Иван Гешев и десетки прокурори дариха кръв във ВМА

Той стана част от кампанията за безвъзмездното кръводаряване
Обновена: 1 апр 2020 21:01 | 1 апр 2020 15:12, Нели Христова
28
Иван Гешев и десетки прокурори дариха кръв във ВМА
Снимка: БГНЕС

Десетки прокурори, следователи и служители на администрацията и на Бюрото за защита на свидетелите към главния прокурор се включиха в акция за насърчаване на безвъзмездното кръводаряване "Бъди един от нас! Дари кръв – спаси живот!", съобщават от ВМА.

Главният прокурор Иван Гешев, и.д. административният ръководител на Апелативната специализирана прокуратура Даниела Ангелова и ръководителят на Специализираната прокуратура Димитър Петров бяха първите, които дариха кръв във Военномедицинска академия.

Акцията продължава и в следващите дни, като към инициативата ще се включат и много магистрати и служители от цялата страна.

От ВМА уточняват, че насърчаването на безвъзмездното кръводаряване е една от мисиите им. В тази връзка, периодично се организират кампании в цялата страна и хиляди българи годишно застават зад каузата.

Извън тях, всеки желаещ може да дари надежда на болен в беда в Кръвния център на ВМА, всеки ден от 8.00 до 16.00 часа.

Извършените в световен мащаб проучвания не съобщават за предаването на коронавируси (какъвто е и COVID-19) чрез трансфузия или трансплантация. Следователно, желаещите могат да дарят кръв, без да има какъвто и да е риск за здравето им, уточняват от ВМА.


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
5
 
! Отговори
РР преди 3 месеца
И от наш'те гени чисти
Ще се раждат само полицисти.
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не се ли сбиха с кръвната мафия отпред,която по принцип не съществува и със сигурност не са и чували за нея.