Джинджифил - срещу възпаление в тялото

Вижте най-големите ползи от консумацията на корена
Обновена: 8 ное 2020 19:01 | 8 ное 2020 19:00, Дарена Найденова
13
Джинджифил - срещу възпаление в тялото
Pixabay

Джинджифилът е растение, което се използва за лечение от хилядолетия насам. Той не само е вкусно допълнение към готвенето поради своя пикантен и уникален вкус, но е и чудесно средство за вашето здраве. Постепенно джинджифилът се превърна в задължителен за всяка домакиня, а ако обичате суши, най-вероятно сте го виждали и като украса на чинията си. 

Някои хора не харесват пикантния му вкус, но истината е, че джинджифилът е изключително полезен по време на сезона на настинките. Тази есен е малко по-притеснителна от други, тъй като освен от познатите грипове, трябва да се пазим и от коронавируса. За да засилим имунитета си е добре да се храним здравословно и балансирано, приемайки повече витамини.
 
Именно затова днес ще ви представим ползите от джинджифила и как може да го включите в менюто си.
 
1. Предпазва от увреждане на клетките
 
Коренът от джинджифил има едно от най-високите нива на антиоксиданти в сравнение с други храни. Само наровете и още няколко плода го превъзхождат.
 
Антиоксидантите предотвратяват оксидативния стрес – процес, свързан със заболявания като рак, диабет и инсулт. Той възниква, когато в тялото има твърде много свободни радикали – молекули, естествено произведени от метаболитните процеси. Антиоксидантите стабилизират свободните радикали и предотвратяват оксидативния стрес, като по този начин предпазват тялото от болести.
 
Малко проучване от 2017 година тества антиоксидантните ефекти на джинджифила при пациенти с рак, подложени на химиотерапия. Тези, които ежедневно са получавали екстракт от джинджифил, са имали по-високи нива на антиоксиданти и по-ниски нива на оксидативен стрес, в сравнение с групата на плацебо.
 
2. Противовъзпалително
 
Джинджифилът действа и като противовъзпалително средство, благодарение на своите антиоксидантни свойства. Излишъкът от свободни радикали може да причини възпаление – естествения имунен отговор на тялото към вредните чужди елементи.
 
Обикновено възпалението преминава, след като тялото ви се възстанови. Но когато изпитвате оксидативен стрес, той може да причини хронично възпаление. Това кара тялото ви да уврежда здравите клетки, тъкани и органи. Състоянието може да доведе до заболявания като инфаркт или артрит.
 
Според проучване, направено през 2001 година сред пациенти с остеоартрит, 63% от тези, които са приемали екстракт от джинджифил два пъти дневно в продължение на шест седмици, са усетили намаляване на болката в коляното.вижте в 
 
Още за полезните свойства на джинджифила вижте в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
3
 
! Отговори
Щабен радевбант преди 3 години
Брех с какъв патос защитаваш недоразумението фигурант. Тайно си влюбен в него и го ревнуваш от Деса Стюардеса. Бъди спокоен - историята ще успее да го изчисти и да дезодорира след него.
11
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние си сдъвкваме сутрин на гладно по една лъжичка сушени плодчета от нискостеблен бъз (бъзак, Sambuccus ebulus). Препоръчвам!Може и от черен бъз.
10
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако имате проблеми с бъбреците, НЕ консумирайте джинджифил, противопоказен е. Също и прекомерната консумация вреди и на здрави бъбреци.
9
4
 
12
 
! Отговори
До-8 преди 3 години
Фигуранта не знам дали взема ама Толупа ако ще и самосвал виагра да вземе,файда-йок!
8
15
 
9
 
! Отговори
Казармен мастурбант преди 3 години
Фигуранта дали взема за да вдига самальота за бунга бунга партитата в Калина?
7
1
 
2
 
! Отговори
Йов преди 3 години
днес вече прочетрох обратната статия - не помагат
6
3
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
АЛА БАЛА ПОРТОКАЛА Е ТОЯ ДЖИНДЖИФИЛ ПО ОТНОШЕНИЕ НА КОРОНА ВИРУС--------- ПРОПОЛИС ТИНКТУРА И БИЛКИ ВЪРБИНКА И КОТЕШКА СТЪПКА ТОВА Е ДОБРО НАЧАЛО
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
има едно от най-високите нива на антиоксиданти в сравнение с други храни. Само наровете и още няколко плода го превъзхождат...???
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимени вицепрезидент?
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вярно ли е че ако ядеш много джинджифил ще имаш повече шансове да станеш сенатор от демократическата партия?
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Настърган хрян с мед в съотношение 3×1 е доста по добро противовирусно и противовъзпалително средство!
1
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние си имаме чесън лук и люти чушки

Спонсорирани публикации