Два клана Ротшилд в борба за клиенти, власт и фамилното име

Швейцарският и френският клон на династията се стремят да спечелят по-голям дял от бизнеса с управление на богатството
Обновена: 22 фев 2024 07:05 | 22 фев 2024 07:03, Елка Василева
38
Два клана Ротшилд в борба за клиенти, власт и фамилното име
Снимка: архив, БГНЕС

Преди няколко месеца един от банкерите на Ариана дьо Ротшилд се завръща от Близкия изток с тревожни новини за нейната швейцарска частна банка Edmond de Rothschild Group.

Ценен клиент мултимилионер му казал, че друг представител на фирмата му се е обадил - само че на визитната картичка, която клиентът му показал, имало логото на Rothschild & Co, конкурентна парижка структура, управлявана от отчуждените братовчеди на Ариана.

Това не е първият случай, в който клиент бърка швейцарската фирма с френския ѝ конкурент, но това става все по-често срещан проблем. Двете фирми, носещи легендарното име Ротшилд, са единствените останали банки, свързани с прочутата фамилия финансисти, излязла от еврейското гето във Франкфурт преди повече от два века и превърнала се в една от най-богатите и влиятелни династии в света през XIX век.

След десетилетия на работа в относително различни сфери на дейност, сега те водят битка за по-голямо парче от изключително доходоносната глобална индустрия за управление на богатство на стойност 250 трилиона долара.

Според запознати шансовете да се стигне до обединените между двете структури на Ротшилд в рамките на едно поколение са все по-големи, за да се запази империята силна.

"Сега те се насочват към сходни клиенти", казва Кристоф Кюнцле, преподавател по управление на богатството в Университета за приложни науки в Цюрих. "Конкуренцията е много голяма, а вековното им име е голям актив, който и двамата се опитват да използват".

Уреждането преди повече от пет години на ожесточен правен спор, иницииран от Ариана относно използването на името Ротшилд, трябваше да сложи край на конфликта. Но то не направи почти нищо, за да попречи на марката да се превърне в ключово оръжие в жестоката конкуренция за богати клиенти в Европа, Близкия изток и Азия.

Целия материал четете на Bloomberg TV Bulgaria
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
2
 
! Отговори
Г-н Льо Гилотен : преди 2 месеца
"Лекувам Ротшилди успешно!Премахвам главоболието им завинаги!Премахвам родови проклятия и магии,чрез отделяне на духа от тялото! Разрешавам фамилни проблеми и борби за власт с утвърден и доказан метод!За Ротшилди - напълно безплатно и с огромно удоволствие!За Годън Саксите,Бляк Рокситата, Монсанто и сие - всички услуги са с 99% намаление! "
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Парите на планетата са в държавните бюджети и разните спестителни фондове не в старата буржоазия.
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Имат умерени пари и политически връзки във великобритания, франция и швейцария където живеят и това е нормалното за богаташи, не в сащ. Сащ е на различни местни лица.
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Имат нищо важно в сащ и затова глупаците твърдят обратното. Числото в статията е безмислена измислица. Най-много пари от частните мениджъри управлява лари финк.
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да ви имам проблемите
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Teнгри кан Поне така ти казват.
22
2
 
18
 
! Отговори
Teнгри кан преди 2 месеца
Тия баха мамито на цялата планета!
21
2
 
20
 
! Отговори
Разобличителя преди 2 месеца
Ако се отнеме правото на Ротшилд да печатат пари(долари),с тях е свършено.
20
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кака Ариана бих я изпънал.
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Преди година Пощенска Банка ми прибра парите в евро . Че били за сградна инсталация на топлофикация. Да ама и в Топлофикация ги няма . И при ЧСИ ги няма. Други също се оплакаха , но нищо . Някои казват еврото отишло на Малдивите
18
15
 
3
 
! Отговори
Веселинъ 7112236860 преди 2 месеца
Колко патетична е тази някак си тази гнусна неоснователна завист към Народът на Държавата Израел! Колко канибалистични са похватите на долнопробните израеломразци,които пред честта на Израелската болка от ери насам чоплят незарасналите рани на ревяща до ден-днешен Масада,където екотът от геноцида над Достойнството не спира да плаши мен,който ще остана завинаги едно дете на Истината! Обичам те Израел! Мразя всички,които завиждат на Братският и Сестрински Дух на Едничката днес резиденция на злото!
17
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тази фамилия по не си държи на името . И съм 100% сигурен , че ако са ми парите в техна банка ще си ми се запазят . А вкараш ли си парите в Българска та и държавна да е ти изчезват. Това го знам от опит в ДСК София.
16
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
аууу сакън !! за сефте новина с имената дори за собствениците на планетата земя
15
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Христо Христов - очевидно и за теб.
14
3
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
Тази новина е много важна за местния матрял...
13
10
 
10
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 месеца
До 15. За какъв геноцид над Палестина говорите ,господинчо? Навярно за трезвата реакция на Израелският народ след почти сто години тероризъм срещу рожбите му.Или по-конкретно за палестинската зловеща геноцида атака срещу Държавата Израел,когато бяха клани ембриони,изнасилвани масово деца,жени,мъже и възрастни? Вие имате ли поне грам човешки чувства,че да пишете подобни варварщини,обвинявайки един преминал през няколко робства като Българският Израелски Народ?
12
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тия са много след нас по далаверите от руснаци, българи и други азиатци.Пример от Райфайзен банк София си взех карта за евро 2007г. А то излезе че нашата банка няма нищо общо с банката от Виена. Приличат си по етикета Така еврото се погуби . Втори случай Dresdner Банк дьо Пари в София. Не е като Dresdner Банк D. Парите ти изгарят. Банката от София дьо менте се закри.
11
3
 
5
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 месеца
Очаквах да закуся с тази статия ,ала останах гладен.
10
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всички тези противжи хазарски и рептилски влечуги от фамилията Родшилд трябва да бъдат пратени при техния(бог)-дявола в пъкала и планетата земя ще стане за хората едно чудесно място за живот.
9
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тия са вампире и лочат кръв!

Спонсорирани публикации