Турмалин в сешоара предпазва косата ни

Излъчва йони, които щадят косъма
6 май 2017 15:26, Eкип на Puls.bg
0
Турмалин в сешоара предпазва косата ни
Reuters

Грижата за косата през всеки сезон е от голямо значение за много жени. В днешно време почти няма такива, които не са я третирали – било то с преса, маша, сешоар, боя или други химикали. Това се отразява на нейната здравина и тя става суха, къса се и губи своята мекота. 

Сешоарите са сред най-използваната техника, свързана с тази грижа. Повечето от нас мият и сушат косата си поне два пъти в седмицата, а има и такива, чийто професии налагат това да става ежедневно. Какво се случва със здравината на косъма, ако ползваме устройството на максимална степен всеки ден? Да, просто забравяме за хубавата и лъскава коса, която сме имали. 
 
Много компании, произвеждащи сешоари обаче разработват нови технологии, с които техните продукти да щадят косата. Такива например за турмалиновите уреди. С тях сушенето става чрез производството на отрицателни йони и инфрачервена топлина. 
 
Какъв е принципът на новият клас сешоари
 
Те съдържат скъпоценния камък турмалин, който излъчва въпросните йони и лъчи. При някои продукти той се намира в мотора, а при други – във всички съставни части, под формата на ситен прашец. 
 
Турмалинът действа при включен сешоар. Така се получава непрестанен поток от отрицателни йони и инфрачервена топлина, които навлизат в косъма чрез въздушната струя на вентилатора.
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари