Специален щаб ще се бори с купуването на гласове на изборите

МВР се готви за първите в историята ни избори по време на пандемия
7 мар 2021 14:20, Ния Христова
116
Специален щаб ще се бори с купуването на гласове на изборите
Снимка: БГНЕС
МВР се подготвя за първите в историята ни избори по време на пандемия. Над 20 хил. полицаи ще бъдат ангажирани с охраната на парламентарния вот. Ще бъде създаден и специален междуведомствен щаб за борба с търговията на гласове.
 
Това заяви в ефира на bTV главният секретар на вътрешното министерство Ивайло Иванов.
 
За МВР Изборите на 4 април този път ще са различни за МВР. Причината е не само пандемията, но и машините за гласуване, които трябва да се транспортират до най-отдалечените райони в страната.
 
"Предвид разчетите, които сме направили и имайки предвид опита от предишни избори, в които сме участвали – бройката ще бъде над 20 хил. души. Говоря не само за изборния ден, но и по принцип, по обезпечаването на изборния процес", каза Иванов.
 
Той обясни, че това представлява цялата униформена полиция. "Освен униформените служители, ние ще трябва да имаме групи, които да реагират при подаване на сигнали за нарушаване на изборните права на гражданите. Много оперативни работници ще бъдат на терен. Отделно звената за документи за самоличност ще работят, защото ние трябва да се погрижим и за хората, които имат невалидни документи, но желаят да упражнят правото си на глас и да го подсигурим", допълни той.
Още по темата
 
"Тук е новото, което е и особено предизвикателство за нас, че ще бъдат в условия на пандемия. Трябва наред с всичко друго, да се спазват противоепидемичните мерки. От наша страна ние трябва да следим за здравето на служителите, а и трябва да следим и дали гражданите спазват тези противоепидемични мерки, за да запазим и здравето – на тези, които искат да се предпазят. Констатираме, че много хора не полагат никакви усилия да ги спазват", допълни главният секретар.
 
Щабът на прокуратурата, полицията и ДАНС ще следи за търговия с гласове. Иванов уточни, че това престъпление е много трудно доказуемо.
 
"Въпреки това ние няма да оставим сигнал, на който да не се реагира. Всеки един, който има такъв сигнал и разполага с информация за купуване на гласове – може да го подаде на тел. 112 или в най-близкото районно управление и областна дирекция на МВР. Не трябва да забравяме, че в една такава обстановка много от сигналите имат съвсем друга цел – злепоставяне на някой конкретен опонент. За да сме обективни и безпристрастни, трябва да извършим пълна проверка, за да преценим дали това е реално подаден сигнал", посочи Иванов.
 
Той допълни, че до момента не са получени конкретни сигнали за купуване на гласове, но има информация за евентуално извършване на такива престъпления.
 
"Като погледнем назад към предишни избори – има доста хора, които вече са осъдени и са изтърпели съответните присъди за такъв вид престъпления. Отделно – дори и да не сме успели да съберем достатъчни и конкретни доказателства, които да бъдат годни за прокуратурата и за съда, аз смятам, че с нашите действия поне сме успели да преустановим това порочно действие", каза главният секретар.
 
"Виждате, че от доста време политическата обстановка в България е доста обострена, изнервена. От опита, който имаме досега – МВР винаги е било отдушник за всички успехи или неуспехи. Ние сме свикнали. Но голяма част от моя екип е с дългогодишен опит в тази сфера. Избори като избори. Не са ни първите, за някои – надявам се за повечето от нас да не са и последни. Да сме живи и здрави", завърши главният секретар.
 
От понеделник започва работа и горещата телефонна линия, на която ще се приемат сигнали за купуване на гласове.

116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
1
 
! Отговори
Пилат Понтийски преди 1 месец
Иван Гешев да не е клониран? Този на снимката сякаш му е одрал кожата. Най-си приличат по прическите и след това по решителния поглед! Поглед, който казва: "Напред, победата е наша!"
101
1
 
1
 
! Отговори
Тикволандия преди 1 месец
Имаме вече един щаб - Мутафчийската дружинка. Вече натрупаха доста опит в зомбирането на електората. Да вземат да следят и за честността на изборите, защо не.
100
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Наблюдател То да е само този такъв....умник. Тези по лесно се командват, послушни са , проверено.
99
0
 
10
 
! Отговори
забравете изборите! преди 1 месец
До борбата?

Те ще се самоизбират а ние само ще гласуваме! Глас народен - глас божи!
98
0
 
6
 
! Отговори
борбата? преди 1 месец
ще има купуване!
97
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Един човек с маска може да мине три пъти с три лични карти.
96
0
 
12
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 месец
На този *** на снимката само му вижте физиономията и дебилния поглед и сами разбирате колко ще са честни изборите.
95
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
борбата се изразява във задържането дори без основателна причина на тарторите които купуват за другите партии.
94
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дано се пребори. На предишните избори доказателства за търговия с гласове имаше в социалните мрежи и нищо не се случи. Може би защото нямаше щаб?
93
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво каза Цветанов - изборите ги прави МВР. Щяло да има некакъв СТАБ. Ами тези от този стаб нали са подчинени на министъра на МВР които е кандидат депутат от ГЕРБ, също и бившият министър на МВР. Кво ке работят и разследват. Къде са в щаба представители на други партии?
92
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Става съвсем интересно. Впрочем, след като такъв персонаж като Борисов се намърда успешно и задълго в политиката, вече всеки си мисли, че ще може. +Е, щом тоя неандерталец успя, аз па с кво съм по-лош?"
91
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега и тези хора ще симулират дейност както прави нощ
90
1
 
2
 
! Отговори
6 преди 1 месец
*** скрийсе бе пътник.
89
2
 
13
 
! Отговори
Крадеца преди 1 месец
ще вика дръжте крадеца. И тоя сценарии го видяхме. Армията да пази бюлетините защото жандармите и те са подкупни. А ве и тия избори ще ги оцапате.
88
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
“българските граждани” от маалата чакат като койоти.
87
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това го знаем ...)
86
2
 
12
 
! Отговори
Мишо Константинов преди 1 месец
Пазете улиците, да не се купуват гласове, аз ще пазя чувалите, като дойдат да ги броим.

Можете да разчитате на мен.
85
1
 
4
 
! Отговори
плевен преди 1 месец
уволнен си да знаеш
84
2
 
6
 
! Отговори
komitataда преди 1 месец
тез дето знаят къде да гласуват да бъдат с небеснокафяфи маски
83
4
 
23
 
! Отговори
БАНко преди 1 месец
ТАЗИ ЩАБА НА СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ ЩЕ СВЪРШИ СЪЩАТА РАБОТА КАКТО ДЕСИТУ АТАНАСОВА С КОНСТИТУКЦИЯТА НА ДАНИ РЪБЪЛА , ЩЕ ЛИШИ БЪЛГАРИЯ ОТ ЧЕСТНИ ИЗБОРИ И ЩЕ ДОНЕСЕ НОВ СРАМ ЗА РОДИНАТА НИ !!!

Спонсорирани публикации