Лукойл Академик изпуска Алба в Германия

Баскетболистите на Лукойл Академик пропуснаха да победят Алба в Берлин и записаха 3-ата си загуба в група А на турнира за купата на УЛЕБ. Капитанът Тодор Стойков обаче счупи рекорд.
21 дек 2005 10:23,
Лукойл Академик изпуска Алба в Германия
Ламонт Джоунс отново бе най-резултатен за Лукойл Академик, но и той не успя да спаси тима си от загуба.

Баскетболният шампион Лукойл Академик записа неприятна загуба от Алба Берлин в турнира за купата на УЛЕБ. Студентите отстъпиха със 74:78 в германската столица и се смъкнаха на 4-о място във временното класиране. Все пак те запазват добри шансове да продължат напред. До края на мачовете в групите остават 3 двубоя, като първите 4 тима в подреждането се класират за 1/8финалите.

Пред 4600 зрители в “Макс Шмелинг Хале” българите започнаха отлично и през първата част непрекъснато водеха – 5:0 в началото, 24:13 малко преди края, като се оттеглиха на почивка с аванс от 24:18. През втората четвърт обаче домакините се активизираха и успяха да поведат в резултата.

След серия от 13:1 в началото на третия период Алба дори поведе с 55:45, но Лукойл не се стресна и обърна нещата в своя полза. Студентите заиграха силно в защита и няколко минути не допуснаха домакините да им отбележат кош от игра. Така преди последните 10 минути тимът на Константин Папазов имаше преднина от 62:58.

В последната част германците започнаха постепенно да топят преднината на съперника си и успяха да изравнят в 38-ата минута 72:72, след тройка на бившия играч на ЛА Лейкърс Майк Пембърти. След това Йово Станоевич отбеляза кош и бе фаулиран и Алба поведе с 3 точки. Лукойл намали на 74:75 и имаше владеенето на топката, но Кениън Уийкс пропусна.

В последвалата атака Ненад Канак бе оставен непокрит и отбеляза изключително важна тройка 16 секунди преди края, с която на практика двубоят приключи. Така Алба записа първата си победа в групата, след като бе загубил предишните си 6 срещи. Станоевич бе най-резултатен за победителите с 26 точки и 10 борби, а Холис Прайс добави 16.

За Лукойл Ламонт Джоунс отбеляза 18 точки, взе 9 борби и направи 5 асистенции, а Кениън Уийкс и Брайънт Смит вкараха по 13 точки. Капитанът Тодор Стойков наниза 12 точки, но те му бяха достатъчни, за да стане най-резултатния играч за всички времена в турнира, след като вече има 645 точки, като изпревари досегашният лидер Джейми Арнолд, който остана с 634.

Поздравявам Алба за победата и им пожелавам да продължат успешната си серия. За съжаление, те постигнаха първия си успех точно срещу нас, но желаеха по-силно да спечелят и това се оказа решаващо. Сега трябва да се борим с всички сили, за да продължим напред заяви треньорът на Академик Константин Папазов.

В другите два мача от групата: Адеко Естудиантес Вентспилс 86:83 и Еуфони Брее Арис 69:64. Класиране: 1.Арис 5 победи, 2 загуби; 2. Брее 4:3; 3. Вентспилс 4:3; 4. Лукойл Академик 4:3; 5. Естудиантес 3:4; 6. Алба 1:6. В следващия си мач от групата на 3 януари Студентите посрещат Брее.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации