Ракета удря пристанището в Бейрут? Клиповете са фалшиви...

Преправените видеа могат да бъдат намерени във всички социални мрежи
7 авг 2020 11:15, Нели Христова
60
Ракета удря пристанището в Бейрут? Клиповете са фалшиви...
Снимка: БГНЕС

Преправени видеа, които показват експлозията на пристанището в Бейрут, вече могат да бъдат открити в почти всяка социална мрежа. Чрез тях конспиратори се опитват да внушат, че не инцидент, а ракета стои зад унищожителния взрив.

Когато огромен облак дим започва да се извива над пристанището, много хора и медии започват да снимат. След това идва и големият взрив. Веднага след взрива кадрите, показващи ужаса, обиколиха целия свят. Именно те са използвани, за да се втълпи, че експлозията е в следствие на ракета. Видеата са преработени така, че да изглеждат като негативи, а върху тях е наложен обект, който да прилича на ракета. Той удря склада, който дими, в секундата, в която амониевия нитрат избухва.

Коренспондентът на CNN Мехсен Мехтфе често се разхожда край пристанището през деня. Той е един от хората уловили експлозията и именно неговото видео се разпространява най-масово из мрежата.

"Хората ми се обаждат, за да ми кажат, че клипът е фалишив. Но това е моето видео. Аз пазя оригинала и той със сигурност не показва това. Когато хората ме питат им казвам, че видеото е било преправяно. Мога да се закълна, че не съм видял никаква ракета, нито съм чул звук от дрон или самолет", казва той.

Фалшивите клипове могат да бъдат намерени навсякъде - във Facebook, Instagram, Twitter, YouTube и TikTok. Някои от тях са засечени от Facebook и са маркирани като "фалшива информация", но други, като един от клиповете с над 8000 гледания, нямат подобно предупреждение. Платформата TikTok също е маркирала видеото, а след това го е премахнала, твърди неин говорител. Подобни действия е предприел и YouTube, но клиповете все още могат да бъдат открити там.


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
4
 
! Отговори
1000 преди 1 месец
За ливанското правителство удар с ракета би било най-добрия вариант, защото така щяха да си измият ръцете. Вместо това те обявяват информация как не са си свършили работата въпреки многото предупреждения. Я някой конспиратор да обясни тази ситуация.
53
1
 
6
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
До Анонимен
"Няма такава ракета, която да нанесе такива поражения ако не е с ядрен взрив, а радиация няма..."

Вярно

Най-мощния САЩ боеприпас - MOAB - Mother Of All Bombs - тежи около 15000кг, пуска се от транспортен самолет С-130 Херкулес и е с лазерно насочване
ТНТ еквивалент 20-25тона

За РФ е "Бащата на всички Бомби" - точния индекс няма значение - Тежи 6000-8000кг, Пуска се от Стратегически бомбер Ту-160
ТНТ еквивалент до 30тона - Ползва технологията обемно детониращ взрив
52
15
 
7
 
! Отговори
И сега преди 1 месец
...кво ще правят русофисилистиците, като това видео им беше опорна точка срещу хамериканците???? Ще трябва да преправят нещо друго, че да тровят народа с измислици. О т в р а т!!!!!
51
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само копирани Статии тука , кога ще спрете да копирате?
50
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пак ли крадено от сайта на 24 часа

Това сайта само краде Новините на други български сайтове
49
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Идеята на глобалистите е, че светът трябва да забрави миналото си, да се рестартира с ново познание за себе си в следващите поколения.
Изтрива се информация, унищожават се исторически артефакти, преиначава се историята.
Създават се чипове, които да ви направят щастливи, нали всеки човек се стреми към щастие, на кого му трябва истината?!
Тези хора са Антихристи, защото религията в частност Християнството за добро или за зло като махнем фанатизма на догмите е Кредото на човешката цивилизация.
48
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всъщност им се дават като им се връзвате.
Агностицизмът е знамето на глобализма,
В превод:без знание, в смисъл без Бог или безбожие, или Антихрист.
За да го разберете трябва да си спомните какво е Христос:
Аз съм Пътят, Истината и Животът!
Е, тези синковци искат да сме в безпътица, в лъжа и умрели.
47
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Макрон е посетил Бейрут, събрали се група протестиращи граждани, които скандирали за смяна на режима, Макрон се съгласил с тях.
Макроновото вероизповедание е агностицизъм, нали!
Явно гражданските протести са формата на манипулиране на държавността отвътре, форма, която глобализмът използва в името на агностицизма, нали!
46
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Още във Библията пише, че Господ ще почне да прочиства земята за избрания народ, туй ще са последните времена. Времената на Армагедон - по земята ще има нови болести преди туй И Антихриста /Сорос/ ще управлява ЕС. Сега туй е само началото на края.
45
1
 
15
 
! Отговори
1 преди 1 месец
Само преди 2 3 дена нетаняху туитва че ще удари хизбула. Сами можете да прочетете. Това е израелска атака. По-очевидно не може да е.
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отидах в тоалетната и П.....НАХ - достоверно ли е?хахахах
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Внимавай да не паднеш като стъпиш на ръба на главата си.
42
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Взривили са боеприпаси. Големият въпрос е чии?
41
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бялата пелена най-вероятно е вода, но малко преди ударната вълна да се пръсне като фонтан се вижда ясно светла точка като от детонатор.
40
7
 
7
 
! Отговори
ДДРОнег преди 1 месец
До SDI
Абе вярвай на тръмпито, ако си луд, кат'него !!!
Колко пъти тръмпито се изказва тотално неподготвен, кат' наш Винету !!!
Сигурен бях, че клиповете с няк'ва ракета са подправени, никой не би рискувал така атака !!!
Не винаги има конспирация, най-често е просто човешка простотия !!!
39
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От това вече държава не става поне още 10 години и сега е момента да се привлекат богатите хора с парите. Макрон отида да ги дърпа. Другите ще тръгнат през Гърция да щурмеват Германия.
38
2
 
9
 
! Отговори
До SDI преди 1 месец
Явно си пропускал часовете по химия. Само да те осведомя,че през 1921г в Германия се взривява склад на завод за амониева силитра ( около 4000 тона) поради същите причини... неправилно съхранение. Кратерът е 18 метра дълбок и в пъти по широк,умрели над 500 и над 4000 ранени. И между другото от Пентагона се разграничиха от изказванията на Тръмп,като казаха,че идея нямат за какво говори
37
0
 
6
 
! Отговори
До 35 преди 1 месец
Потърси из нета и из руски страници като " Яндекс" и ще намериш доста инфо за много мощни конвенционални ракети.
36
2
 
11
 
! Отговори
SDI преди 1 месец
Спомням си, че американският президент беше казал, след като се беше консултирал с най- големите им специалисти, че този огромен взрив няма как да е настъпил без някаква солидна помощ. Каза че са сигурни, че това е тероризъм, но след това изказването му се потули.
35
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма такава ракета, която да нанесе такива поражения ако не е с ядрен взрив, а радиация няма...

Спонсорирани публикации