Експерти: Цачева – несериозна, нехаресвана кандидатура

ГЕРБ започва да прилича на възраждаща се БКП, смята Михаил Константинов
Обновена: 10 окт 2016 12:14 | 3 окт 2016 09:44,
33
Експерти: Цачева – несериозна, нехаресвана кандидатура
Снимка: Bulgaria ON AIR

Има нехаресване към Цецка Цачева и вариантите за нейната президентска кандидатура са два - Бойко Борисов да се стреми към предсрочни избори или да са подготвени за резултатите от вота, заяви пред "България сутрин" по Bulgaria ON AIR политологът Татяна Буруджиева

"За всички други номинации Борисов обясни, че са му страшно важни. За Цачева излезе така, че е ненужна и може да бъде заменена. Три месеца говорят колко титаничен кандидат ще извадят и на фона на това, което наистина могат да предложат ГЕРБ, това предложение изглежда леко несериозно", коментира още тя.

Математикът Михаил Константинов е на мнение, че положителното от тази кандидатура е липсата от предсрочни кметски избори в София и Бургас.

"Кметовете не трябва да правят нищо друго в мандатите си. При Томислав Дончев и Цецка Цачева е възможна замяна на постовете им без избори", каза Константинов.

Той подчерта, че политическата логика сочи победа на ГЕРБ, но битката ще бъде сериозна.

"В България правим добри избори. Нещата са серозни, махайки една-две фигури", добави Константинов.

Татяна Буруджиева се съгласи с прогнозата, че ГЕРБ ще води на първи тур, но уточни, че това няма да стане със сериозна преднина. Според нея няма логика управляващата партия да победи на втори тур.

"Парадоксално е - ГЕРБ издига човек, възпитан в матрицата на партийния секретар, а БСП издига натовски генерал. ГЕРБ започва тежко да прилича на възраждаща се БКП", каза още политологът.

По думите на Буруджиева Пламен Орешарски си е нанесъл смъртоносен удар, кандидатирайки се за президент. "Няма логика по този начин да се самоунищожи един човек, който се е ползвал с добро име в политиката", настоя тя.

Михаил Константинов не вижда конспирация в номинацията на Орешарски и смята, че той няма да получи висока оценка на изборите. Той добави, че кандидатурата му е опасна за него в личен план.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"За всички други номинации Борисов обясни, че са му страшно важни. За Цачева излезе така, че е ненужна и може да бъде заменена. Три месеца говорят колко титаничен кандидат ще извадят и на фона на това, което наистина могат да предложат ГЕРБ, това предложение изглежда леко несериозно"КОЛКО ТОЧНО КАЗАНО.
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВАНГА ЛИ БИЛА КАЗАЛА, ЧЕ КОЙТО ФАЛШИФИЦИРА ТЕЗИ ИЗБОРИ ЩЕ МУ УМРЕ НАЙ-МИЛОТО.
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има нехаресване към Цецка Цачева и вариантите за нейната президентска кандидатура са два - Бойко Борисов да се стреми към предсрочни избори или да са подготвени за резултатите от вотаЯВНО ЩЕ СЕ ФАЛШИФИЦИРАТ ИЗБОРИТЕ! ОТНОВО.
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама то всичко е готово в т.ч и изборният резултат - Цеца ще спечели.Дали е гласувано за нея или не;дали е харесвана или не - това е без значение. Цецо Цветанов е готов с резултатите.
22
6
 
2
 
! Отговори
1 преди 7 години
що му берете кахъра на Б.Б. нали ще загуби изборите. Що не виждам радост в очите ви. Цецка Цачева ще спечели на първи тур. За другите няма смисъл да се гласува....
21
0
 
13
 
! Отговори
Ами...., преди 7 години
Гласуването е само за да се спази закона.От там-нататък банкялията продължава с незаконното- променя народния вот.Истината я знаем.Борисов не печели избори.Той си ги натъкмява.Ясно му е,че отдавна за него гласуват само интересчиите и загубе-няците.
20
1
 
5
 
! Отговори
izh преди 7 години
Какво да прави Танчето? Един път като се е абонирала за червената ясла, оттук нататък само от там може да плюска. Нищо че вече менюто е диетично!!!
19
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От четиримата "сигурни" кандидат-президенти от ГЕРБ най-убедително щяха да стоят Димитър Николов с вице Фандъкова. Цецка направо извършва политическо харакири с приемането на тази номинация, някак си не си я припознаваме за майка на народа.
18
0
 
10
 
! Отговори
оптимист преди 7 години
Не бива никой да се притеснява, има време Борисов да я смени до същинските избори, за това много го бива - а, ти ставаш, но щом не ставаш има друга.
17
0
 
23
 
! Отговори
ГОВОРИТЕЛЯ НА ГЕРБ преди 7 години
Константинов, щом и той не я харесва, тоя път ТИКВАТА яко се изложи. Или пак ЦЕЦО ще брои бюлетините
16
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев натовски генерал?!? Тая пуйка за *** ли ни взема?
15
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев натовски генерал?!? Тая пуйка за *** ли ни взема?
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ех Мишо,Мишо,въртиш се като фурнаджийска лопата.До вчера говореше,че ГЕРБ ще спечелят,а днес пееш друга песен.Нали на теб разчитат от ГЕРБ да им помогнеш да спечелят изборите.
13
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И ЗАЩО БЕРЕ КАХЪРИ БУРУДЖИЕВА, ЧЕ ВИЖДАТЕ ЛИ ЦЕЦКА НЕ БИЛА ХАРЕСВАНА, ЩЕ ЗАГУБИ ГЕРБ ЩЕ ИМА НОВИ ИЗБОРИ- А ТЯ СЕ КАХАРИ МОЖЕ БИ ЧЕ АКО ИМА НОВИ ИЗБОРИ БСП НЯМА ДА ВЛЯЗАТ В ПАРЛАМЕНТА СЛЕД КАТО ХРАЧАТ И ГРАЧАТ НО НИЩО САМИТЕ ТЕ НЕ ПРЕДПРИЕМАТ ДА ПРАВЯТ...ЗНАЕ ЛИ ЧОВЕК.
12
0
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
д-р Желев бях написала, защо го цензурирате
11
6
 
19
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Професор "На всяка манджа мерудия" пак се изказва неподготвен. Много е далеч от истината. Например това за Орешарски. давате ли си сметка, че на всеки кандидат за президент се дават 2 милиона лева за предизборна камапания. Не случайо куцо и сакато се нареди на копанята за тези 2 милиона лева. Колкото до Пламен Орешарски - амо той е един от най-читавите от кандидатите, въпреки че няма да го изберат и той си го знае. Повечето от останалите са просто някакво посмешище.
10
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 7, това да не е конкурс за красота, защото д-р Желев ( Лека му пръст) беше много красив. И жената си говори много добре и интелекта й е на ниво. Дали, обаче хората я харесват е съвсем различна тема.
9
2
 
19
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Ясно е защо това е кандидатурата на ГЕРБ, Борисов си е направил сметката, че Цачева е юрист и може да инициира промяна в конституцията, така, че да се превърнем в президентска република. И следващият президент ще е той.В уж "рамките на шегата" той сам каза, същото на представянето.
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Намерили кого да поканят в студиото :)
7
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Избори без избор... Мъка и парвенюта...