Украйна дава зор на САЩ, иначе има "голяма опасност" да загуби войната

Конгресът на САЩ бави отпускането на спасителна помощ
251
Украйна дава зор на САЩ, иначе има "голяма опасност" да загуби войната
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Началникът на канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски каза днес, че забавянето на помощта от САЩ за Киев, която се обсъжда в Конгреса, би довело до "голяма опасност" Украйна да загуби войната, започната от Русия с инвазията през февруари миналата година, предаде Ройтерс.

Агенцията определя изявлението на Андрий Ермак като едно от най-откровените на високопоставен представител на украинските власти в контекста на витаещата несигурност около бъдещата спасителна помощ за Украйна от страна на САЩ и ЕС, като се има предвид, че не се вижда краят на бушуващия конфликт с Русия.

"Ако помощта, която сега се обсъжда в Конгреса, бъде просто отложена,... това предполага голямата опасност ние да останем в същата позиция, в която се намираме сега", каза Ермак на английски пред аудиторията си във Вашингтон. "И, разбира се, много голяма е вероятността да бъдем неспособни постоянно да отвоюваме територии, като съответно съществува голяма опасност да загубим войната", добави той.

Вчера представители на Белия дом казаха, че изтича времето и се изчерпват финансовите средства за подпомагане на Украйна.

Правителството на американския президент Джо Байдън поиска през октомври от Конгреса на САЩ близо 106 милиарда долара, за да финансира амбициозните военни планове на Украйна и Израел, както и за подсилване на сигурността по границата с Мексико. Републиканците, които контролират Камарата на представителите, макар и с малко мнозинство, обаче отхвърлиха пакета от помощи. Представители на администрацията на Байдън все пак още се надяват, че основният пакет от средства ще бъде одобрен, отбелязва Ройтерс.

Ермак посочи, че спирането на пряката помощ от американския бюджет би било проблем.

"Естествено, без тази пряка подкрепа от (американския) бюджет ще бъде трудно да удържим... същите позиции, на които сме сега, както ще е трудно и за хората наистина да оцелеят... в условия на продължаване на войната", отбеляза началникът на президентската канцелария. "Ето защо е от изключително, жизненоважно значение тази помощ да бъде гласувана, и то колкото се може по-скоро", каза още началникът на канцеларията на украинския президент.

Ермак направи изявлението по време на второто си посещение във Вашингтон в рамките на броени седмици, отбелязва Ройтерс. Той каза, че ще настоява пред американския Конгрес и правителство да обърнат внимание на жизненоважното значение на одобрението им за новия пакет помощи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Въй-й-й-й! малко е останало, значи!
202
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Докат Байдън е жив, ке има и Украйна!
201
0
 
0
 
! Отговори
До 233 преди 7 месеца
Имаше едно парче едно време, което се казваше "Не е лесно да си тиква". Това е отговора!!!
200
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Едно трябва да му се признае на Путин. Запали газа и спечели воната! Него донякъде го разбирам. Не разбирам обаче идеята на путинофилите: Да запали света, да запали и нас, важното е да спечели!
199
0
 
3
 
! Отговори
Lina преди 7 месеца
Не за друго, ами госпожа олеса зеленская изпуска коледните предложения в Cartie и Prada
198
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Да бе Да, Айдеде Не Заленски а Конгреса му е бил дипломатически шут. Тоя пълен нахалитет и неграмотниквъвлеча Запада във вона с Русия и наместо самият той да обеднява -каквото е положението на Украинския Народ,товакопеле се обогати и замилинери в зелено. Естествено че всичко това е видно и ще има крайна сметка по дебелата черта.Зеленски е мошенник,интригант и фалшивикатер. Спомнете си Бутча и двамата укр войници рзастреляни оъ укр-войници облечени в руски униформи. Гавнолайнярско еЗеленияГлист
197
1
 
