Как есента влияе на здравето ни?

Алергията ви може да се влоши
Обновена: 4 окт 2019 09:47 | 4 окт 2019 09:45, Михаела Лазарова
2
Как есента влияе на здравето ни?
Снимка: istock

Есента е сезон, носещ промени не само в атмосферните условия и времето, но и в нашите тела. Преходът от лятото към зимата е момент, който оказва влияние върху организма по различни начини, много често не особено полезни. Вижте как влияе есента на здравето ни.

1. Рискът от инфаркт нараства

Промените в атмосферното налягане оказват натиск върху кръвното налягане. Рязкото изменение на стойностите му може да повиши риска от сърдечносъдови инциденти през есента и зимата.

2. Сухота в очите

Сухият въздух и по-студеният вятър, които са характерни за есента, могат да предизвикат усещане за сухота в очите или да влошат вече съществуващо такова състояние.

3. Кожата става суха и започва да се нацепва

Сухотата може да засегне и кожата, която става раздразнена, нацепваща се и лющеща се. За да компенсирате влиянието на лошото време, овлажнявайте с подходящи козметични продукти.

4. Болки в ставите и гърба

Започвате да се чудите дали остарявате, защото с настъпването на есента и по-ниските градуси навън се появяват болки в ставите, кръста и гърба. Ако не страдате от някакво заболяване на опорно-двигателния апарат, тези болки може да се дължат на спада в атмосферното налягане, който предизвиква леко подуване на мускулната тъкан, сухожилията и околните тъкани. Това предизвиква болка и дискомфорт, понякога и трудност при движение.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мен ме боли гърлото.
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еха, авторката вече има диплом за лекар и дава "безценни" съвети отново.Четете, самодиагнозирате се и се лекувате. Повече такива статии трябва да се публикуват.