5 здравословни проблема в резултат на стрес

Не можете да държите очите си отворени
10
5 здравословни проблема в резултат на стрес
Снимка: Istock

Стресът причинява много сериозни проблеми на организма. Редица заболявания са със стресогенен произход. Високите нива на хормони на стреса за дълъг период от време могат да предизвикат симптоми, за които не сте подозирали, както и да ви навлекат сериозни здравословни проблеми. Свикнали сме да отдаваме някои състояния на стреса. Той е фактор при отключването на диабет, рак, сърдечносъдови заболявания, заболявания на обмяната на веществата, хормонални проблеми, различни състояния на нервната система.

Съществуват и проблеми, които на пръв поглед нямат общо със стреса, но въпреки това са предизвикани от него. Кои са те?

Не можете да държите очите си отворени

Ако ви се е случвало да сте толкова изморени, че очите ви да се затварят, а не е късно през нощта, това може да се дължи на високи нива на стрес в организма. Когато хормоните на стреса достигнат високи нива за продължителен период от време, те карат организма да се мобилизира, за да успее да се справи с предизвикателството, пред което е поставен, след което рязко причиняват умора. Често страдащите от прекомерен стрес се чувстват изморени и не могат да стоят бодри дори след почивка и сън. Силната умора и изтощението могат да са един от страничните ефекти на стреса, за които не си давате сметка.

Вие сте кълбо от нерви

Нервното пренапрежение предизвиква изблици на гняв, ярост, страх, тревога, безпокойство, самота, безнадеждност, еуфория, които могат да се редуват понякога дори без видима причина. Може да се почувствате сякаш полудявате, но това не е така. Стресът причинява напрежение в нервната система, което се отразява на емоциите и ги отключва неконтролируемо. Високите нива на стрес в организма предизвикват емоционална реактивност, която се проявява в най-неочаквани моменти. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: нервистресзаболявания
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
2
 
! Отговори
Подаващия го преди 3 години
фостатата: какво да правя, от стеса тя има лош дъх! Хора, сериозно, тя има много лош дъх!
7
4
 
3
 
! Отговори
. преди 3 години
Даже е полезен, но след преминаване на определена граница става разрушителен!
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
аз имам и 6-ти - станал съм тотален непукист
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Авторът на фейлетона и редакцията изглежда са съзнавали, че такава дръзка клевета срещу трудещите се в София не може да бъде възприета от читателите и навярно затова са се опитали езоповски да маскират мислите си, като са представили, че главната героиня е видяла първомайската манифестация в състояние на безсъзнание след злополука. С това обаче, положението не се изменя.
4
1
 
5
 
! Отговори
Е преди 3 години
Я си маам мастичка и нема стрес
3
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не сме зодии.
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ядосвай се, ядосвай се и пълни гробищата.
1
5
 
6
 
! Отговори
Д-р Пишлигарчевска преди 3 години
Стреса не е фактор !Организма е пригоден за стресови нива !