Не на шега, след деня на шегата, стават ясни депутатите

На 2 април ЦИК обявява имената на народните представители
28 мар 2017 10:37,
13
Не на шега, след деня на шегата, стават ясни депутатите
Снимка: bgonair.bg

До 30 март ще бъдат обявени мандатите на всяка от партиите, които намериха място в парламента. Най-късно на 2 април ЦИК трябва да обяви официално и имената на народните представители.

Това стана ясно от думите на говорителя на Централната избирателна комисия Камелия Нейкова пред репортер на Bulgaria ON AIR.

Тя обяви още, че 1 307 000 избиратели са отбелязали преференция в бюлетините си. Според нея объркванията са в много малко случаи, а гласоподавателите избират конкретни кандидати.

"Приемането на протоколите върви бързо. 29 комисии вече предадоха, а днес до обяд се очаква още две да го направят. Извършва се повторно въвеждане на данните от преброителя. ЦИК прави анализ, където има несъответствие, и след това ще обяви официално окончателните резултати", обясни Камелия Нейкова.

Говорителят на ЦИК отбеляза, че партия "Възраждане" ще получи партийна субсидия, тъй като е събрала малко над 1% и не е коалиция. Коалициите имат право на субсидия, само ако имат избрани народни представители.

При 100% обработени протоколи ГЕРБ е победител в изборите с над 32% , за "БСП за България" са гласували 27,2%. За Патриотите и ДПС своя вот са дали близо по 9% от избирателите. "Воля" на Веселин Марешки събира 4,15% от гласувалите.

Под чертата остават ДОСТ, Реформаторският блок, Нова република, "Да, България" и "АБВ-Движение 21". Квадратчето "Не подкрепям никого" са отбелязали малко над 2%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
след 3-4 месеца - нови избори
7
1
 
11
 
! Отговори
до 6 преди 7 години
Е как къде то баш червените отдавна са в ГЕРБ.
6
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И магаре да ви предложат, магаре ще изберете..Народни представители били, дръжки...Това са откровени животновъди.
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И аз забелязвам, че не се цъкат по шест минуса на анти-БСП коментар, тролите май са на трудов лагер пратени да дишат чист въздух. Те така и така точно това рекламираха.
4
6
 
12
 
! Отговори
до 3 преди 7 години
Ако има сега правителство, главата се режа, че то няма да изкара 4 години пълен мандат.
3
4
 
8
 
! Отговори
Минувач преди 7 години
Е как да ги има, като Реформаторския блок не "мина" :)
2
2
 
12
 
! Отговори
БГ преди 7 години
Много ми е интересно сега сидер ага ибрикчиата на хидроинженеракаква песен ще запее?Златният пръст крепеше министрите от ДПС с кворума в 42 НС и си мисли, че сме забравили...Гнус ме е от ЮРУШ!Да живее България!
1
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Минаха изборите и троловете ги няма :)