3
 
! Отговори
LoL преди 7 месеца
Ukraine was Royally fu*cked ....... USA style.
196
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Нeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee! В Катар , дават го по интернетите, баси посрещането, баси уважението към Путин, а нашите збрканяци непуснали колата ли, фъркулета ли , та самолета ли на Лавров защото вътре имало някаква Марийка да пресече нашата територия. Най кефеше в цялата збръчкня поведението Оградния Кол- ГрабоЩраусурвата. -- - И за президента на Германия повече от 30 минути никой не го посрещал. Дори украинците се питат за каква изолация се говори, както в укр-твито а казал Аристович
195
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Украйна изчезва от картата на света, Израел започва нов 40 годишен поход за търсене на обетованата земя. Денят наистина е чудесен за човечеството, защото така третата световна война се избягна. Само дано докато евреите си търсят новата обетована земя не хвърлят поглед върху нашата, че както се разоръжихме след безмислената подкрепа за украинските фашисти, просто ще ни прегазят да секунди!
194
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Няма никакви съмнения, че Украйна ще прогони руските варвари и фашисти...
193
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Снимката най категорично показва, че зима в Украина няма. Защо тогава се говори че тежките коли, танкове и др техника били замръзнали в каланата Целина, бе? Войниците на снимката се държат сякаш са на излет, в санаториум, на почивка в парк със зелени листа по дърветата. Апчих- някой кихна
192
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
нато , какво е това , ако не е военен съюз за защита на фашистките щати , нато вече загуби войната ... и някой да ми каже защо арсенал пуска работниците си в неплатен отпуск....
191
27
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пиночет, Ашраф Гани, Геориус Пападопулус, *** Амин, Батиста, Самоза, Фердинант Маркос, Пол Пот, Нго Дин Дием, Видела, Зеленски и т.н. Списъкът на диктатори подкрепяни и после зарязани от САЩ няма край.
190
32
 
22
 
! Отговори
Ха ха преди 7 месеца
Зеленясалия стана МИЛИАРДЕР покрай тия "помощи" от САЩ .... Най- успешната роля в цялата му актьорска кариера . Природен талант. Евала. Да си ги харчи с кеф ако успее жив да излезе от тази руско-украинска афера... щото те евреите дават ама после все така правят че да си вземат даденото обратно.
189
29
 
25
 
! Отговори
Бинков преди 7 месеца
Има @ голяма опасност - Украйна да загуби войната .Не няма такава опасност защото е сигурно че ще я ЗАГУБИ.Ще проумеят че бяха използвани от САЩ
188
19
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Гледам, днес се е превърнало в трибуна на един космат Путински TRollll който ни свежда всички пропагандни клишета от руските "медии". Жалка работа, но пък, като се има предвид чии е сайта, не е голяма изненада.
187
7
 
25
 
! Отговори
Хм.... преди 7 месеца
"Ние нямаме приятели... а само бизнеспартньори" . Това е толкова често повтаряно от САЩ че единствено мозъчноувредени народи като Укритата от Укроландия не могат да го разберат. Отново и отново на маллоумниците беше обяснено че ВЕЧЕ НЯМА КАКВО ДА ПРЕДЛОЖАТ в замяна на американските долари и стара военна техника . Затова и "помощите" спират и се засилва отвращението към наивните украински "лидери", отказващи да разберат че САЩ нямат вече нужда от тях. Прелъстени... Използвани... Изоставени... END
186
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"И, разбира се, много голяма е вероятността да бъдем неспособни постоянно да отвоюваме територии' Какво трябва да означава това изречение ? Какво отвоюваха ?
185
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Посоки Запорожие и Южен Донецк. Незначително настъпление на ВС на РФ на запад и юг от Работино. Механизираните атаки на зомбитата на киевският наркокартел не спряха, но бяха значително намалени както във времето, така и в числеността. Бойната работа върви по план за ВС на РФ. В огневият чувал остават части от зомбитата на киевската хунта: 3-та бригада НГУ, 23-та, 33-та, 65-а, 88-а, 117-а и 118-а МБП, 82-ра ДЩБ, 71-ва ПБ и 46-а ОБ. Активни действия от страна на зомбираната по натовски стандарт биомаса обаче няма, инициативата е на ВС на Рф.
184
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Купянска посока. Относително спокойствие. След няколко опита да отговорят на настъплението на ВС на РФ, зомбираната по натовски стандарт биомаса се прегрупира. Основната бойна линия продължава да минава през Кисловка/Котляровка на югоизток и Синковка на северозапад. Въпреки известен напредък в началото на ноември, ситуацията в този район остава напрегната: очаквайки удар от ВС на РФ, зомбакнацистишените прехвърлиха тук около 20 подразделения от различни сектори на фронта.

Спонсорирани публикации