ПП АБВ представи предизборната си платформа

Румен Петков очерта три основни приоритета в предстоящия вот
Обновена: 25 фев 2021 15:26 | 25 фев 2021 15:26, Анисия Иванова
21

Снимка: АБВ

ПП АБВ представи предизборната си платформа. Пред медиите председателят на партията Румен Петков очерта три основни приоритета в предстоящия вот – укрепване на държавността, възстановяване на икономиката и борба с бедността и демографската катастрофаи възраждане на духовността. Той акцентира върху пандемичната реалност, в която протича животът на българите в последната година.

Румен Петков: Битката ни е за нормален живот и нормална държава

„Всички избори са важни за гражданите, демокрацията и хората. Миналата година ни напуснаха 120 000 българи, почернихме семейства. 15 000 повече от починалите през миналата година. На този кръстопът предлагаме да ви поведем към утрешния ден. Листата на АБВ носи достойнство, експертиза. Поставяме три акцента – здравеопазване, здравеопазване, здравеопазване. В този сектор провалът е най-голям, особено през последните 10 години. Битката ни е за нормален живот и нормална държава. Противопоставяме се на порочния модел на управление и искаме да върнем контрола на гражданите върху политиката. Лице на нашата кампания са не само членовете на нашите листи, а всеки избрал да гласува за нормалността“.

„Искаме хората да разберат, че е много по-безопасно да гласуват, отколкото да идат до магазина. Гласуването е избор на живот. Искаме всеки българин да излезе и да гласува за себе си. Ние гарантираме бъдещето, чрез опита, експертизата, младостта“.

Ивайло Калфин: Пълен хаос е начинът, по който работи Народното събрание, Министерският съвет трябва да бъде по-отчетен

„Когато говорим за възстановяване на държавността, това значи първо институции. Към всички имаме конкретни предложения. Парламентът да не приема закони, както до момента. Не е хубаво, че повече от една година премиерът не е виждал новата сграда на Народното събрание. Предложение, на което ние държим – повишаване на правомощията на местните власти, по-голяма децентрализация, по-голяма финансова свобода на общините и повече възможности за общи проекти. Сблъсъкът между гражданите и държавата трябва да намалее, чрез използване на електронни механизми“. Калфин подчерта острата необходимост от по-висок ангажимент на държавата в стратегически сектори, като здравеопазване, образование, сигурност, правосъдие и редица други.

Проф. Любомир Халачев, водач на листата на ПП АБВ във Велико Търново: Няма друг механизъм, като образованието, който може да помогне така на нашата държава

„То е помогнало, например, на Швейцария и Сингапур. Само и единствено благодарение на залагането на образованието те успяват да достигнат до водещата си роля днес. Образованието в България е занемарено. Стигнахме дотам, че агресията победи навсякъде. Малки деца се убиват и бият в училищата, а ние нищо не правим. Борбата с агресията е задача на образованието и културата. Задачата на образованието е да направи така, че всички да поучат право и възможност да стигнат до новите технологии“.

Д-р Пламена Заячка, водач на листите на ПП АБВ в 24 МИР-София и Кърджали: Младите хора са гаранция за края на Прехода

„Гордея се, че нашите листи са не само пълни с млади хора, а имаме водачи млади хора в 6 области. Младите са гаранция за края на Прехода. Преходът ще дойде, когато дойдат млади неопетнени хора. У повечето млади хора се вижда апатия по отношение на политиката. Политиката се превърна в мръсна дума. Затова наличието на толкова млади и успели хода в листите на АБВ ние считаме за успех. За нас времето на младите е днес и сега. “.
Веселин Плачков, водач листите на ПП АБВ в Плевен и Пловдив: Моята цел и мисия в живота е да науча хората да възприемат изкуството и да изискват от артистите

„Моята цел и мисия в живота още след като завърших НАТФИЗ е да възпитавам публика, да има знания, да знае как да гледа изкуства, да изисква от артистите. В последните години 2,5 млн. българи не са вече в България. В коя война България е губила толкова? Забравени са малките места, духовните потребности на хората. Може да имаме всички магистрали, но ако нямаме дух, култура и образование, ние нямаме абсолютно нищо. Надявам се на подкрепата на всички“.

