Болногледачка се отказа да гласува, избра пациентите

Галена е на 20 години и трябваше да гласува за първи път
4 апр 2021 13:02,
12
Болногледачка се отказа да гласува, избра пациентите
Снимка: Кадър БНТ

Болногледачка се отказа от правото си за първи път да гласува на парламентарни избори и остана на смяна, за да помага на пациенти с COVID инфекция. Случаят е от болница "Свети Мина" в Пловдив, съобщава БНТ.

В COVID отделенията на болницата 7 от 10 легла вече са заети. Въпреки натоварването и напрежението всеки пациент, който иска да участва във вота има възможност да го направи.

"Става трансфер на болните от единия до другия етаж, при необходимост, при желание на човека да гласува", заяви проф. Петър Петров - управител на МБАЛ "Свети Мина".

Дежурните лекари, медицински сестри и санитари също гласуват в болницата, където са разкрити две секции. Едната е в COVID отделението, другата в поликлиниката.

"Естествено ще гласуваме, като всеки човек, който държи на политическата обстановка и този, който ще ни ръководи, а тук в нашата болница от медицинска гледна точка ние си изпълняваме задълженията на работното място", допълни д-р Любомир Филипов.

За Галена Назърова изборният ден е различен. 20-годишната болногледачка е от Казанлък и няма да може да гласува в Пловдив. Въпреки, че това е първата ѝ възможност да избира депутати за българския парламент.

"За мен изборите в този случай заемат второ място. Просто така го чувствам, може би, защото аз също съм прекарала този вирус. Отне ми около 2 месеца да се възстановя, знам как е човек да се чувства по този начин, знам през какво преминава, знам колко е трудно", каза болногледачката Галена.

Затова младата жена не е включена в избирателния списък на болницата.

"Адресната ѝ регистрация не е пловдивска, няма как, не го е предвидила 3 месеца по-рано, няма как да гласува в момента, но това е нейн личен избор", коментира проф. Петър Петров управител на МБАЛ "Свети Мина".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пророних сълза. Колко още народ бачка днес, ама не го отразявате бе Днес.бг. Сигурно щото няма връзка с ковида. А за доктор Сибила нещичко няма ли да напишете?
7
0
 
5
 
! Отговори
УТРЕ преди 3 години
Човек.
6
2
 
17
 
! Отговори
кръстоносец преди 3 години
То пък да гласуваш голям келепир. Нищо не губи момичето.
5
0
 
15
 
! Отговори
сигурно преди 3 години
Резултатите са нагласени от вчера ,но ще са обявени след изборите !!
4
6
 
19
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
Браво на момичето! И без това се знае, кой ще спечели изборите.
3
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупачка.
2
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ъъъ- нормално мислене за берач на малини, болногледач и подобни дейности. Нейна си работа, после да не плаче обаче. Да идеш да гласуваш отнема часове... Днеска дали и 5мин ми отне.
1
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страшна новина, няма що... Като че ли има значение, накрая резултата пак ще е същия като не предните избори - фалшификация, продажност, шуробаджанащина... Стойте и гледайте кой ще спечели...