Ицхак и Самуел Финци си партнират в нов филм

"Пазачът на мъртвите" е историята на едно 13-годишно момче, което живее и работи на гробището
23 окт 2005 14:12,
Ицхак и Самуел Финци си партнират в нов филм
Малкия, останал рано без родители, е отраснал на гробището. Снимка: Corbis
Баща и син - двама от най-популярните български актьори - Ицхак и Самуел Финци, си партнират в новия филм "Пазачът на мъртвите", чиито снимки продължават във филмовата студия "Бояна", съобщиха продуцентите от "Камера" и "Едком".

"Пазачът на мъртвите" е историята на едно 13-годишно момче, което живее и работи на гробището. Отраснал сред кръстовете и паметните плочи, останал рано без родители, Малкия възприема света по различен от повечето хора начин. Всекидневната близост до смъртта, изолацията от живота извън гробищния парк са развили у него допълнителни способности на границата с паранормалното, които той използва, за да промени света на живите. Във филма има поредица от истински и мними чудеса, но най-голямото е възможността едно насилствено състарено момче отново да се превърне в дете, разказват от "Камера".

Ролята на Малкия се изпълнява от Владко Георгиев, избран след няколкомесечен кастинг сред стотици кандидати. Изборът пред режисьора и автор на сценария Илиан Симеонов ("Граница", "Сомбреро блус", "Ярост") не е бил лесен, защото конкуренцията между възпитаниците на детски театрални школи, участници в по няколко реклами или популярни тв предавания, е била доста сериозна.

Снимките на филма трябва да приключат през първата седмица на ноември. Самуел Финци играе Художника, а Ицхак Финци е Стареца.


Спонсорирано съдържание