Защо храненето на работното място вреди на здравето?

Храната там е богата на бързи въглехидрати и бедна на полезни вещества
20 юни 2018 15:52, Румяна Тасева
1
Защо храненето на работното място вреди на здравето?
Източник: Reuters
Храната, която консумираме ежедневно на работното си място, е богата на сол и бързи въглехидрати и бедна на полезни вещества, констатира мащабно американско проучване. Това показва липсата на достъп до здравословна храна на работните места, както и политика на компаниите да осигуряват възможност за поддържане на здравословни хранителни навици сред служителите, коментират изследователите от Центъра за контрол и превенция на заболяванията в САЩ.

Изследването е първо по рода си в Щатите с такъв мащаб и данните от него са представени на годишна конференция на Американското дружество по хранене в Бостън, която приключи на 12 юни.

За целта изследователският екип анализира храненето на 5222 служители, като фокусът на въпросите им бил насочен към вида продукти и напитки, които те си закупуват от търговските обекти, бюфети и ресторанти на работното място, включително и предлаганата им безплатно от работодателите. Изследователите правят нещо повече – те лично на място се докосват до предлаганите във фирмите продукти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато някой не ти дава хубава храна, винаги можеш да си купиш. Подобни олаквания идват от хора, бачкащи в офиси със заплати от рода на 40+ долара на час. Не че нещо, ама не са точно "социално слаби" и може да си готвят вкъщи, за работа, ако им е толкова "вредна" храната.