Моловете: Трето затваряне ще бъде пагубно за работещите при нас!

За четири месеца загубите за търговските центрове били над 100 млн.
149
Моловете: Трето затваряне ще бъде пагубно за работещите при нас!
Снимка: БГНЕС

Пагубни ще бъдат последствията от евентуално трето ограничаване на достъпа до търговските центрове в страната.

Това заявяват в позиция от Асоциацията на ритейл центровете. Подобно действие ще засегне много негативно заетите в бранша над 150 000 души и техните семейства.

На база на данните, които имаме за загубите от подобна мярка за същия период миналата година, както и информацията за ефекта на пандемията върху бизнеса ни до момента, категорично смятаме, че една огромна част от компаниите в него няма да успеят да се възстановят и отворят след евентуално трето затваряне на търговските центрове в страната, пише в нея.

Затварянето на търговските центрове за над четири месеца генерира над 100 млн. лева загуби за членовете на асоциациите. От началото на кризата до момента тази сума е много по-голяма, като тепърва предстои да бъде установен реалният ѝ размер.

От бизнеса посочват, че според Тексаската скàла на Тексаската медицинска асоциация и Комитета за инфекциозни заболявания, по която се ръководи Националният оперативен щаб, рискът от пазаруване в мол е класифициран като умерен и съпоставим с дейности като посещение на плаж, плуване в басейн или седмица работа в офис сграда.

На фона на безпрецедентните мащаби на кризата към момента няма доказана връзка между дейността на търговските обекти и нарастването на броя на заразените в страната. Центровете изпълняват всички наложени им мерки и спазват установените международни стандарти за безопасност, за да осигурят защитена среда за наемателите и посетителите си.

В допълнение сме готови да обсъдим и други мерки, които се прилагат успешно в региона, за да можем да продължим работата си – така, както го правят колегите ни в останалите страни на Балканите, посочват от асоциацията и изразяват готовност за среща и разговор с институциите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 142Тая измислена епидемия ли го изисква? С обърканите хаотични мерки ли? Не се ли сещаш, че ако имаше истинска епидемия, щеше да се действа адекватно, а не така, както сега! Това сега не са мерки срещу епидемия, а мерки за фалиране на хората! Защо е така кой какъв план следва, сам си търси отговори!
128
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
епидемията го изисква - затваряне за -2 м смятам че ще намали броя на заразените
127
2
 
6
 
! Отговори
Златка преди 3 години
Дано ги затворят пак!
126
5
 
8
 
! Отговори
Много коментари преди 3 години
Много коментари от злобни хора, които от фалшива загриженост искат всичко да се затвори. Всъщност това са хора, които не посещават молове, заведения, фитнеси, вероятно поради финансови причини, но искат на всички други да им е гадно. Те имат своя избор да не излизат, но останалите трябва да работят и доколкото е възможно да се забавляват.
125
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НЕ НА КОВИД ИЗМАМАТА! НЕ НА ГЕНОЦИДА НАД ЧОВЕЧЕСТВОТО!ВИРУСИ ВИНАГИ Е ИМАЛО И ЩЕ ИМА ЗАЩОТО ГИ СЪЗДАВАТ ДА ПЕЧЕЛЯТ ОТ ВАС И ДА ВИ ТРОВЯТ С ЛЕКАРСТВА И ВАКСИНИ!НО! НАЙ ГОЛЕМИЯТ ВИРУС Е НЕВЕЖЕСТВОТО ВИ И ТОВА ЧЕ НЕ СЕ РАЗВИВАТЕ!САМО *** НЕМИСЛЕЩ МОЖЕ ДА СЕ ВАКСИНИРА!ТОЗИ КОЙТО НЕ ЖИВЕЕ В БОГ - той можее да говори за вируси болести и да е болен! Духовно осъзнатият човек е здрав защото има чисти мисли и постъпки.Той живее в Любов!
124
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такива като 123 трябва да бъдат бити с камшик за назидание. Неговата логика е изцяло фашистка- смърт за всички пепълноценни.
123
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
затова и всички трябва да се ваксинират !а не да ми се правят на умни тук
122
4
 
9
 
! Отговори
Плачещ преди 3 години
Къса ми се сърцето като чета как щели да фалират магазините на плеймейтките ! Моловете фалират ! Ауууууу! Край на света ! Молове ! Какво стана със ширпотребата в бакалията ? Може и с *** да ходиш и да си облечен със зебло, ама ще си жив ! Парцалките няма да ти дадат здраве !
121
5
 
3
 
! Отговори
Българин преди 3 години
НИКАКВО ЗАТВАРЯНЕ ПОВЕЧЕ !!! Глада и безработицата ще убият много повече хора !!! Има 2 метода за справяне с пандемията - метода на Мангъров -нищо не се затваря и естествен имунитет или метода на Китай Виетнам Австралия Нов.Зеландия - мерки затваряне ликвидация на вируса и после строг контрол на границата и карантина за всички влизащи + тестове. Иначе мерки отвори-затвори = ИКОНОМ
120
1
 
5
 
! Отговори
Мутафчийски преди 3 години
В новото нормално няма място за МОЛове и дискотеки, а само за хипермаркети от немската верига "Шварц Груп" и гръцката верига "Джъмбо". Позиция на института Роберт Кох-Германия!
119
0
 
6
 
! Отговори
Запознат преди 3 години
Не разбрахте ли, че НСР започва с унищожаване на бизнеси!!!
118
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СифилисчоКво правиш у тия молове, че хващаш такива болести бе?
117
5
 
6
 
! Отговори
Сифилисчо преди 3 години
Кифленските сгради от които само сифилис можеш да хванеш. Пазаруването в малки магазинчета и онлайн е предостатъчно.
116
2
 
5
 
! Отговори
До до-121 преди 3 години
Малчо,какво Образование се иска за да висиш в анонимен форум и да се правиш на велик?Не само си смешен ами си направо жалък!
115
3
 
2
 
! Отговори
До 121 преди 3 години
Смешен си! И да работиш за някого на заплатка ли?! Да му изкарваш парите и да си ратай. Ела с дипломката да пържиш цаца, няма проблем. Служителче...
114
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 121Ти пък от къде знаеш дали не е учил? Повечето си имат доста прилично образование. И може сега, вдъхновен от теб, да реши да се преквалифицира и утре ти да изхвърчиш от службичката си и да назначат него на твое място, за по-малко пари. За толкова безценен кадър ли се имаш?
113
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И като затворите моловете кифлоча какво ще прави?
112
2
 
7
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
Как така "Една чорба 3 лева" ?Тук всичко е гурме !А в рибните `ресторанти` има дълбокозамразена 100-годишна риба.
111
8
 
7
 
! Отговори
до 121 преди 3 години
Ми да не си отварял кръчма бе проваал...да беше учил езици,да беше чел книги като млад, а не трва и бира на пейката, да ми е жал за кръчмар ли бе? пффффф гхахахаххахаха ти луд ли си бе олл? Една чорба 3 лева и да ми е жал...ненагушиха се...фалит за целата им организация барабар и моловете, беха отворени сега просят помощи...немате капка достойнство дори....жалкарска история отсекъде ...просяци некви...хахахха
110
2
 
7
 
! Отговори
asd преди 3 години
Проблемът не е в моловете и търговските обекти, а в неадекватните мерки, които държавата взима за да ги компенсира. И така е не само с моловете, а като цяло. От друга страна позоваването на някакво изследване от САЩ няма никаква връзка с нашата действителност. В Щатите повечето молове, още повече в Тексас са от отворен тип, а не са затворени големи пространства.

Спонсорирани публикации