5400 теста са извършени на устройства за видеонаблюдение

В деня на изборите към МЕУ ще функционира център за съдействие
1 апр 2023 15:35, Анисия Иванова
9
5400 теста са извършени на устройства за видеонаблюдение
Снимка: БГНЕС

5400 теста са извършени на устройства за видеонаблюдение и видеозаснемане към 14 часа днес, съобщиха от Министерство на електронното управление (МЕУ).

Тестовете са реализирани от председателите на СИК според предварително посочените указания. Всички тестове до момента са преминали успешно, като има само няколко единични бройки на подменени мобилни устройства.

От министерството напомнят, че днес се очаква да се реализира тест на процеса по видеонаблюдение и видеозаснемане във всяка СИК. В случай, че бъде установен дефект на мобилните устройства, председателят на съответната СИК следва да информира незабавно съответната общинска администрация, която съвместно с представител на  „Информационно обслужване“ АД по места, да замени дефектното устройство. 

В деня на изборите - 2 април 2023 г., към МЕУ ще функционира Контактен център за съдействие по време на видеонаблюдението и видеознаснемането на обработването на бюлетините след края  на изборния ден. Центърът ще бъде в готовност да отговаря на въпроси на председателите на СИК, след приключване на изборния ден, до края на обработването на бюлетините в цялата страна.

Видеонаблюдението на процеса на броене на бюлетините и обработването на изборните протоколи след края на изборния ден в неделя – 2 април, ще е достъпно на интернет адрес: https://evideo.bg/.

 


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
Stan преди 1 месец
Аномимен 3,ще знаеш,че гласът ти е отишъл,ама друг път,някоя лелка ще ти драсне една чертичка на бюлетинката и гласът ти е чао!!!!
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи утре излагацията ще бъде качествена.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 3 баткаа то това е ясно кирето само ще извади телефона и ще напише кой кви проценти взима и тва е даже ап са му направиши сигорно
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А защо не проверявате дали не са манипулирани машините,защото за никого не тайна,че шефа на Сиеланорма е човек на Кирчо!За това аз ще гласувам с хартиена бюлетина,за да знам,че гласът ми ще отиде точно за този,за когото искам!
2
0
 
4
 
! Отговори
хи хи преди 1 месец
Убуу гледайте какъв цирк ще е в деня на изборите след толкоз тестване.
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз откъде мога да си взема клипчето?