Гайдарски иска здравната вноска да се вдигне с 3 % от 1 юли

Според министъра "никой не знае как ще стане разпределянето на осигурителната тежест. Вероятно ще бъде, както досега 65:35 %", смята той
27 фев 2008 16:26,
16
Гайдарски иска здравната вноска да се вдигне с 3 % от 1 юли
Снимка: БГНЕС

Здравната вноска да се вдигне с 3 % от първи юли, за да могат да се натрупат средства в здравноосигурителните фондове и така да започне демонополизацията на Касата.

Това стана ясно от изказване на министъра на здравеопазването Радослав Гайдарски по време на националната конференция "Кризата една година по-късно: Българинът европейски пациент в болно здравеопазване"

„Демонополизацията ще мине на обсъждане и има две неща които могат да се случат, каза още Гайдарски. Единият вариант е увеличението от 3 % да отиде в здравноосигурителни дружества: вторият е тези три процента да влизат в общата Каса, и осигуровката да стане 9 %, и да се преразпределят по-късно между сегашната Здравна каса и новите, които могат да бъдат няколко“.

Според министъра "никой не знае как ще стане разпределянето на осигурителната тежест". Вероятно то ще бъде, както досега 65:35 %.

Гайдарски изрази съмнение, че критериите за здравните фондове ще бъдат готови до средата на март.

Той подчерта, че всеки сам ще може да си избира здравна каса, като различните каси ще имат различен пакет услуги.

"Ние настояваме националната здравна карта да бъде задължителна, иначе тя няма да бъде въведена в действие", каза Гайдарски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
17
 
! Отговори
преди 16 години
syglasen sym da q uveli4at, no tazi suma ,koqto vnasqm da otiva v moq li4na smetka , a ne da lekuvat *** s neq.a gaidarski -mazniq gei, mai iska da krade po-ve4e, za6toto gadnite komunisti samo tova pravqt-KRADAT
14
0
 
17
 
! Отговори
квашиоркор преди 16 години
Хартиена медицина, празни брътвежи, бюрократични цитадели и никакво своевременно или реално консумирано, здравеопазване срещу личните ни вноските по държавния здравен данъчен налог. Това ни чака в близките 3-4 медицински здравно осигуряване по почина на др. д-р проф. Гайдарски - да се взима от всеки, дори със задна дата, необходимото , обаче да се отсвирват всички, които поискат да си го ползват по лично желание, по право и предназначение. Личи си кой му е подарявал титлата , поста и с чий аршин ще се мерят за в бъдеще нуждите на хората от здравни грижи. Партийното здравеопазване никога не е било припознавано от сериозната медицинска наука като професионално равнопоставено, късно е тепърва да се правят жалки напъни то да се превръща във водеща национална здравна стратегия. Докато г-н министара разделя гражданите и колегите си на "ние" и "вие" никаква достатъчна лечебност в България няма да успее да изкласи успешно.
13
0
 
17
 
! Отговори
преди 16 години
И аз сънувам комунистите в гробищата но засега...
12
0
 
17
 
! Отговори
BtH преди 16 години
Ей, Гайдарски, аз пък предлагам да се изнесат в публичното пространство ПОДРОБНИ отчети на финансите на НЗОК за целия период от създаването й. Току виж се оказало, че здравната вноска може да се намали с 3%. Бих предложил същото и за финансите на НОИ, но там кашата е сътворявана доста по-дълго и човек трябва да бъде най-малко професор по 5-6 специалности, за да хване каквото и да било.А на витийстващия д-р Дулитъл мога само да пожелая да убеди поне себе си в щуротиите дето успя да ги изприказва. Онези, които може да се наречат "комунисти" отдавна са по гробищата. Тия, които сега се опитваш да изкараш такива просто са напипали на баницата мекото и не щат да пуснат. А дали са се учили на това в БСП, СДС или от ДСБ, бая може да се гадае...
11
0
 
17
 
! Отговори
- преди 16 години
Наистиня външността понякога лъже но,, по гадна и алчна муцуна наскоро не бях виждала!
10
0
 
17
 
! Отговори
Dr_Doolittle преди 16 години
В Световната Здравна Организация не си мисли , че няма комунистически агенти-точно директора на Човешките ресурси е отявлен съветски другар- името му е д-р Валерий Иванов - може да му пишеш - Dr. V. Ivanov, Head Manpower Resources Personel, 1211 Geneve 27,SwitzerlandТакива експерти като другарката Виткова вкараха FAO (Food and Agriculture Organization) в най-крупния международен скандал по злоупотреби в ООН
9
0
 
