В кадър: Над 600 афганистанци натъпкани в самолет, проектиран за 150 души

Машината въпреки това излетяла и кацнала успешно в Катар
17 авг 2021 13:41, Нели Христова
152
В кадър: Над 600 афганистанци натъпкани в самолет, проектиран за 150 души
Снимка: Defense One

Една необикновена снимка показва отчаяното бягство на стотици афганистанци от талибаните. Defense One публикува кадър, който показва стотици хора, натъпкани в американски военен товарен самолет, в отчаян опит да избягат от Кабул.

Смята се, че снимката, публикувана от американския сайт за новини за отбраната и сигурността Defense One, показва, че 640 души са натъпкани в самолет C-17 Globemaster III. Това е най-големият брой хора, които машината е превозвала, тъй като е проектирана да лети с максимум 150 души.

Според информацията на представителите на отбраната на САЩ пътниците на полета, са били безопасно евакуирани от Кабул за Катар в неделя.

Полетът не е имал намерение да поеме толкова голям товар, но някои афганистанци панически са се качили на борда пред полуотворената рампа на C-17, съобщава Defense One.

Този C-17 Globemaster III е само един от няколкото, които успяха да излетят със стотици хора на борда си, като другите самолети може да са превозвали и още повече пътници.

Отчаянието на много други афганистанци бе забелязано на летището в Кабул в понеделник, когато хората се вкопчваха в  движещите се военни самолети, а поне двама души загинаха, след като изпаднаха от ходовата част на машините, докато те набираха височина.

Видеозаписи показват стотици хора, тичащи заедно с военен превозвач, докато той се движи по пистата.
Летището, подсигурено от американската армия, беше единственият възможен път за бягство, след като талибаните поеха контрола над сухопътните граници на страната.

Но американските сили трябваше да затворят летището в понеделник в опит да ограничат хаоса и тълпите. Летището бе отворено отново в ранните часове във вторник, съобщи американски генерал, добавяйки, че сега американският персонал отговаря за контрола на въздушното движение.


152
Още от Ако щете - вярвайте
Рецептата Dnes: Брускети със сирене бри
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
1
 
2
 
! Отговори
Анна преди 4 седмици
Голямо лицемерие има в тая религия. Уж религия на мира, но убиват жените и децата си от женски пол без проблем и чакат в рая да идат за това.И защо като религията са си я написали да е в полза на мъжете, защо трябва да тормозиш жена си, дъщеря си, сестра си.Това не е формула за здраво семейство,това не е любов, а чиста злоба, садизъм и омраза. И сега масово само мъже бягат от Афганистан, къде са им сега жените и децата? Доде готвят, чистят и раждат са важни, а сега майната им нали?
127
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Защо на снимката виждам предимно мъже? Къде са жените и децата?Или те са оставени на талибаните, а млади здрави и прави мъже бягат да си спасяват за дниците или да си го кажем направо, използват ситуацията да се натресат в Европа
126
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ужас! Цялата тая гмеж се мъкне в Европа за съжаление...И като пристигне, започва да претендира за права
125
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Проектиран за пренасяне на товари и хора. Капацитет за 150 човека и, ако не греша около 77000 килограма (77 тона) товар.
124
6
 
6
 
! Отговори
Котка преди 4 седмици
Прочетете книгата "Хиляда сияйни слънца". Там е описан първия път, когато талисманите вземат властта - на жените не само е било забранено да учат, но женаенямала право да излезе от къщи непридружена от роднина‐мъж.Ако няма роднина мъж, да си мре у тях. Били са забранени много,много неща и не само на жените. Просто прочетете книгата и спете да пишете глупости. Талибаните са зло и е срамно, че някой може да е толкова наивен, че да си помисли, че втория път ще е по-различно.
123
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
*** недостойната и *** ***.Бългатите са клани 5 века и гордо са умирали за земята си.Нито един ДЕЗЕРТЬОР не заслужава помощ и уважение, това е *** изоставила семейство и род за да търси неща които не му се полагат от хора които не са ми длъжни.
122
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
И точно американците ще рискуват да излетят с 5 пъти повече товар от капацитета на самолета ??? Тука нещо мирише на гнили ябълки...!!
121
4
 
9
 
! Отговори
До 125: преди 4 седмици
Личи си, че не си стъпвал в Канада, поне последните 5 години. Животът в България дори при управлението на Тиквун е много по-добър и лесен от канадския. Виж, ако си откраднал 10-тина милиона и отиваш с тях в Канада да започнеш нов живот, това е друг въпрос.
120
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Спомням си как в далечната 1989г. Самолети за Канада откараха българи . После стана трудно и много съжаляват , че си останаха в БГ. Сега тридесет години по късно от реформа в реформа свет ни се зави. Но сме оптимисти , ще се опитам.
119
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До #104, да бяха само пакистанци , ами то всякаква *** има в Англия, от техните бивши колонии. Както е тръгнало до няма и 100 год, луничави хора, няма да има, всичкото ще е мургавелки с други имена , но не и английски. Подобна гадост се вижда и в Германия, и властите си мълчат.За Франция да не говорим, след като приеха и арабският език в училищата
118
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тези , кой ще ги проверява за ковид, имат ли ваксини, имунизационни паспорти? Така де, нас ни шибат с тези простотии , а афганите се разхождат навсякъде- нито граници, нито вируси има за тях. После някой ще ми говори за четвърта, пета и т.н . вълни, *** някакви, *** на ционистите.
117
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Така е на бюджетните авиолинии - всички искат секс туризъм all inclusive в европата...
116
1
 
10
 
! Отговори
BY преди 4 седмици
Ориенталски манталитет, напълно позната картинка, нищо ново под Слънцето (само където и то вече е като в Близкия Изток). А с мерките срещу онзи вирус какво стана? Или тях май не ги лови...
115
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Е то аз съм виждал от нашите афганистанци 20 човека в лека кола,не е нещо ново,културни особенности.
114
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Абсолютно! Започнат ли или не да пият ракия и да носят анцузи, афганистанците си остават чисти турски индийци.
113
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А в сайта на newsnub поше че са 800 души в самолета.Двеста души липсват.А може и да са тръгнали 800,но да са пристигнали само 600,другите да са се загубили по време на полета.Интересна работа са това списвачите на новини.Да се чудиш на кой да вярваш днес.
112
3
 
12
 
! Отговори
113 преди 4 седмици
Абсолютно! Започнат ли да пият ракия и да носят анцузи, афганистанците си стават чисти българи.
111
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Най-страшното е, че по култура и манталитет и религия афганистанците страшно много наподобяват турците от всички населени места. Добавим ли и местната ракия в бита им, направо не ми се мисли.
110
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Най-страшното е, че по култура и манталитет афганистанците страшно много наподобяват българите от малките населени места. Добавим ли и местната ракия в бита им, направо не ми се мисли.
109
0
 
3
 
! Отговори
Хахаха преди 4 седмици
Няма нужда от Калашници и агресия.Французите добре са ги дефинирали англичаните като хора които правят полов акт с овцете си при което енгилизите почват да заекват Повече приказки са излишни

Спонсорирани публикации