Рецептата Dnes: Спаначен киш с гъби

Много вкусен
17 ное 2020 08:10, Илияна Николова
3
Рецептата Dnes: Спаначен киш с гъби
Снимка: istock

Продукти:

1 брой кора тесто за пай
4 яйца
180 мл прясно мляко
1 супена лъжица пресен магданоз, нарязан
1 чаена лъжица пресован чесън
½ чаена лъжица сол
½ чаена лъжица пресен черен пипер
1/8 чаена лъжица индийско орехче
140 г пресен спанак
225 г гъби, нарязани
½ глава лук, нарязан
60 г сирене фета, натрошено
60 г сирене ементал, нарязано или настъргано
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 200 градуса. Разбийте яйцата, млякото, магданоза, чесъна, солта, пипера и индийското орехче. Смесете спанака с гъбите, лука, сиренето фета в отделна купа. Разпръснете сместа върху единия лист тесто, постлан в тава. Покрийте с ементала. Залейте със сместа с яйцата. Поръсете с още сирене, ако е необходимо. Печете за около 45-50 минути или до златисто.

3
Още от СФФ 2020
У-лицата с Богомил Калинов: Лесно поставяме диагнози!
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Браво, ударихте в десятката! Свършиха ли хубавите нашенски рецепти или на южните съседи? Като живееща в Англия с ръка на сърце заявявам, че кишът е мазен, клисав и безвкусен! Като се върна лятото не знам са се смея ли или да плача? В баничарниците - кишове, мъфини и куп други безвкусни извращения, а в сладкарниците грозни, мазни и сухи кейкове. Накрая с принудих да се науча да правя един читав вид торта за семейството и приятелите. И най-вече мен !
2
1
 
4
 
! Отговори
Хойо Диков преди 1 седмица
До Анонимен

Тооо... май работата отива на 2 пици така като гледам, само саламче, филенце, шунка нещо да се добави :D
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А втория лист тесто къде да си го туря?