8 съвета за обгрижване на бебето през жегите

Как да го предпазим от претопляне...
22 юни 2012 16:20,
0
8 съвета за обгрижване на бебето през жегите
Снимка: Reuters

Топлото време е факт. И докато ние възрастните трудно се справяме с горещините, не бива да забравяме, че за най-малките деца – бебетата те действително могат да бъдат мъчителни.

Възрастните от поколения правим една сериозна грешка при обгрижване на кърмачетата при топло време. Боим се прекалено много бебето да не настине и обикновено го натоварваме с излишно много дрехи и завивки. Но трябва да знаем една специфична особеност за организма на кърмачета и да бъдем изключително внимателни.
 
Терморегулацията при бебето все още не е съвършена и се развива, като особено критично е положението при новороденото. Потните жлези започват да функционират едва към 3-4 седмица след раждането. Това отнема от възможността на организма да се самоохлажда и регулира телесната си температура и да доведе до прегряване.
 
При кърмачетата опасността от прегряване на тялото е равна на опасността от бързото им изстиване и охлаждане. Така че грижите и облеклото им следва да бъдат съобразени както през студено, така и през топло време.
 
Бебето следва да се пази от продължителен престой на високи температури, от директна силна слънчева светлина, не само заради топлината, но и заради риска от изгаряне на нежната млада кожа. Част от важните грижи през лятото са организмът му да се поддържа добре хидратиран и се осигурява добра циркулация на въздуха там където е.
 
Ето няколко практични съвети в насока предпазване на бебето от вредите на топлото време...
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари