Дева, Риби... Кои в зодиака са хипохондрици?

Те никога не са спокойни
Обновена: 11 мар 2022 07:38 | 10 мар 2022 23:30, Теодора Драгоева
12
Дева, Риби... Кои в зодиака са хипохондрици?
IStockphoto

Може ли влиянието на зодиака да ви направи хипохондрик? Абсолютно! Зодиакът определя нашата личност и влияе върху начина, по който мислим и се държим. Има пет зодиакални знака, които са най-склонни да драматизират ситуацията, когато не се чувстват съвсем здрави. За тях подсмърчането е тежък грип, а кашлицата е категорична пневмония. Когато те „не се чувстват добре“, това за тях означава, че нещо сериозно не е наред, а лекарите подценяват състоянието им. За тези зодии вероятността от тежко заболяване и смърт винаги се очертава на хоризонта.

 
Относно хипохондрията
 
Хипохондрията е болестно тревожно разстройство, при което човек е прекомерно и неоправдано притеснен, че има сериозно заболяване. И благодарение на интернет – днес е много по-лесно да си хипохондрик, отколкото преди, тъй като можеш да си правиш „самодиагностика“, вярвайки, че имаш всеки симптом, който прочиташ.
 
А ето и кои зодии са застрашени да развият хипохондрия:
 
1. Дева (23 август – 23 септември)
 
Обикновено Девата е най-големият хипохондрик в зодиака. Тази нейна склонност се подхранва и от тенденцията ѝ да се самосъжалява. Всичко, което се случва по отношение на здравето ѝ, за Девата е нещо много сериозно. Хората от този знак отиват на лекар при най-малкия симптом – дори и той да е въображаем. Много често представителите на този знак са обсебени от идеята, че се нуждаят от медицинска застраховка, защото здравната криза им се струва твърде голяма и считат, че няма да имат пари да си платят скъпото лечение (нещо, за което вярват, че ще им се наложи във времето).
 
2. Риби (19 февруари – 20 март)
 
Рибите са доста страхливи и най-малкото неразположение ги кара да се чувстват тежко болни, но най-вече защото падат духом. Въпреки че те, подобно на Девата, обичат да се самосъжаляват, в същото време те са и много самопожертвователни. Това означава, че въпреки че вярват, че нещо сериозно не е наред със здравето им, те все пак може да се опитат да изключат този факт от ума си, за да са полезни на близките си. Най-голямата опасност за Рибите е именно това – да потърсят лекарска помощ, когато всъщност вече е твърде късно!
 
Още от хороскопа ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg

12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
Qanon преди 6 месеца
не са верни тия неща дето ги пишете...
6
3
 
0
 
! Отговори
хипохондриците преди 6 месеца
са Водолей и Овен. Няма по-големи лигльовци и тичащи по лекари от тях за щяло и нещяло. Измислят си яко болежки, само и само да са вечно съжалявани и център на вниманието. Лъвовете и те не падат по-долу.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Аз си мислех, че ще свърши за два или три дни.
4
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Дева търпи много и въобще не отговаря на написаното, но познавам Телеци и Близнаци, които за едната хрема ще обиколят всички болници
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Стига промивахте мозъци, сектанти!
2
0
 
8
 
! Отговори
Асан преди 6 месеца
Хипопотами :)))
1
1
 
7
 
! Отговори
До 3 преди 6 месеца
Няма как да не ти сложа минус като се знам че на лекар ходя на 5 години веднъж, лекарства не пия, болнични не съм вземал от 2018та и Ковид го изкарах на крак. Рак съм!

Спонсорирани публикации