Зеленски пред ООН: Всяко десетилетие Русия започва нова война

Според него Кремъл заслужава най-масово ядрено разоръжаване
19 сеп 2023 22:30, Нели Христова
575
Зеленски пред ООН: Всяко десетилетие Русия започва нова война

Украйна се отказа от своя трети по големина ядрен арсенал. Тогава светът реши, че Русия трябва да се превърне в пазител на тази мощ. Историята обаче показва, че именно Русия заслужава най-масово ядрено разоръжаване. И Русия го заслужава и сега - терористите нямат право да притежават ядрени оръжия.

Но докато ядрените оръжия остават на мястото си, масовото унищожение набира скорост. Русия превръща в оръжия много други неща, които се използват не само срещу нашата страна, но и срещу всички ваши държави. Много конвенции ограничават оръжията, но няма реални ограничения за използването на храната или пътищата като оръжия.

Русия е блокирала нашите черноморски и азовски пристанища и продължава да насочва ракети и дронове към дунавските ни пристанища. Тя се опитва да използва като оръжия глобалния недостиг на храна в замяна на признаването на някои, ако не и на всички завзети територии. Русия използва цените на храните и горивата като оръжие.

Отворихме временен морски коридор за износ. Работим за запазване на сухопътните маршрути. Тревожно е, че някои в Европа разиграват солидарността в политически театър - превръщат зърното в трилър. Може да изглежда, че те играят собствените си роли. Всъщност те помагат да се подготви сцената за московските актьори.

Много пъти светът е ставал свидетел как Русия използва енергията като оръжие. Сега заплахата е още по-голяма. Русия използва ядрената енергия като оръжие. Вижте какво направи Русия с нашата атомна електроцентрала в Запорожие - обстреля я, окупира я и сега изнудва другите с изтичане на радиация.

Различни терористични групировки отвличат деца, но никога досега тяхното масовото отвличане и депортиране не е било част от правителствена политика. Не и досега. Откраднатите украински деца в Русия са научени да мразят Украйна. Всички връзки със семействата им са прекъснати. Това е геноцид.

Всяко десетилетие Русия започва нова война. Части от Молдова и Грузия остават окупирани. Русия превърна Сирия в руини. И ако не беше Русия, там никога нямаше да бъдат използвани химически оръжия. Русия почти е погълнала Беларус. Тя заплашва Казахстан и балтийските държави.

Повече от всякога човечеството трябва да действа в пълна солидарност, за да спаси човешки животи. Както се ограничават ядрените оръжия, така трябва да се ограничат и всички инструменти и методи на агресора за водене на война. Необходимо е нашето единство, за да сме сигурни, че агресията няма да избухне отново.

Миналата година представих формулата за мир на Украйна. Тя се превърна в основа за актуализиране на съществуващата архитектура на сигурността. Сега можем да възкресим Устава на ООН и да гарантираме пълната сила на световния ред, основан на правила. Утре ще представя подробности на специално заседание на Съвета за сигурност на ООН.

Формулата не е свързана само с Украйна. Над 140 държави и международни организации я подкрепиха изцяло или частично. Тя предлага решения и стъпки за спиране на всички форми на въоръжаване, които Русия е използвала срещу Украйна и други държави; такива, каквито могат да използват и други агресори.

В Хирошима, Копенхаген и Джеда бяха проведени важни разговори и консултации за прилагането на нашата фрмула на мира. Сега подготвяме Световна среща на върха за мир. Приканвам всички вас - всички, които не толерират никаква агресия - да подготвим съвместно тази Среща на върха.

Наясно съм с опитите да се сключат някои тъмни сделки зад кулисите. На злото не може да се вярва. Попитайте Пригожин дали някой вярва на обещанията на Путин. Моля, чуйте ме. Нека единството реши всичко открито.

Украйна прави всичко възможно, за да се увери, че след руската агресия никой в света няма да посмее да нападне която и да е държава. Въоръжаването трябва да бъде ограничено. Военните престъпления трябва да бъдат наказвани. Депортираните хора трябва да се върнат у дома. Окупаторите трябва да се върнат в собствената си земя.


575
Още от За да се разбираме
4 знака, че той гледа на вас сериозно
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
472
0
 
0
 
! Отговори
slayer преди 9 часа
пътник е... свърши се,, даже поляците го отсвириха. Само военната индустрия на Америка ще продължи, защото пачката печалба е огромна.
471
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 1 ден
До Анонимен475 Най-големия транспортен самолет Ан-225 се поддържаше както трябва и летеше преди руските терористи да го унищожат.
470
1
 
1
 
! Отговори
СВОЙ преди 1 ден
Работници на Сорос,явно много малко ви плащат,щом токова много поста трябва да пишите.А относно Зеленият бандит,когато и да го затворят в лудницата,ще е късно.И вие ли като него сте на кокаин?
469
2
 
