Посрещнете Великден с български продукти!

Бъдете част от българския празник!
Спонсорирано съдържание | Обновена: 7 апр 2017 16:06 | 7 апр 2017 16:04, Боряна Павлова
Посрещнете Великден с български продукти!

За поредна година кампанията на БНТ2 "Купувам българско" призовава потребителите да посрещнат празниците с български козунаци, яйца, месо и млечни продукти на трапезата.

Кампанията "Купувам българско" е инициатива на новините на БНТ 2  в подкрепа на българските производители. За по-малко от три години инициативата привлече браншови структури и фирми от 10 сектора на българската икономика. Над 15 милиона стоки, произведени от български компании, са достигнали до потребителите с логото на кампанията "Купувам българско", а репортерите на БНТ2 показаха проблемите и възможностите на българските производители в над 1 200 репортажа.

В популяризирането на кампанията "Купувам българско" за първи път тази година се включват и туристическите информационни центрове на Столична община, които ще излъчват репортажи за български фирми-производители и ще разпространяват рекламно-информационни материали за гостите на София.

По традиция партньори във Великденска инициатива на кампанията са Националният браншови съюз на хлебарите и сладкарите, Съюза на птицевъдите в България и Асоциацията на млекопреработвателите у нас. В двата празнични дни  реномирани производители на яйца, козунаци и млечни продукти ще предлагат свои стоки, произведени от изцяло български суровини.

В партньорство със Столична община и Съюз "Произведено в България" на жителите и гостите на София ще бъде предоставена възможност да купят продукти от утвърдени български производители, участващи в кампанията "Купувам българско". Щандовете ще бъдат отворени само в събота и неделя (8 и 9 април) от 10,00 до 20,00 часа в парка "Заимов".

В 10:00 часа на Лазаровден (събота, 8 април) празнично настроение ще добавят изпълнителите от най-старата фолклорна формация в България – ансамбъл "Средец", който тази година отбелязва своята 80-та годишнина.

Бъдете част от българския празник!

Купете за Великден българско месо, български яйца и български козунак!


Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации