ПП остава конструктивна опозиция на ГЕРБ, няма да преговаря с тях

Най-важното за хората било как ще изкарат зимата
Обновена: 7 окт 2022 19:23 | 7 окт 2022 11:21, Камелия Цветанова
369
ПП остава конструктивна опозиция на ГЕРБ, няма да преговаря с тях
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ПП ще бъде конструктивна опозиция на кабинет на ГЕРБ, съобщи решението на ръководството на партията съпредседателят Асен Василев.

Няма да отидем на разговор с ГЕРБ, добави той.

Ако се стигне до мандат на ПП, ще се проведе заседание на Националния съвет на партията и ще бъде взето решение дали ще съставят правителство.

Още по темата

По думите му преди изборите ПП са обещали, че няма да влязат в коалиция на кражбата и сега правили това, което са обещали.

„Избирателите бяха изправени пред много ясен избор. От една страна управлението, което видяха последите 8 месеца, от друга връщане към управлението на ГЕРБ. Изборът беше направен оттук нататък мандатоносителят има възможността и правото да сформира кабинет, така както ние направихме една много трудна  и сложна коалиция, която беше на принципа, че трябва да има нов модел на управление“, коментира Василев.

Силно се надяваме, че ГЕРБ, който са доста опитни ще успеят да направят правителство. Най-важното нещо в момента е България да има стабилно управление, добави той.  

Ние имаме редица политики, които искаме да подкрепим и се надяваме да бъдат предложени, посочи още Василев.

Отивайки до над 900 населени места разбрахме, че за хората най-важно е как ще мине тази зима и това са политиките, по които ще сме конструктивна опозиция, добави Кирил Петков.

Той изреди приоритетите на ПП: приемането на закон за антикорупционната комисия, въвеждане на механизъм за разследване на главния прокурор, увеличаване на минималната работна заплата на 860 лева от 1 януари, увеличаване на пенсиите с 20, за да могат те да продължат да изпреварват инфлацията, нова дефиниция за енергийна бедност и две тарифи на база на консумация за ток парно и газ, таван за цената на тока за бизнеса от 250 лева на мегаватас, таван за цената на газа от 300 лева на мегавачас, продължаване на програмата за следучилищни занятия ,продължаване на политиката заплатите на учителите  да са над средните, 1500 лева начална заплата за медицинска сестра и 2000 лева за млад лекар, запазване на данъчната политика, ограничаване на бюджетния дефицит до 3%, подкрепа на България за влизането в Еврозоната и Шенген.

Благодарим на над половин милион българи, които разбраха, че ПП е инструментът, с който да променим България и това е гарант, че пътят може да е дълъг, но ще променим България, коментира Петков.

Ние ясно осъзнаваме нашето второ място и не е редно да се заменя вотът на избирателите с политически конструкции, добави той.

Според Асен Василев не би било добре отново да има предсрочни избори.

Експертно правителство, правителство на националното съгласие, продължаване на служебното правителство, всички тези термини са завоалирана коалиция, отбеляза Кирил Петков.

Според Кирил Петков и Асен Василев решението за купуването на още изтребители на ВВС трябва да бъде взето от новия парламент.

Вижте още в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


369
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
296
1
 
1
 
! Отговори
Умирам трудно преди 1 година
ПП и герб са от един проект . Както и ДПС . БСП и те се включиха на яслата , да захлебят и те . А ние сме се стопили неусетно . С много труд
295
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе ГЕРБ-тролчета нещо много рано се събудихте.То сте 2-3-*** с по 10 ника ,но ние си ви знаем.ГЕРБ си заминава така че колкото вземете сега,вземете че после няма да има.Така че продължавайте бодро в същия дух да "пишете"!!!
294
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оксиморон някакъв - деструктивни в управлението хора щели да бъдат конструктивна опозиция...
293
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Просто Киро ги размаза току що по бТВ, ГЕПИ и всички негови критици бяха закопани,не можел да говори,много добре говори и само иастини!Толупа да се пенсионира,че само дърпа държавата назад ,стига кражби и баламосване
292
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирето се появи и по тАлАвизията и натрака един куп задачи на ГЕРБ, как да управлява и непркъснато повтаряше, че няма да прави коалиция с Борисов, макар Борисов изобщо не е правил такова предложение към ПП!
291
3
 
