Той пее и кръв лее

„Суини Тод: Бръснарят демон от Флийт Стрийт“ е чисто новият мюзикъл на Тим Бъртън
8 фев 2008 15:51,
4
Той пее и кръв лее
Джони Деп. Снимка: IMDB

„Суини Тод: Бръснарят демон от Флийт Стрийт“ е с цели три номинации за Оскар 2008, спечелил е 8 престижни филмови награди и има още (изброих точно) 14 други номинации. И е вече по кината в България. Тези дни излиза по кината у нас - ето какво трябва да знаеш:

Кой?

Режисьорът Тим Бъртън направи същото, като преди 2 години: мюзикъл. Пак мюзикъл и пак Джони Деп в главната роля. Пак депресиран и пак пее ли пее...

Обвиняват го, че не бил добър режисьор, защото бил аниматор. Е, аз мисля, че именно умението му да рисува го прави уникален режисьор. Доказа го  „Чарли и шоколадовата фабрика“, доказва го и новият мюзикъл-шедьовър   „Суини Тод: Бръснарят демон от Флийт Стрийт“.

Защото филмите му, чието авторство не може да бъде объркано, са характерни, носят неповторимия стил на Бъртън с честото преплитане с рисувани кадри. В този смисъл декорите са забележителни и незабравими – в синхрон с цялостната мрачност на събитията.

Колкото до мрачността... идеята за кръвта, която ще се лее на струи и потоци в последната третина на филма, е загатната още в първите кадри: картината на месомелачката.

Какво?

Основното действие се развива между прозорец на таванско помещение, от който се вижда мрачното сиво, задимено лондонско небе и мазе, което води към мрачните подземия на лондонската канализация, която отнася цялата кръв, все по-размиваща се и по-размиваща се във водата...

Филмът постоянно провокира и шокира с неочаквани обрати. И не съвсем неочаквани... защото идеите, които хрумват на героите, същевременно хрумват и на зрителите, което няма как да е случайно съвпадение, по-скоро е умишлено търсено.

Суини Тод (Джони Деп) е щастлив бръснар в Лондон, има прелестна жена и малка дъщеричка. Но Съдията Търпин (Алън Рикман) му завижда заради прекрасната жена, пожелава я, и го праща в затвора. След 15 години в затвора Суини Тод се връща, изпълнен с ярост и решен да отмъсти за разбитото си семейство и пропиляното щастие...

Как?

Препоръчвам да гледате филма.

Предварително само ще кажа: колкото и прекалено да ви се вижда пеенето във филма, в един момент си давате сметка, че така е по-добре. За кръвта няма какво да кажа, освен: много е.

Накрая сте видели сиво-червеното шокиращо, провокативно и украсено с трупове поредно извратено съвършено предизвикателство на Бъртън.

И знаете ли какво? Отгоре на всичко, в него има и любов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
alien преди 16 години
pravilno N2-spesti mi dosta pisane:))))mersi:)
2
0
 
0
 
! Отговори
блейко преди 16 години
НА девойката писала резюмето предлагам да си намери работа която наистина да и се удава. И освен това щастливия бръснар се казва БЕНДЖАМИН БАРКЪР. Суини Тод е злото му алтер его решено да си отмъсти на всяка цена. Като оригиналничите гледайте да е достоверно бе да му се не види! Да не споменаваме че за да бъде наистина оригинална девойката има да почете още доста книжки и да полира стила си... Ама много полиране ще падне.
1
0
 
0
 
! Отговори
Drakula преди 16 години
Dobur e filma s dobra aktiorska igra ot strana na Jony depp no tyi peene mnogo drazni ... ujasss