3 упражнения, които треньорите смятат за неефективни

Изпълняването им може дори и да бъде опасно
23 яну 2022 18:28, Михаела Лазарова
7
3 упражнения, които треньорите смятат за неефективни
Снимка: Istock

Тренировките са важна част от здравословния начин на живот. Редовните упражнения и движението подобряват цялостното здраве, поддържат скелета, ставите, сухожилията и мускулите в добро състояние, а поддържаният тонус оказва положителен ефект върху работата на всички органи и системи. В допълнение можете да се радвате на стройна фигура, защото двигателната активност ускорява метаболизма и помага в отслабването.

Измежду широкия набор от упражнения, на които можете да се спрете, съществуват и такива, които много треньори избягват, защото ги смятат за неефективни, дори опасни. Въпреки че е важно да се редуват различни упражнения, за да се стимулира тялото по всевъзможни начини, все пак има някои упражнения, които не са особено препоръчителни.

Сайтът livestrong.com събира мненията на различни сертифицирани фитнес треньори, които споделят кои са упражненията, които самите те не правят и които не препоръчват на своите клиенти. Ето някои от тях.

Бърпита (Burpees)

Бърпитата са част от високоинтензивните тренировки. Те осигуряват изгаряне на много калории за кратко време, защото изискват голям енергиен ресурс. Но въпреки че вършат чудесна работа в повишаването на пулса и топенето на мазнини, бърпитата могат да причинят сериозни травми.

В стремежа си да изпълните колкото се може повече бърпита за единица време, това поставя в риск гръбнака, ръцете и краката. Натискът, който бърпитата оказват върху ставите, може да доведе до сериозни травми всеки път, когато приземявате краката си на пода. Ако все пак решите да правите бърпита, не се насилвайте да ги правите бързо, а по-скоро се съсредоточете в правилното им изпълнение.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен ...Да, но трябва и да викаш..."Оле"!
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най ефективната е като стоиш така на снимката и пускаш газ
1
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези треньори, които смятат коремните преси за неефективни - мога да ги посъветвам да си скъсат треньорския ценз и да се захванат с друго занимание.