17
 
! Отговори
преди 16 години
Нe си прочел явно всичко от написаното бе. Освен това не е Милко а Илко Семерджиев оня ***.
8
0
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 16 години
Я Dr_Doolittle пак се появи.А да знаеш какви комунисти има в световната здравна организация /СЗО/ държат д-р Мими Виткова като експерт . Ами каква ще кажеш за здравно осигурителен фонд ДОМ-ЗДРАВЕ на Милко Семерджиев който колко ли открадна от здравната каса за информационна система която така и не проработи.Човек трябва да чете и да пише истината иначе не става и за д-р Дулитъл/доктор на животни/
7
0
 
17
 
! Отговори
преди 16 години
kakv podal pogled samo...mushennik
6
0
 
17
 
! Отговори
Dr_Doolittle преди 16 години
Kомунистическите другари са решили да елиминират монопола на НЗОК по една причина.Целта е да се делне още една баница с късмети.Повечето другари вече владеят частните здравно-осигурителни фондове. Пример за това е другарката Мими Виткова- национален престъпник в сферата на здравеопазването, която след като беше обявена за persona non grata в лекарското съсловие и след като не можа да си намери никаква работа като лекар, се захвана с частното здравно и животозастраховане. Тя е изпълнителен директор на Доверие - Обединен Холдинг АД (бягайте далече, като чуете тази фирма комунистическа перачница). Нещо повече другарката Виткова дори се води за председател на Асоциацията на лицензираните дружества за доброволно здравно осигуряване. Толкова цинизъм може да има само в държава с мутиращ социализъм преливащ в мутренски соц-капитализъм.. Ако вашият работодател ви е застраховал в това Доверие , значи или са го прекарали или е комунист. Във всеки случай, не дай си боже да се наложи НИЩО НЯМА ДА ВИ ПЛАТЯТ. Другарите искат и качване на здравната вноска , която именно да се насочи към комунистическите здравни фондове. Пак тези нови 400 млн. лева няма да отидат при истинския изпълнител на медицинска помощ- лекари, медицински сестри и лаборанти . Пак данъкоплатеца ще бъде тръскан като круша през зимата, когато няма какво да бъде отръскано вече. За да сме честни трябва да споменем още пирамиди-Фонд Дом-Здраве АД този път на елемент принадлежащ към сините комунисти господин-другаря Илко Семерджиев. Същия господин-другар беше директор на Националната Здравно-Осигурителна Каса (1999г) , министър на Здравеопазването(1999-2001г), и умишлено направи всичко за да забави здравната реформа за да избуи и разцъфти далаверата с частните здравноосигурителни фондове. Същия е от създателите на т.н национална здравна стратегия- куха доктрина неподплатена с никакви идеи за финансиранеИ още перачи: Един от най-новите участници на пазара - фондът "Всеотдайност" с мажоритарен акционер бившият собственик на столичната "Чистота" Румен Гайтански-ВълкаИ ТАКА ИЗОБЩО НЕ МОГА ДА ВИ ПРЕПОРЪЧАМ НИКАКЪВ ФОНД Мислете му уважеми пациенти пак живота и здравето ви ще бъде управлявано от комунистите.
5
0
 
17
 
! Отговори
Мамантос преди 16 години
***, алчен и злобен! Разкарай се директно, че да не ти стане тясна Българията! Ясно?!
4
0
 
17
 
! Отговори
T преди 16 години
А аз искам господин Гайдарски да дойде и да....
3
0
 
17
 
! Отговори
преди 16 години
"15:26 Суетня около счупена линейка, жената вътре почина" тази новина е от днес.Браво Гайдарски!!!Браво пияницо / я само се виж на снимката бе, лелеее/ Не се ли наядохде бе вашта.......
2
0
 
17
 
! Отговори
преди 16 години
Да я увеличават! Да я направят 50 %! Ама и нека г-н Гайдарски да дойде и да плати 400 лв. на жена ми задето обикаляме частните доктори за да я излекуват, поради това че лекарите по здравната каса нищо не можаха да направят и се принудихме да търсим друго решение от което имаше ефект!Няма край тази безочност на тези политици!Още малко и семейството ми се надява да се изнесе колкото се може по-надалеч от България!
1
0
 
17
 
! Отговори
111 преди 16 години
Аз не съм съгласен. Нека първо г-н Гайдарски и екипа му предложат адекватно работеща здравноосигурителна система /човек да си плаща и да получава наистина качествена медицинска помощ/, а след това да натрупват средства в здравноосигурителните фондове.