Болницата в Свищов остана без педиатри

Затварят детското отделение
15 окт 2021 19:45,
8
Болницата в Свищов остана без педиатри
Снимка: БГНЕС

Болницата в Свищов остана без педиатри. Заради това временно е спрян приемът на пациенти в детското отделение.

От общината обясниха, че то не отговаря на изискванията, според които то трябва да има трима лекари, двама от които трябва да са с призната специалност „Детски болести“.

 Кризисният щаб за борба с COVID-19 в града съобщи, че около 50% от децата в градините са болни от респираторни заболявания.

Още по темата
Болнично лечение на нуждаещи се деца се осигурява в други лечебни заведения, съгласно указания на РЗИ - Велико Търново, предаде bTV.

Междувременно Кризисният щаб за борба с COVID-19 в града проведе заседание заради повишената заболеваемост от респираторни заболявания в детските градини. В детските градини в Свищов и в две от населените места в региона се наблюдава значителен ръст на заболеваемост, около 50% от общия брой на децата, което е сериозно основание за предприемане на по-строги мерки, посочват от Кризисния щаб.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всяко село и паланка с кризисен щаб. Всеки взе да си измисля и прилага мерки. Все едно че хората падат и измират по улиците, както на режисираните клипове от Ухан. Никога не е имало такъв цирк.
4
0
 
1
 
! Отговори
Сакън недей преди 2 години
До Иво Само не и за терминал 2 - с толкова ръкави неизползваеми и с два автобуса, извозващи пътниците от качналите през нощта самолети! Защото понякога и се прибираме!
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали все ръкопляскате, когато пребият български лекар?Кво ревете, сега?
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И затова затворихте отделението? Кой ще лекува децата? Дано не се налага да се хоспитализират.
1
1
 
7
 
! Отговори
Иво преди 2 години
Радев да дърпа завесата. Днес бях в педиатрия та в Пловдив. По добре да вложат пари за Терминал 2,така хубаво да го разширят. Скоро ще събираме багажа