45-то НС ще е без Менда Стоянова, Красимир Велчев, Дора Янкова...

Знакови имена липсват в листите на ГЕРБ, "НФСБ-Воля", ДПС
5 мар 2021 07:00, Анисия Иванова
85
45-то НС ще е без Менда Стоянова, Красимир Велчев, Дора Янкова...
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

От полунощ вече сме в предизборна кампания за парламентарните избори на 4 април. В надпреварата за 45 Народно събрание се включват 22 партии и 8 коалиции. Партиите вече обявиха листите, но прави впечатление, че доста от листите са подновени и подмладени.

Липса на емблематични лица има в листите на ГЕРБ. Менда Стоянова, която години беше начело на едни от най-важните парламентарни комисии, няма да участва в надпреварата. Отсъства и Красимир Велчев, който е в партията от създаването ѝ, беше и заместник-председател на парламентарната група.

Липсва и ген. Константин Попов - настоящ шеф на комисията по отбрана. От листите отсъства и сегашният заместник-председател на парламента Емил Христов.

От настоящия кабинет единствените министри, които не фигурират в листите на партиите си за тези избори, са Боил Банов, Емил Димитров-Ревизоро и Марияна Николова.

В листите на БСП едни от отсъстващи са Дора Янкова, д-р Георги Йорданов и Георги Търновалийски.

От патриотичната коалиция "НФСБ-Воля и от ДПС също обявиха кандидатдепутатските си листи. И в тези листи, както и в представените от другите партии, липсват ключови имена.

Предстоят най-важните избори след 1989 година, защото трябва да се потвърди извоюваната тогава демокрация. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ при представянето на кандидатдепутатските листи онлайн чрез Facebook страницата на партията.

"Тогава трябваше да се победи тоталитарното управление, сега трябва да победим авторитаризма, агресията и арогантността. Ако тогава трябваше да се зададе посоката, сега трябва да се очертае хоризонтът. Трябва да се зададе ускорен ритъм, ускорен темп на развитие, за да наваксаме изоставането. Ние имаме програмата за ускорено икономическо развитие на страната", заяви Мустафа Карадайъ, цитиран от БНТ.

Очаквано лидерът на ДПС оглави листатите в Кърджали и Шумен. Прави впечатление, че в листите липсва Делян Пеевски. Икономическият експерт Йордан Цонев пък поема Враца.

Д-р Хасан Адемов ще води листата в Добрич за втори път. Рамадан Аталай този път е в Пловдив-област, като досегашният депутат от този район Джевдет Чакъров поема първото място в Силистра. В Пловдив-град първи е Танер Али - досега избраник от Търговище.

Лидерите на НФСБ и Воля, част от новата патриотична коалиция, пък ще се кандидатират само от един многомандатен район. Така Валери Симеонов залага на Бургас, а Веселин Марешки на Варна.

"Политиците трябва да бъдат слуги на народа, а не обратното", коментира Марешки.

"Нашите две политически партии са поставени и са изградени върху основата на икономическия патриотизъм. Нещо, което за съжаление предните коалиции не се получаваше особено успешно", заяви Валери Симеонов.

Досегашните депутати Борис Ячев и Кръстина Таскова оглавяват листите в Пловдив област и Стара Загора, а Пламен Христов в 25 район в София.

Знакови имена от спорта като Димитър Пенев и Петър Жеков също се включват в надпреварата. В листите има и много нови имена на лекари, спортисти, музиканти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
0
 
! Отговори
Бря преди 3 години
45-то НС ще е без Менда Стоянова, Красимир Велчев, Дора Янкова...Е? На 75135кой му дреме???
58
2
 
6
 
! Отговори
NB преди 3 години
Дора Янкова............една проста, *** и елементарна даскалица по география, завършила в учителския институт в Смолян, после задочно география в СУ, после уж право в нелегитимната специалност "Право" в ТУ- Варна.............но тя е голяма мафиотка и мошеничка, толкова години във Висшия партиен съвет на БСП............и стана милионерка от далавери и продажби на имоти около Пампорово!
57
0
 
3
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Ще ни липсватмного членовете на БКП
56
1
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Средностатистическидобър въпрос,драги,но..с много елементарен отговор:-Защото в Нс се ИКЛИМИСВАТ ФИГУРАНТИ,ПОСЛУШКОВЦИ и болезнено БЕЗЛИЧНИ елементи,чиято цел е да "ОСИГУРЯТ КВОРУМА ЗА Падишаха"....Приказките за "дебати","идеи" "ВИЗИИ" за развитието на държавата ни са..приказки за малки деца!..МУТРОДАЛАВЕРИТЕ са това,което дава "Слънце и въздух" на МАЖОРЕТКИТЕ в НС.
55
0
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
списъка пълен ли е?..Да разбираме ли,че "КЪРДЖАЛИЙСКАТА" ОТНОВО ще кудкудяка в Парламата?../пардон,Парламента/...."Пременил се Илия,погледнал се-пак в тия"....
54
0
 
13
 
! Отговори
6Средностатистически преди 3 години
Българите се пенсионират на 65 години ,поради израдходване на основнити си биологични и психични възможности.Защо тогава се допуска хора над тази възраст да кандидатстват за депутати,длъжност която изисква много повече сили от обикновеното изпълнение на дадена професия? Няма никаква логика в тази постановка!
53
1
 
11
 
! Отговори
герб изведоха преди 3 години
Младите хора в чужбина-- сега ако спечелят ще приключат и битката с матряла и накрая се изнасят --свят широк с пари е лесно .Тук остават новите българи .Това не го ли виждате !
52
3
 
15
 
! Отговори
Край преди 3 години
Лъчо Мозъка щом е там аз съм спокоен - има кой да ни кове законите.Деси Кречеталото също е парче законотворец.
51
12
 
5
 
! Отговори
руска колония сме! преди 3 години
даже не сме и губерния!
50
3
 
8
 
! Отговори
разбойници! преди 3 години
До на куково лятоКойто е луд да гласува за тях! Всичко е БКП-ДС агентура под егдата на московците!
49
1
 
4
 
! Отговори
на куково лято преди 3 години
До Хора, гласувайте!на никому нищо!всичко е предопределено от Великите сили! С нам и Бог!
48
1
 
18
 
! Отговори
Хаджи Генчо преди 3 години
Сакън! Оставете Менда! Тя беше специалист, между другото и по рекета! Подсигури на синчето дялове в разни фирми! Просто така, на четери очи тя поставяше условия на собственика: или участие на сина ми или безкрайени проверки. Сигурно като се изчисти Менда от хоризонта някой ще се обади в ефира и Иван Гешев ще се разтича ...Къде изчезна той всъщност?
47
11
 
30
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 3 години
За съжаление в листата на ГЕРБ присъствува все още Бойко Борисов , лицето нанесло непоправими щети на демокрацията , свободата на словото , върховенството на закона и развихрило невиждана корупция!Даже днес САЩ МУ показа жълт картон с червен отенък!Но той не се усеща и върви с рогата напред!
46
3
 
9
 
! Отговори
Мукаро преди 3 години
Какво ми дреме, кой няма да е там, или ще бъде ? Хвани единият , удари другия, все тая- няма да сбъркаш. Съсипаха страната и продължават да я съсипват, който и да погледнеш от ***. После, защо хората бягат от тук...
45
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко друго ще е по-добро от сегашните некадърни и крадливи калинки.Во главе с главатаря им.
44
0
 
5
 
! Отговори
Даа! преди 3 години
До КрасиДаже и от ''цар'' Киро !
43
2
 
17
 
! Отговори
БЕЗ КОМЕНТАРИ ! преди 3 години
Достатъчно забогатяха , сега ще се покрият за да не бъдат преследвани от законите , ще имат и време за да изнесат във валута кинтите !
42
1
 
11
 
! Отговори
Хора, гласувайте! преди 3 години
Мислете за кого!Не се подлъгвайте да гласувате "анти", защото това не води до доброза вас самите и за страната като цяло! Мислете, гласувайте мъдро!Обективно преценете какво ви се предлага и гласувайте за тези,чиито платформи са най-близо до вашите виждания!
41
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ показа каква трябва да е политиката на България за напредно нинова иска да я промени НА къде Мая, Татяна, Христо, Арман искат да премахнат ГЕРБ след това нищо
40
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам предчувствието че Бойко Борисов пак ще ни бие

Спонсорирани публикации