Щастието от движението, създадено в България

В открита лекция Димитър Кръстев ще представи в Дома на архитектите системите за физическо и духовно развитие Дуоника и Чаткалина
20 ное 2006 14:28,
Щастието от движението, създадено в България
Димитър Кръстев е автор на книгите "Дуоника" и "Чаткалина, звукът на дланите". Снимки: Издателствата

Системите за физическо и духовно развитие Дуоника и Чаткалина ще представи в открита лекция на 22 ноември в Дома на архитектите Димитър Кръстев. Чрез ритъм, танц, интелектуални упражнения и творчество системите помагат да се освободим от ограниченията, налагани от егото, и да събудим сътрудничеството и съзидателните сили, обяснява авторът на книгите "Дуоника" и "Чаткалина".

"Чаткалина е един категорично ценен културен продукт, една прекрасна система от движения, която си има своята философска обосновка и притежава огромен потенциал за градивни трансформации на човека! Чаткалина е едно чудесно изобретение за духа и тялото и то е създадено и тръгва днес от България!" - казва Димитър Кръстев.

Дуоника е цялостна система от философски и психологически принципи, отбрани и ориентирани към постигането на успешен и благополучен живот. Прилагането й води до осъзнаване и използване на богатствата, намиращи се у вас самите, и реализиране на всички възможности, които ви предоставя животът и то по най-добрия начин.
Чаткалина е танцова технология. Дуоника е изкуство на партньорството, добавя той.

Димитър Кръстев е познат глас от телевизионния и радио ефир. Той е дублирал над 500 филма. Автор е на две книги - "Дуоника" и "Чаткалина, звукът на дланите".  Освен, че е член на МЕНСА и че е завършил метода 'Силва", Димитър се е занимавал дълги години с пантомима, плуване, спортна гимнастика, състезателни танци, айкидо,тай-чи-уан и др.

През 1993 г. завършва курс по специален източен масаж в Китай, ръководен лично от създателя му, японеца Масаиуки Сайонджи. Преподавал е танцови технологии в НАТФИЗ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание