Коалицията БСП - ГЕРБ била невъзможна, левицата губела от нея

Кутев: Гражданска квота на второ място в листите? Рисковано
199
Коалицията БСП - ГЕРБ била невъзможна, левицата губела от нея
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Договорка на БСП с ГЕРБ ще бъде унищожителна за БСП, каза пред БНР депутатът и член на Националния съвет на БСП Антон Кутев. Въпросът за коалиция с ГЕРБ няма как да стои, категоричен е той.

Той посочи, че по принципни въпроси позициите на двете политически сили са коренно различни.

Президентът не е избързал със заявяването на своята кандидатура за втори мандат, смята Антон Кутев, за когото "тази кандидатура е безспорна".

Още по темата
По думите му масовата подкрепа в БСП е за неговата кандидатура, а ръководството "сигурно има тактически планове" и затова изчаква.

Не виждам в БСП някой да има сериозни колебания относно подкрепата, изтъкна Кутев. Според него огромното мнозинство от членовете на БСП са за президента.

"Нещата са на масата и не виждам какво може да загуби БСП от това", допълни той.

Отговорностите на здравния министър не са да следи тийнейджърите какво правят, а да си свърши работата с ваксините, коментира Антон Кутев по повод на казуса с непълнолетния син на президента и съобщението за участието му в събиране в нарушение на противоепидемичните мерки.

"Този смел господин изведнъж се оказа, че е запознат с това в коя градинка кое дете пие бира, а не ми е обяснил още защо ваксините ги няма", скочи Кутев.

Той смята, че споровете в БСП по листите за предстоящите парламентарни избори не са били "на идеологическа и смислена основа, а по процедурата" и допълни, че „някои хора твърде много се увличат по процедурите“.

"Политиката в България има странна особеност – все повече опростяваме механизмите. Политиката е изключително професионална дейност, в която не може всеки. Ние се опитваме като общество през последните години да вкарваме хора, които са абсолютно нелепи за местата, които заемат“, подчерта Кутев.

От 30 водачи на листи 20 са над 50-годишни – там сериозно подмладяване няма, но председателят на партията иска да работи с по-млади хора, обясни той.  

Кутев определи като рисковано поставянето на хора от гражданската квота на второ място в листите, визирайки София, Пловдив, Перник и Видин. В по-къси листи като видинската и пернишката това лишава местната организация от представителство, допълни той.

"Като в листата нямаш местен, как мотивираш хората да участват? Трябва да се вложат особени усилия в тези райони, където на второ място има гражданска квота“, коментира Кутев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
0
 
1
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
БСП НА ***-20, СА ВИШИЯ ЕШАЛОН НА КОМУНИСТИЧАСКАТА ПОТОМСТВЕНА АРИСТОКРАЦИЯ ОТ ХОРА С ДЕГЕНЕРАТИВНИ ИЗМЕНЕНИЯ В МИСЛОВНАТА И ПСИХИЧНА ДЕЙНОСТ !ТАМ ОТ ГОДИНИ , ВЕЧЕ СЛОГАНА "ВОДИ НИ ПАРТИЙО"...Е ЗАМЕНЕН СЪС "НОСИ НИ ПАРТИЙО" И ...." ХРАНИ НИ ПАРТИЙО , ЩОТО НЕ МОЖЕМ САМИ"....!А , ПЕРФЕКТНАТА ХРАНИЛКА ЗА ТЯХ ...Е "ВЛАСТТА"!
180
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП много ги разбират нещата на теория. На практика им се получава катастрофа след катастрофа, и то все национални.
179
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как така невъзможно, те са си от едно котило. Герб са най-ниския ешелон на БКП и това е видно. Пожарникари, стругари, физкултурници и всякакви подобни.
178
3
 
7
 
! Отговори
ГЕРБ са гад.ини преди 3 години
До БСП са гад.ини: Ще ти отговоря не заради теб, а заради тези, които четат и мислят с главите си.Правителството на Сергей Станишев изкара пълният си мандат.Никой него е "изритвал". "Спрените еврофондове" бяха спекулация - и сега се усвояват само 50%.Правителството на Орешарски беше свалено от ДПС тогава, когато Бойко и Доган се договориха. Протести по това време отдавна нямаше. И всеки от двамата си получи своето. Доган получи ТЕЦ Варна и прокуратурата не го търси за нищо ( а имаше за какво).
177
4
 
1
 
! Отговори
ганьо преди 3 години
До 184. Напиши роман.Някой зомбиран пенсионер може и да го хареса.
176
6
 
