Нови мощни магнитни бури атакуват до дни Земята

Те ще предизвикат главоболие и световъртеж в някои хора
7
Нови мощни магнитни бури атакуват до дни Земята
Снимка: Reuters

Нови мощни магнитни бури удрят Земята и ще влияят на хората в следващите 6 дни. Това прогнозират от Международната космическа станция.

До петък силата на слънчевите изригвания ще расте, а през почивните дни постепенно ще започне да намалява. От 11 октомври отново се очаква да има десет дни на активизиране на магнитосферата.

По-чувствителните хора винаги усещат магнитните бури с главоболие, световъртеж, промени в кръвното, дори втрисане и изпотяване.

Броят на българите, които усещат това явление, достига до 80% от населението, пише "Дарик".

Според експертите причината за този висок процент е начинът ни на живот, при който все повече се отдалечаваме от природата.

По-чувствителни към магнитните бури са хора със сърдечни заболявания, слаба имунна система и хора с високо кръвно и голям стрес.

Магнитите бури, които учените наричат смущение на геомагнитния фон на Земята, се причиняват от мощно изригване на плазма от Слънцето, последвано от отделяне на огромно количество енергия под формата на светлина, топлина и електромагнитни вълни.

Те се движат със скорост 400-1000 км/сек и достигат до Земята един-два дни след изригването. В момента, в който тази енергия достигне до магнитното поле на Земята, настъпват смущения както в радиовръзката, така и в живите организми.


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой може и да го атакуват магнитни бури, ама мене ма атакуват едни бири тука и вече незнам какво да правя. В смисъл, кюфтета на тиган ли, татарски кюфтета ли, на фурна ли...
6
0
 
2
 
! Отговори
кики преди 2 години
Пак няма да има пари в обръщение. Ще се пълни бюджета. Това се крие зад изригванията, талибаните и други подобни писания. Засечено през оборота на различни фирми.
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това слънце много интелигентно се оказа - съобразява се и изригва само през работната седмица, а през почивните дни и то си почива.
4
2
 
3
 
! Отговори
123 преди 2 години
Супер похлупака съвсем ще се пропука.
3
2
 
3
 
! Отговори
Чувсвителен преди 2 години
Тази дописка или преписка е адресирана до "По-чувствителните хора винаги усещат магнитните бури с главоболие, световъртеж, промени в кръвното, дори втрисане и изпотяване." Обясняват реакциите на 112 и Института "Пирогов" и други необясними с тютюнопушенето пациентски оплаквания.
2
1
 
14
 
! Отговори
МБАЛНП Св.Наум преди 2 години
Май прогнозата е дошла от кораба-майка...
1
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо, на МКС не им е работа да прогнозират геомагнитни бури - това го правят от NOAA. Второ, "светлината" и електромагнитните вълни се движат със скоростта на светлината и пристигат за ~8 минути до Земята. Трето, след като плазмата (която причинява бурите) достига до Земята за 1-2 дни, как така е "прогнозирано", че ще има геомагнитна буря след 6? Четвърто (от NOAA): The geomagnetic field is expected to be at quiet to unsettled levels on 02, 03 and 04 Oct. Т.е. - едно голямо НИЩО.