1
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 ден
Какво стана с русботите дето спамеха "ама САЩ това-онова"? Свършиха рублите вече?
468
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Свършете нещо полезно копейки въ'шливи и в'миpиcaни вместо по цял ден да пишете тук несвързани глупости и дърти лъжи!
467
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Руските загуби в жива сила за последното денонощие достигнаха 520 души, с което общият брой на загубите на руската армия от намалото на пълномащабната война срещу Украйна достигна 273 980. ВСУ са унищожили към утрото на 20 септември и следната бойна техника: 7 танка, 17 бойни бронирани машини, 34 артилерийски системи, 1 реактивна система за залпов огън, 37 дрона, 32 единици автомобилна техника и автоцистерни, 3 единици специална техника.
466
4
 
4
 
! Отговори
Канибала зеленски преди 1 ден
Какво дрънка този канибал? Президента на Полша пред цялото оон нарече Украйна удавник която повлича надолу тези които и помагат, как по ясно да се каже.
465
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
До Скромно мнениеЕ ти какво очакваш,,някой да си праща хората да мрът заради черните ти очи? Много ясно че всеки гони първо собствените си интереси.
464
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Наркоса продължава да се излага като кифладжия,Украйна се била отказала от ядрения си арсенал. Хахахахааааа. Ядрения арсенал си беше руски бе пъпеш,ако не го бяхте върнали никога нямаше да станете отделна държава. Оставиха ви най големия транспортен самолет в света а вие и него не можете да потдържатв като хората.
463
2
 
6
 
! Отговори
Скромно мнение преди 1 ден
До Анонимен 473 Това изобщо не е вярно. При Руско турската война 1878 кой тръгва на война ? Да не мислите че са дошли да ни освобождават ?Дошли са заради инперски интереси , а ние печелим между другото.
462
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Русия Никога не тръгва първа на война !За да тръгне значи е застрашена и като територия и като население!Ясно !***
461
6
 
4
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 ден
За да отмъсти за убитите 1 200 руснаци в Донбас , Путин изби половин милион руснаци и украинци. Де е Киро на кирия, е казал народа.
460
4
 
1
 
! Отговори
Боби преди 1 ден
До Така е .. НОРМАЛНА БИЗНЕС ПРАКТИКА Е АКО ТИ ОСТАРЯВАТ СНАРЯДИТЕ В СКЛАДОВЕТЕ ДА ГИ ПРОДАДЕШ(Значи ще имаш нови външни средства да произведеш нови) ПРЕДИ ДА ИМ ИЗТЕЧЕ СРОКА ЗАЩОТО ИНАЧЕ ТРЯБВА ДА ПЛАЩАШ ЗА УТИЛИЗАЦИЯ(Двойно да плащаш)
459
5
 
4
 
! Отговори
Боби преди 1 ден
До Анонимен ВСУ май не могат да смятат... Руснаците почнаха конфликта с 200000 + 50000 от Донбас след това мобилизираха 300000 Средните загуби са на всеки убит по 4-5 ранени като едва половината са леки останалите седят с месеци в болнични и рехабилитация РФ загубила 270000 значи 750000 с ранените чакай няколко пъти трябваше да им свършат военните! А РФ има общо 1500000 военни общо профита и наборници(които не воюват в Донбас) С други думи РФ няма Армия??? ИЛИ ВСУ ЛЪЖАТ АМА ТАКА ЛЪЖАТ ЧЕ СЕ СКЪС
458
4
 
5
 
! Отговори
Така е .. преди 1 ден
Путин зацапа яко свещите , щом опря до Ким Чен Ун да го спасява. Турция , Китай и Индия го прецакаха.
457
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Руските загуби в жива сила за последното денонощие достигнаха 520 души, с което общият брой на загубите на руската армия от намалото на пълномащабната война срещу Украйна достигна 273 980. ВСУ са унищожили към утрото на 20 септември и следната бойна техника: 7 танка, 17 бойни бронирани машини, 34 артилерийски системи, 1 реактивна система за залпов огън, 37 дрона, 32 единици автомобилна техника и автоцистерни, 3 единици специална техника.
456
2
 
3
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 ден
*** бе !
455
15
 
9
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 ден
Ушанките ще върнат на Руския цар това,което си е негово.Тъй наречените Украинци или ще станат Руснаци или ще загинат.Има над какво да се замилят.Когато режима в Киев капитулира безусловно интересно,като какви ще се върнат по родните си места бежанците.Очевидно намеса на НАТО няма да има и е въпрос на. време главата на Зеленски да бъде изпратена в Кремъл в мюсулманска торба.
454
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Вчера беше обстрелвана администрацията на Донецката република. От птичи поглед се виждаше, че в града няма никакви разрушени сгради от пропагандния руски девиз "8 г.бомбили Донбас".Или както се беше изказал комично един руснак - "домбили Бонбас".Но оттук нататък вече няма да е така за проруския губернатор Денис Пушилин, по-известен като ***.нис Душилин:-))
453
7
 
7
 
! Отговори
Монсанто преди 1 ден
Кафявски пак се изказа

Спонсорирани публикации