Озонова инжекция облекчава болките в гърба

37% от инжектираните не чувстват болки дори 6 месеца след процедурата
Обновена: 6 яну 2012 12:22 | 6 яну 2012 12:00,
7
Озонова инжекция облекчава болките в гърба
източник: Reuters
Еднократно инжектиране на газ озон може да облекчи болките в гърба, причинени от дискова херния, показва ново немско изследване.
 
Около 2/3 от инжектираните чувстват подобрение на състоянието си, пише в. "Дейли мейл". 
 
Изследването Франкфуртския университет включва 327 доброволци с дългосрочни проблеми с гърба.
 
Озонът е високо реактивен газ, който може да бъде както полезен, така и вреден за здравето. Озоновият слой, който се простира от 10 до 48 километра над повърхността на Земята, ни предпазва от вредните ултравиолетови лъчи на слънцето. Но, на нивото на Земята, той може да бъде опасен замърсител на въздуха, който уврежда дихателните пътища и възпалява лигавицата на белите дробове.
 
През последните години учените изследват ползите на озона като обезболяващо средство при дискова херния.
 
Сред най-честите причини за внезапното засилване на болките в гърба е именно дисковата херния. Гръбначният стълб е образуван от прешлени и между всеки два прешлена има омекотяваща пластина с форма на диск. Най-често става дума за продължително износване на този диск, поради което той се разкъсва. Вътрешността му се изсипва към гръбначния мозък и нервите, и ги притиска. 
 
Лечението обикновено включва физиотерапия и болкоуспокояващи медикаменти, но често се налага и операция. Озоновата терапия може да помогне за предотвратяването на оперативна намеса.
 
След еднократно инжектиране на газ 37% от хората съобщават, че не изпитват болки в гърба, дори 6 месеца след поставянето й, показват резултатите от изследването. 
 
Останалите участници също отбелязват облекчаване на симптомите – 1/3 от тях изпитват болки в гърба само един път на ден, а не няколко пъти дневно, както преди. 
  
Преди да се използва, озонът се смесва със стероидни лекарства, което спомага за намаляване на възпалението, и се инжектира директно в повредения диск под местна упойка.
 
Увредените дискове се свиват с между 2-15%, показват резултатите, представени на годишната среща на Радиологичното дружество на Северна Америка.
 
Според експерти озонът помага чрез намаляване на нивата на простагландините - съединения в организма, които предизвикват възпаление и болка. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: озонболки в гърба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
4
 
! Отговори
Ключът преди 12 години
за "успеха" тук се крие в мимоходом споменатото между хвалебствията за една поредна "златна гъска" :"озонът се смесва със стероидни лекарства"!?!!? Това е истината - сам по себе си няма ефект /личен опит/. А стероидите и без озон помагат в леките случаи на дискова херния именно като намаляват отока заради противооточното си и противовъзпалително действие ..
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Озонтерапияте е най-високо ефективното лечение на дискова херния,което широко се практикува в страните от Европа от 1984 г.В Италия работят около 8000 лекари озонотерапевти в Германия са над 12000 и т.н.Терапията е регламентирана и обикновено се заплаща от Здравноосигурителните институции.Противопоказанията са много тесни главно при повишена склонност към кървене.Странични действия практически липсват защото озона е форма на кислорода.Ефективността е между 70 и 80%.А за операциите 1 е прав.
5
3
 
4
 
! Отговори
Q преди 12 години
Преди месец ми диагностицираха херния. Питах как да се лекувам, какво що, че то на докторите трябва да им вадиш думите с ченгел понякога. Е доктора ми каза, че озонотерапията си е от нещата които се правят за пари, и че доколкото има информация - разрешена е само в България.
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ако се вкара озона в някоя артерия става още по ефективен
3
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Някои все още не разбират, че хирургията е най-истинската медицина: отваря, премахва причината за страданието и затваря. Всичко друго е лечение опипом - за едно е помощ, за други пет неща е вреда. Друг е въпросът на какъв хирург попада болният и колко се страхува от хирургическа интервенция.
2
2
 
5
 
! Отговори
maria преди 12 години
Na sina mi biha 5 injekcii o3on no bolkata dori ne namalia ,moje bi e do organi3ma
1
2
 
19
 
! Отговори
13 преди 12 години
Много добре, но нищо не се споменава за странично/ вредно/ действие!Щом може да се избегне операция, във всички случаи е ДОБЪР МЕТОД /около 70 % от операциите са без ефект, дори влошават състоянието/!!!