Успешни практики при управлението на портфейли от имотни активи

Клуб Investor.bg ще дискутира рисковете и стратегиите в бранша
Спонсорирано съдържание | Обновена: 4 юни 2014 15:03 | 4 юни 2014 12:22, Миглена Иванова
Успешни практики при управлението на портфейли от имотни активи
Снимка: архив

Недвижимите имоти по принцип представляват второто най-голямо разходно перо в бюджета на компанията след разходите за заплати. Ефективният мениджмънт на активите дава правилните решения, така че имотните активи да носят оптимална възвръщаемост.

Управлението на имотните активи изисква познаване в дълбочина както на пазарите на имоти, така и на нуждите на наемателите (инвеститорите).

Управлението на имотните активи има различни аспекти – оценка на портфейла и прогноза разходи/ползи, възможни подобрения съобразно нуждите и изискванията на пазара, финансови и данъчни въпроси, маркетингови стратегии за привличане на наематели и/или инвеститори при отдаването и/или продажбата на активите, допълнителни услуги за бизнеса и служителите, администрация и управление на риска, включително репутацията, разпознаваемостта на бранда, безопасност и здраве при работа.

Това са част от темите, които ще бъдат дискутирани на Клуб Investor.bg на тема „Успешни практики при управлението на портфейли от имотни активи".

Какво ще обсъждат експертите на 17 юни в Гранд Хотел София:

- Проблеми, грешни подходи и рискове в процеса на търсене на инвеститори

- Стратегии за реализиране на портфейли

- Енергийната ефективност като важен фактор за успешното управление на активите

В дискусията ще участват Добромир Ганев, заместник-председател на Управителния съвет на Националното сдружение "Недвижими имоти“; Константин Бояджиев, директор "Бизнес развитие" в Галакси Пропърти Груп; Тодор Кавръков, мениджър отдаване под наем, Търговски център Европа; Виктор Генев, съдружник и мениджър "Бизнес развитие" в Консултантска къща "Амрита"; Гален Тодоров, инженер продажби в АХИ Кериър.

Клуб Investor.bg се провежда със съдействието на Ахи Кериър Клон България и Консултантска къща "Амрита".

Институционални партньори на клуб Investor.bg са Индустриален холдинг - България, БФБ-София, Bulgaria ON AIR, Дакси и Германо-българска индустриално-търговска камара (ГБИТК).


Още от
Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации