С оптимизъм пазим сърцето здраво

Положителната нагласа намалява значително риска от здравословни проблеми
Обновена: 19 апр 2012 14:07 | 19 апр 2012 14:07,
2
С оптимизъм пазим сърцето здраво
източник: Reuters

Щастието и спокойствието имат положително въздействие върху сърдечносъдовата система.

Отдавна учените са открили, че личностите от тип А са хронично ядосани, тревожни, нервни и депресирани. Това, от своя страна, повишава риска от сърдечни проблеми.
 
Когато човек е зареден с оптимизъм и положителна нагласа, намалява значително риска от здравословни проблеми, особено за сърцето, обясняват учени.
 
Водещият изследовател Джулия Боем от Харвардския университет преглежда десетки проучвания, касаещи различни психологически изменения, които могат да повлияят положително или отрицателно на здравето на сърцето.
 
Установява се, че оптимистичните натури са с 50% по-нисък риск от инфаркт и други сърдечни проблеми, в сравнение с хората, които са по-песимистично настроени към случващото се около тях.
 
Наличието на стрес и респективното повишаване нивата на стресовия хормон кортизол водят до редица здравословни проблеми, включително увреждане на артериите и нормалната функция на сърцето, смятат експерти.
 
Спокойните и щастливи хора са духовно и физически по-здрави, имат нормално кръвно налягане, добро телосложение и нивата на холестерол са в норма. При тези хора сънят е значително по-пълноценен, което също е предпоставка за доброто здраве на сърцето.
 
Необходими са допълнителни изследвания, за да се установи дали само положителната и оптимистична нагласа към света са причината за доброто здраве или начинът на живот също играе ключова роля, обяснява Джулия Боем.
 
В днешно време става все по-трудно да се намали нивото на стреса, но е важно всеки човек да помисли по-задълбочено за действието му върху здравословното състояние и психиката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
621 преди 11 години
Нищо чудно,че в *** има толкова инфаркти...това е защото живеем богат,спокоен,осигурен живот! Те сега чак го разбират това? То е ясно,че щом работиш,ти си подложен на стрес,малко или много,да не говорим ако работиш за малко пари....ако си богат и живееш хубаво,или така както искаш и по цял ден се чудиш къде да отидеш коя да *** и кво да правиш,ще си спокоен,самоуверен и ще си запазен...Да го духат бедните с една дума и дори тия които работят,независимо от парите1
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Оптимизмът ще ни спаси!