2
 
! Отговори
Пирова победа преди 1 година
И сеа кво - не го ли разбраха че ГЕРБ никога повече няма да управляват , игри , машинации сакън да падне правителството, те да са мнозинство в парламента - то верно простотия но някой сериозно ги е излъгал, народа патки не пасе, нито ще са мнозинство, нито ще са на власт, пътя им е към НДСВ, дотогава избори ще има до дупка и служебни правителства
290
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия дето свалиха правителството, а именно герп, дпс и игнаждане да се нагърбят и да създадат те. Вече седмица спечелиха изборите нито инфлация са овладяли, нито бензина левче, нито войната е свършила, само една тиква се отказа да е дупетат. Чакаме резултати тикво, раждай политическото урудче с турците и руснаците и почвайте да овладявате кризи.
289
4
 
5
 
! Отговори
Падаря преди 1 година
Вижте в сайта на БНБ вече имаме 42 милярда дълг,мерси Радев,Кире и Асен.При Бойко бехме на + .Тия подготвиха държавата за поробване и некой ще дойде за парите ,централи летища земи квото е останало ще е на кредиторите ...
288
3
 
6
 
! Отговори
Роко2 преди 1 година
На другите избори Кирето и Кокорето ще се прибират у дома отвъд океана,но с пълни сметки в офшорките
287
1
 
4
 
! Отговори
Нафарфорий преди 1 година
Кирето май нов доставчик на пици си е намерил "пенсиите да продължавали да изпреварват инфлацията" ,хваща хваща пицата
286
3
 
3
 
! Отговори
Xaxa преди 1 година
ПП и Герб не се различават по нищо, собственика им е един и същ - Козяк. Не виждам причина да не се оженят публично, изповядват едни и същи "европейски ценности", чиято цел е фашизъм и ограбване. Единствената разлика между тях е, че Простото и ПедиГри крадоха само 7 месеца.
285
0
 
15
 
! Отговори
КИРЧО И КОКОРЧО ... преди 1 година
....абсолютни левичарски некадърници....С ВЕЛИКИ ПРЕТЕНЦИИ!
284
0
 
19
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 година
ПП---ЩЕ ПОСЛЕДВА СЪЩАТА УЧАСТ, КАТО НА ИТН....поради незнание , неразбиране и абсолютна политическа некомпетентност!...
283
0
 
10
 
! Отговори
sss преди 1 година
za 30 dni obikoleni nad 900 naseleni mesta kak stava tova be prost KIRO.
282
0
 
15
 
! Отговори
До Анонимен 270 преди 1 година
"Най-виновни са "драгите" гласоподаватели. Как ли не име беше обяснявано, че ако ГЕРБ са първи, няма как да се направи правитеслтво. Това се казва да гласуваш против себе си."......Не се кахъри, на следващите избори гласоподавателите ще се погрижат Герб да има възможност да състави правителство. На ПП ще пожелаем лек път към небитието. И на още някои.
281
1
 
22
 
! Отговори
Бай Кольо преди 1 година
Гледах пресконференцията.Толкова нагли и арогантни "политици" в България не е имало. Хем не знаят,хем не могат,но се натискат да управляват.
280
1
 
2
 
! Отговори
На БСП приоритетите! преди 1 година
Всички изброени, без последните два са на БСП, ПП не ги подкрепяха преди да падне правителството!
279
0
 
12
 
! Отговори
Много важно! преди 1 година
Даже е добре, защото те не са дясна партия, нито ляво-център, а чисто лява партия!
278
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес в интервюто на Кокорчо се видя, че е сърдит, като че ли някой му изял млякото с ориза.
277
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Празните Приказки нищо ново не казват.