Липса на желание за секс - защо?

Две са основните причини
30 апр 2015 22:45,
10
Липса на желание за секс - защо?
Снимка: Reuters, архив

Пониженото либидо е проблем, с който много хора се сблъскват и който често може да се повлияе с промяна в начина на живот. За да има успех и да се "атакуват“ виновниците за липсата на желание за секс, първопричината трябва да е известна. В някои случаи тя може да бъде изненадваща. 

1. Наднормено тегло
 
Излишните килограми се свързват със сърдечносъдови нарушения, ниско самочувствие и ниска оценка относно представата за себе си. Всички тези фактори могат да повлияят на желанието за секс от психологична гледна точка.
 
От физиологична гледна точка наднорменото тегло вреди на либидото на мъжа, тъй като засяга здравето на кръвоносните съдове.
 
Излишните килограми биха могли да засегнат ендотела на кръвоносните съдове. Това означава, че притокът на кръв към пениса може да е недостатъчен, за да се постигне ерекция.
 
Причините за наднормено тегло могат да включват: прекомерна консумация на храна; прекомерна консумация на захар, алкохол, медикаменти или кафе.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
4
 
! Отговори
антрополога преди 8 години
Ако не му става мортаделата положението е Хюстън имаме проблем
2
2
 
6
 
! Отговори
Мунчо се Как ли преди 8 години
Когато отноението на един от партньорите е като .....след сношение,желанието за секс на другия партньор изчезва при....друг партньор.
1
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Или пък е кръшнал(а) на брачната си половинка. И когато, след страстна любовна среща, се прибере у дома, няма желание за секс, защото е с изцедени сили.