Джейми Оливър ще топи излишните кила на децата ни

Родители на поход срещу нездравословната храна в училищата и градините
3 апр 2017 14:37,
13

Британският топ готвач Джейми Оливър ще помага на българските деца да отслабнат. Това ще стане посредством неговата организация Food revolution, която вече има представителство у нас. Група родители от София стават посланици на организацията и искат да се промени изцяло начинът на хранене при подрастващите.

Екатерина признава, че да научиш детето си да се храни здравословно е нелека задача. Всеки ден тя приготвя обяд за дъщеря си Ани. Съучениците й обаче не са на същото мнение. Често децата на нейната възраст предпочитат лакомства в шарени опаковки. Като отговорен родител Екатерина се опитва да промени това, но не получава нужната подкрепа.

За да извадят чипса и шоколада от раниците на своите деца, посланиците на Food revolution са си поставили за цел да променят остарелия модел на хранене в училищата и детските градини.

Според Световната здравна организация дневното количество на захар не трябва да превишава 10% от общия калориен прием. В менюто в детските градини обаче понякога количеството добавен захар може да достигне 30/40 гр.

Кои са хората, които ще превърнат здравословния начин на живот в своя мисия, разказват Милена Енчева и оператора Мартин Ангелов по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Русия нямат такъв проблем.Там няма какво да ядат и са стройни и слаби.Идват у нас да се развалят понеже в България е много гадно и бягат от рая на другря Лилипутин.
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо не помогна на британските деца? Те имат по-голяма нужда от диети. Изумен съм, че има толкова наивни родители в България.
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пълно е с тв.предавания в които професионални готвачи в професионални кухни с професионални уреди с асортимент от продукти и подправки като в петзвезден ресторант се правят на хоби-готвачи. Хората гледат как онзи за три секунди реже глава лук, цъкат с език и накрая си пръчват пица за вкъщи.А иначе с един котлон, тенджера, тиган и тава, всеки може да си забърка манджа, дори и да реже глава лук за повече от минута.У дома се готви не за време, а за кеф.
10
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма да е лошо и самият той да смъкне едни 5-6 килца.
9
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При нас веганки няма, но затлъстяването на децата в последните години е видим . И не толкова от шоколади, сладолед и газирано, а заради тъпите закуски на всеки ъгъл пълни със катрофки правени във фютюрници със сто годишна мазнина и после обилно поляти със кетчуп ..американските гнусотии развалиха здравето ...макдоналдс, биг маг , майонези ей такива неща
8
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Детските площадки са пълни с майки-веганки, които водят дечица със сива кожа и празен поглед. Моя *** на ден изяжда по няколко плода, голяма лъжица мед, задължително готвено ястие с месо. Шоколад и сладолед не са му забранени. В отлична кондиция е по две причини. Никога не му се казва - Не тичай, ще се изпотиш ! и в къщи винаги има домашно приготвена храна.
7
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Теорията за максимално ограничаване на захарта при децата е спорна. Децата имат изключително бърз метаболизъм и ако са активни горят бързите калории. Мозъка се храни с глюкоза и е необходима на децата. Тялото си подсказва, какво му е необходимо. За това децата налитат на сладко. Друг е въпроса, че вместо захар и мед се дават десерти с подсладители. Месото и зеленчуците са задължителни.
6
2
 
10
 
! Отговори
вожда преди 7 години
къв Джейми Боко е израсъл с филии с мас Вие пари ще ми харчите
5
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Британски готвач е оксиморон. Гледал съм предавания на този иначе толкова симпатичен младеж. Кухнята в която приготвя "домашна храна" е с размера на апартамента ми. Продуктите, които небрежно е нахвърлили по плота струват, колкто месечната ми заплата. Тигана му е по-скъп от готварската ми печка.Иначе децата ми умеят да врътнат един таратор или мусака. Няма нужда британски готвач да ги учи.
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Децата много добре знаят кое е здравословно и кое не е - поне моите. И дъщеря ми ако аз я попитам дали е жадна - пита за вода, ако я пита баба й и обяснява да и даде кола, обаче в тъмна чаша , да не видя какво има в нея....В къщи аз решавам какво да купя и донякъде се контролира с какво се хранят децата, но в дома на родителите ми, при приятели, ресторант, рожден ден е друга работа. Дано успеят в училищата да сервират качествена храна.
3
0
 
17
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
Съмнявам се в успех, но нека пробват. Възрастните знаем коя е вредната храна, ама пак си я набиваме, какво остава за децата.
2
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Страхотна новина.Дано тези хора успеят в начинанието си , че е пълно с подрастващи тюлени.
1
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
A..nale gadna hrana idat tiya anglikosi bre oti go vikate da dava akul??