5
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 3 години
До Тикволандия. Ами само един въпрос ще ти задам, тарикат червен: Като беше толкова добро управлението на БСП след като влязохме в ЕС, защо не останаха на власт, ами ги изритахме (май забравяш как им спряха еврофондовете)? И като се върнаха отново през 2013, защо изкараха само една година и пак ги изритахме? Защо бе, галошш? Айде обясни.
175
6
 
8
 
! Отговори
перверзна столетница преди 3 години
та нали БКП/БСП реши да създаде ГЕРБ след кати КГБ реши да оттегли агента си Симеон Мадридски от политиката и разтури НДСВ. ГЕРБ беше създадено с цел да симулира 'уж про-западна партия, а начело поставиха мутрата Бойко Борисов (комунист до дупка) който като сътрудник на КДС докладва на Георги Първанов (агент Гоце).ГЕРБ обслужва стратегическите интереси на Балканите, също както и БСП, но за пред народното стадо трябва да се представят като врагове - два отбора с един и същ собственик: Путин.
174
6
 
3
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 3 години
До Анонимен 177: "БСП пак се самопокани, там където не я канят"? Самопоканила се, а не са я канили? Хайде де. А кой предлагаше на Корнелия Нинова председателското място в парламента, а на Деница Златева - министерски пост? Искаше му се на Бойко коалиция с БСП за да остане без опозиция и да к'радат заедно. Но не мина номера.
173
6
 
4
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
До Случаен минувач: Кой вреди на България? БСП, при управлението на която влязохме в Европейския съюз и ни поставяха преди Румъния, или ГЕРБ, заради която останахме вече десет години все на опашката на ЕС - най-бедната и корумпирана държава с най-бързо намаляващо население..
172
4
 
4
 
! Отговори
Няма да има преди 3 години
До Анонимен 161: "Аз досега не съм срещал някой състоятелен човек да се кахъри за бедните"? Така е, защото мериш другите с твоя аршин. А България има нужда от социална политика.ГЕРБ вече ги видяхме. След три мандата на Бойко имаме милион и 270 хиляди пенсионери с пенсии под 380 лева. И това по данни от финансовият министър за коледните надбавки през декември 2019 (тогава бяха под 360, а с последната индексация - под 380). А БСП отдавна предлага преизчисляване на всички пенсии. А коалиция - не.
171
9
 
2
 
! Отговори
ВНИМАНИЕ преди 3 години
ДНЕС. БГ се финансира от КРЕМЪЛ, с цел проруско влияние.АПСОЛЮТНИ КОМУНИСТИ!
170
5
 
11
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Кутев: Политиката е изключително професионална дейност, в която не може всеки.Антоне, БСП пък е изключително вредна партия, която, ако се докопа до властта, вреди на всеки българин! Съставена е от такива професионалисти, които са вещи в източване на банки и държавен бюджет!
169
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В столетницата, с кървавата история-БСП, се ръфат, като кучета за кокал, при съставяне на листите, как мислят, да управляват така? Нинова, Боженков, бяха кадър на СДС, сега какви са, утре, какви? Как може, да им се вярва? После, с този провалил се президент на някои българи, на гафовете,че и революционер.
168
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бсп пак се самопокани, там където не я канят, отново отказва?! Смях.
167
4
 
12
 
! Отговори
и смешно и трагично преди 3 години
Коалиция между господаря (БКП/БСП) и прислужника (ГЕРБ) би била парадоксална. БКП/БСП създаде ГЕРБ от бивша комунистическа номенклатура, ДС агентура и доносници като СИК-аджийската мутра Бойко Борисов. Съща както бе създадено СДС, ДПС, Атака, ВМРО и останалите стотици политически партийки - ченгета и доносници. Целта беше комунистическата номенклатура да укрие краденото и затова вече 30 години си седи в 'опозиция', ни чула ни видела и току посочи с пръст мутрата Бойко Борисов, а той е бушонче
166
1
 
6
 
! Отговори
моч преди 3 години
До 172 Анонимен:))) И това го казва човек , който не прави разлика между КАТЕТ и КАТЕТЪР :))))
165
7
 
2
 
! Отговори
Вервайте им! преди 3 години
Даааа бееее!Колкото беше невъзможна коалицията между Бойко и "патриотите", нали?
164
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До анонименБас ловя, че ако питаш ББ какво е хипотенуза, няма да може да ти отговори и ще мига на парцали!
163
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсолютно покрепям БСП,защото ни писна от простотията,некомпетентността ,чалгата, насилието,лобистките закони на герберите!Само не разбирам,защо ДПС продължават да подкряпят ГЕРБ?
162
5
 
9
 
! Отговори
изнервен преди 3 години
За кутев кандидатурата на радеф може и да е "безспорна", но за огромната част от избирателите ВЕЧЕ е много спорна.

Спонсорирани публикации