Доц. Атанас Мангъров, водач на листата на ПП АБВ във Варна и 23 МИР-София: Да се раздели заплащането на медицинския труд от това за лечението

„Получава се така, че хора лекари, които работят по скъпи клинични пътеки, получават в пъти повече от други. В резултат на настоящото положение се стигна до това, че значителна част от българските лекари са в чужбина, защото тук не получават адекватно на труда си възнаграждение. Второто е свързано с източника на финансиране на цялото здравеопазване. За момента това става с т.нар. здравни осигуровки, само че те не се плащат. Има близо 1,5 млн. души, които не се осигуряват. Считаме, че този финансов модел трябва да се промени и заплащането на всичко, което се случва в здравеопазването, трябва да става с данъците“.

Любомира Ганчева, зам.-председател на ПП АБВ: Всяка една дума в платформата ни е наша кауза

Зад страниците на платформата на ПП АБВ не стои нищо ново, това е гръбнакът на АБВ. За всички нас това е част от нашите клетки и същност. Тази предизборна платформа няма да остане затворена зад тези 4 стени. Всяка една дума ще се превърне в наша кауза“.


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
2
 
! Отговори
карачанаков преди 1 месец
А нещо за чистотата на шадраваните,за размножаването на убитите АРХАРИ, за супичката и грипчето не беше ли очертано.Мамини убавци и те мераклии да
сменят Системата.
20
1
 
4
 
! Отговори
от нормалните преди 1 месец
битката ви е да се докопате до властта !
19
3
 
9
 
! Отговори
У бре преди 1 месец
Платформата е с мото "От плевенските шадравани към голите бани"
18
3
 
9
 
! Отговори
Пешко преди 1 месец
Защо другарят Петков не е в Омск или Тюмен там да дава акъл
17
3
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Хахахахаа, Д-р Пламена Заячка - Ана картечарката :)))))))))))))))))))))))))))))))
16
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички партии, които що годе защитават българския интерес , винаги са смачкавни в ъгъла, такива партии са Атака,АБВ,партията на Минчо Христов и други подобни.
15
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Давам им максимум 0,1 % на изборите. Ако получат повече столетната бабичка ще се личи със същия % гласове. А дано ама надали. На тези дърти стари муцуни едва ли някой ще им се довери
14
6
 
13
 
! Отговори
Румен Шадравана преди 1 месец
Приоритетите са ясни !

1. Крадене
2. Пиене
3. оросяване на шадравани
13
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
най много 2% ще вземат
12
6
 
8
 
! Отговори
бай грую преди 1 месец
"Предлагаме дави поведем към утрешния ден". Хе-хе-хе, точно вие ли, дето ще вземете по-малко и от половин процент? Мисля, че е крайно време кандидатите за избори да минават първо през психиатър.
11
7
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
.....Румен Петков очерта три основни приоритета в предстоящия вот....

1. Крадене
2. Ядене
3. Пиене
Аааа да, и ставаме 16-та республика, Путин цар... :)))))))))))))))))))))))))))
10
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
защо всички са с маски , нали изповядват теорията за групов имунитет
9
3
 
7
 
! Отговори
Bai Asen преди 1 месец
Всички партии са нови бардаци със стари ***! Така няма да стане!
8
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русофилската секта АБВ. За тях дори роднините им се срамуват да гласуват.
7
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Точка първа-да се изградят фонтани в центъра на всяко населено място,за нуждите на председателя на партията.
6
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Една от истинските партии,кято защитава българсия интерес,другата беше Атака,но я смачкаха.
5
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Платформата им може да се изрази кратко: СЛАВА НА ДРУГАРЯ ПУТИН!
4
5
 
7
 
! Отговори
обикновен преди 1 месец
И мен това ме озадачава, как една лява партия, пръкнала се изодзад на червените има за лого Царски Коронован Лъв?!
Нещо не ми се връзва и не им вЕрвам на тия!
3
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пожелавам им успех от все сърце!
2
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ние гарантираме бъдещето, чрез опита, експертизата, младостта..
Не думай , то вий с Мангъра сте "първа младост" .