5-те най-разпространени митове за кардиото

Кардио тренировките са най-предпочитани за отслабване
13 юни 2017 15:30, Михаела Лазарова
5
5-те най-разпространени митове за кардиото
Снимка: pixabay

Кардио тренировките са най-предпочитани за отслабване. Само че по техен адрес се носят всевъзможни митове, които пречат на качественото им изпълнение и постигането на добри резултати.

Кои са 5-те най-разпространени митове за кардиото и каква е истината всъщност?

Мит №1 – Кардиото трябва да се прави на гладно, защото така се горят повече мазнини

Това донякъде е вярно, но не съвсем. Изследванията сочат, че на празен стомах човек има много по-слаба продуктивност и енергийни запаси, заради което гори по-малко калории по време на тренировка.
За разлика от трениращите на гладно, онези, които хапват нещо енергийно преди кардио тренировка показват по-добри резултати в редукцията на мазнини от онези, които се упражняват на гладно.

Мит №2 – Дълготрайното кардио в еднакво темпо е по-добро за отслабване

Кардиото наистина помага за отслабване. Само че за да е най-ефективно е необходимо темповете на упражнение да се редуват. Така хем ще ускорите метаболизма си, редувайки бързи и бавни темпове, хем ще предпазите ставите и сухожилията от наранявания и изхабявания.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Реално най-много енергия се изразходва при спринтово бягане. Такова темпо не може да се подържа дълго и на тази база са изградени т.нар. HIIT. Монотонни упражнения с ниска интензивност описвани като кардио се базират на факта, че след 20-тата минута организма започва да използва основно мастни киселини като енергиен източник. Сърцето, като мускул, който не спира да се съкращава предпочита основно мастни киселини. 2/3 от енергията му идва от там, а другата част предимно от глюкоза и пируват.
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А какво е "кардио"?
2
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да отслабнете яжте продукти от село. Те са натурални и нямат химия като тези в магазина! Които хем ви тровят хем затлъстявате. Да сте видяли затлъстели хора по времето на така нареченият тоталитаризам? Няма как да видите защото всички продукти бяха натурални. А сега всеки 3-ти е с наднормено тегло поради "хубавата" мутренска храна с която ви тровят!
1
6
 
8
 
! Отговори
Г.Зорас-Цепник преди 6 години
Просто яжте по-малко.