"Дзифт" на Явор Гърдев в Москва

Освен на московския фестивал, филмът е селектиран и на Берлинаре, Карлови Вари и Гьотеборг
14 май 2008 13:22, Петя Славова
10
"Дзифт" на Явор Гърдев в Москва
Явор Гърдев. Снимка: Булфото

Нов успех за Явор Гърдев. Освен добрите му постижения в театъра,  идват и тези в киното.

Така съвсем новия му игрален филм “Дзифт” бе селектиран в програмата на Московския международен филмов фестивал, който ще се проведе от 18 до 28 юни в руската столица.

Въпреки че това е дебют на Гърдев в киното, “Дзифт” бе избран да участва направо в основното състезание на официалната селекция.

Филмът можеше да бъде и в друг раздел - “Перспективи”, но явно селекционерите са решили, че е достатъчно добър за най-конкуретната програма.

В момента “Дзифт” е в последна фаза на постпродукция и не е напълно завършен. Затова пък вече е поканен да участва и в други престижни фестивали в Карлови Вари и Гьотеборг.

Кинофорумът в Москва е един от най-престижните, според класацията на Международната федерация на асоциациите на филмови продуценти.

Неговият програмен директор - финландката Кирси Туккулаейнен, е известна и у нас от филмите на Аки Каурисмаки. Тя е гледала филма по време на София Филм Фест и е решила да направи официална покана на Явор Гърдев.

В екипа са актьорите Захари Бахаров, Таня Илиева, Владимир Пенев, Михаил Мутафов и др. Оперотор е Емил Христов, художници - Никола Тороманов и Даниела-Олег Ляхова, а композитор на музиката - Калин Николов (Икар за музика 2008).

Монтажът е на Кеворк Асланян, а в екипа е и любимият ни млад аниматор - Свилен Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Отвратителен сценарий, напълно предвидим, никакво действие - гласа зад кадър дразни много (филм е все пак, не литературно четене).Несвързано вметнати историйки, опит да се поукраси черно бяла лента, жаргонни изрази, целия филм се разправя за л**на, гениталии, пр**ни и т.н.Много дървена актьорска игра, лошо операторско НЕмайсторство (2 ъгъла на снимане). Твърде много отегчителни съвокуплителни сцени, без капка еротика в тях. Поне това да имаше. Не става и за аматьорско ХХХ. Изгубих си 90 мин от живота за да се чуствам засрамен и натъжен.
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Strahotna naciq sme!Edin kato uspee s neshto, drugite mu zavijdat, zashtoto sa malki drebni jalki horica!Filma si e dobre, horata sa sburkani!za tiq deto ne gi kefi da gledat neshto razli4no, molq ima big brother i drugi prostotii za vas...
7
0
 
0
 
! Отговори
sha преди 15 години
хайде-хайде,черно-бял-естествено от липса на пари!Хрумване за трагизъм,бре,бре...
6
0
 
0
 
! Отговори
Б.Е. преди 15 години
Браво за прекрасния филм!!!Лично аз бях прекрасно изненадан от начина по които филма ме потопи във времето и мястото!!!А вие защо така се дращите като пияни котки?съберете си се негативни типове, снимаите си,гледаите си и си се обсъждаите помежду с малките си злобички,защо се вкарвате в тема за един от малкото стоиностни български филми с толкова злоба?!Жалко, зависта как яде:(
5
0
 
0
 
! Отговори
Кирил преди 15 години
No 2 така говориш защото не си виждал други сценаристи! Некадърно връзкарче, значи искаш да кажеш че тези дето са му връзките са седели с него докато прави филма, аа!?! Иначе невиждам по какъв друг начин връзките могат да дигнат качеството на филма!
4
0
 
0
 
! Отговори
ретко преди 15 години
Браво на Деница неанонимната която явно много добре познава Гърдев Тогава нека да ни осветли за кой му помогна в началото за неговата псевдоизвестност Както се казва всеки влак си има пътници Браво Деница
3
0
 
0
 
! Отговори
Деница преди 15 години
Хе хе хе, добре, разсмяхте ме!Най са ми смешни такива анонимни като вас 1 и 2, които разбира се винаги се имат за много кадърни , а всъщност се оказват НЕкадърни завистници. Е точно Явор Гърдев ли тръгнахте да критикувате,ама много сте надценили възможностите си!
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тоя къде е тръгнал я да си види първо физиономията
1
0
 
0
 
! Отговори
Любим аниматор преди 15 години
Не разбрах на кого от екипа на Днес е любим аниматора Димитров Иначе всичко останало писано е глупости Познавам Гърдев той е просто едно некадърно връзкарче