
1
 
31
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ЦСКА СЪЩО БЕШЕ ИЗТОЧЕНО!! ТАМ СОБСТВЕНИК БЕШЕ НЕ САМО БОЖКОВ НО И ПРАМОД МИТАЛ :D