7 ползи от консумацията на сусамово семе

За по-добро храносмилане
21 мар 2021 22:40, Михаела Лазарова
2
7 ползи от консумацията на сусамово семе
Снимка: Istock

Сусамовите семена са едни от най-предпочитаните като добавка към печива, приготвяне на пилешко по екзотична рецепта, за суши. Освен че добавят невероятен вкус, те са изключително полезни за нашето здраве. Подходящи са за всекидневна консумация, а в галерията ни може да видите защо да ги направите част от вашето меню.

За по-красива кожа

Сусамовите семена имат редица ползи за здравето и красотата на кожата. Те имат противовъзпалителни свойства, богати са на цинк, който е от съществено значение за синтеза на колаген, който пък е важен за еластичността на кожата.

За силна и красива коса

Редовната консумация на сусамово семе ни осигурява добри количества омега мастни киселини. Тези хранителни елементи спомагат за подхранване на космените фоликули, поддържат косата здрава още от нейната основа. Също така, сусамовото семе подобрява кръвообращението като цяло, към скалпа включително.

За добро орално здраве

Сусамовите семена са богати на масла, а редовната им консумация спомага за намаляване образуването на зъбна плака. За сусамовото масло се смята, че може да намали и образуването на кариес и и заболявания на венците.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: кожакосасусамово семе
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари