Йога за лицето - кои са предимствата й за кожата?

Някои упражнения помагат при акне
5
Йога за лицето - кои са предимствата й за кожата?
IStockphoto

Гладката, стегната и повдигната кожа е силно желана във време, в което мнозина се надяват да остареят грациозно. Но какво, ако имаше начин да се намалят фините линии и увисналата кожа без лифтинг на лицето или инжекции с ботокс? Отговорът на този въпрос може да се крие в лицевата йога.

 
Йогата за лице, която включва специфични упражнения и масажи, насочени към лицето, може да укрепи кожата и да намали признаците на стареене, наред с други предимства. Ето какво трябва да знаете за лицевата йога и няколко упражнения, които да изпробвате сами.
 
Какво е лицева йога?
 
Йогата за лице съчетава масаж, акупресура, упражнения и релаксация, за да осигури безопасни резултати против стареене на кожата. Всичко, от което се нуждаете, са ръцете ви. Въпреки че има ограничени проучвания за ползите от тази практика, те установяват, че техниката стяга кожата, подобрява психичното здраве, укрепва мускулите на лицето и облекчава напрежението.
 
Според учителите по лицева йога Даниел Колинс и Гари Сикорски, други ползи от практикуването включват повишаване на кръвообращението, намаляване на фините линии, омекотяване на кожата, намаляване на подпухналостта и подобряване на визията. Повечето хора могат да се доверят на практиката, но има някои изключения.
 
Според Колинс, трябва предварително да се консултирате с лекар, ако имате едно от следните заболявания – нараняване като отворена рана или счупена челюст, активно акне, екзема или псориазис.
 
Упражнения за лицева йога
 
Има много различни упражнения за лице, които можете да правите в ежедневието си. За да практикувате лицевата йога, започнете с една минута на ден и постепенно стигнете до 10. Оттам опитайте да увеличите на 20 минути на ден.
Кои са най-подходящите упражнения, ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Ива преди 2 години
а що все снимки с Африканци?Тия статии в Африка ли ги печатате ? Кой ви е таргет-групата?
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
абе тоя със "не сме зодии" под всяка такава статия ли пише едно и също нещо? Баси бота
3
1
 
0
 
! Отговори
зодии преди 2 години
Не сме зодии
2
0
 
2
 
! Отговори
Йога за кифли преди 2 години
Йогаш читта-вритти-ниродха, демек йога няма нищо общо с тялото и лицето, а изисква пълен контрол на съзнанието. За повече информация вж Йога-даршана.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Йога за ограмотяване на журналисти кога?

Спонсорирани публикации